torstai 4. syyskuuta 2014

Miestentöetä

Nyt on ollu pikkukesä. Varmaa iha jokapuolella muata. Ja jossae vielä lämpimämpöö ku tiälä. Oekeennii hyvä työilima. Vanaha sanonta on kuulema että laeska töetää lukkoo. Vuan minäpä en oo laeskotellu tänäpäevänä.
Vaekka latikoehennii nyt mittee oon tehnnä.
 

 
 
Keppipelijä ja oksiin kantamista. Vaekka äet ollii sitä mieltä että enämpi niitä vuan levittelin pitkimpihhoo. Ja sae jälestä niitä kasata. Kyllä en hajotellu.
Vähä vuan erillee otin niitä etton helepompi sittä poekkee viijjä. Ne jäe ne pensaajjuuriin kaevuhommat huomiselle. Taekka enskesälle äetin tuntiin.
Mulle tul muuta hommoo.


 
 
Ku alakohhii mahoton puusavotta. Alakuusa pit kantoo yhestä liiteristä puita toesee. Ja sittä pinosta tuas liiterrii. Koetin olla apuna siinä meleko tolokusti. Harmitti vuan ku äet pit tuota naruva minun valjaessa kiini.
Häerihti hommija. En kaet minä nyt oes mihinkää lähtennä. Tärkeestä töestä.
 

 
 
Siinä olin topakasti enon ja ukin kaverina. Kolomissa miehin jootu homma hyvästi. Eno kehu ettoon kova työmies. Ja palakaks ruaputti. 
Ne vähä pelekäs että jos kopsahtaa vaekka halako minun piäkakkullaan. Ku olin siinä lähellä meleko utakkana. Saen sittä semmosen pihahomman.


 
 
Siinä ol niitä pinompiällyspuita  pitkin kenttee. Minä sittä rupesin niitä kassoomaan. Ja siinä samalla vähä uattelin jootessan pienijähhii niitä. Se ol mukavata hommoo. Niinku tuohii puihen kansa telekkuamine.
Semmosija oekeeta miestentöetä. Eekä mittää nysveemistä.
Niinku äetin kansa. Esmerkiks siivuu. Taekka joku pölyjen pyihintä.
 
 


Melekolaella rupes väsyttämmää sejjäläkee. Vetäsin kunnon unet siinä.
Ja kohtahan tuota voes männä vaekka jo yötelolleen makkoomaa. Kään tuossa purasemassa hammastikun vuan. Köllähän sittä unille. Ja huomenissa tuas sittä uuvvet hommat. Eepä vielä arvoo näen etukättee mittee sitä on tiijjossa.
Jottae mukavata kuitennii.

10 kommenttia:

 1. Jo on ollu sulla miehekäs savotta! Ei oo ihme, jos silmäluomet alkaa painaa iltasella. Hyvin olit kärryillä mitä milloinkin oli parasta tehdä. Eno vois hommata sulle työmaakypärän varmuuden vuoksi niin ei olis pelkoa, että halko päälakeen kopsahtais. Oliko siinä urakassa kahvi- ja ruokatunnit huomioitu? Saitko palkan jo? Utelen tässä siltä varalta, että joku älyäis kysyä meikäläistä vastaaviin hommiin. Tietäis sitten sanella ehdot palkkaneuvotteluissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oessii hyvä uatos tuo kypärä! Näättäsin varmaannii meleko hyvältä semmonen piässä :)
   Siinä taes käävvä nii että ku äet vei minut lenkille ni silläaekoo hornasivat kahvit nuo työmiehet. Kyllä piin iha oekeen ruokatunnin. Ja palakka tulloo kuulema sittä luuna. - Vaekka mikä palakka se sittä on ku on se herkkupäevähhii huomenna. Että luun oesin suanna ruatamatahhii. Vuan jos tuommossee hommaa kysyttään sinuva ni piä huol tuosta palakkapuolesta. Tuntipalakka voes olla parempi ku urakkapalakka.

   Poista
 2. Onpa hyvä, että olit piällysmiehenä puuhommissa. Ilman kunnollista johtamista puut olisivat voineet joutua ihan väärään paikkaan, esimerkiksi sinne leikkimökkiin. Kyllä on päällikkö palkkansa ja leponsa ansainnut. Kauniita unia, meheviä luiden kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä olin iha työssä kiini muutennii ku piällysmiehenä. Katoen kyllä sittä vähä perräännii että oekeesee paekkaan ne puut män.
   Hyvästihhän tuo nukutti tuommosen homma jäläkee :)

   Poista
 3. Sinä Iivari olet mun kamuista kaikista ahkerin ! Mistä sulla tuota virtaa riittää ? Sitten kun et oo edes ronkeli vaan voit tehdä työnjohdon lisäksi myös tuotannollisia tehtäviä. Tuommoisia on hyvin vähän....kullanarvoisia työnantajille :)
  t. Nero, se kaveri etelästä joka ei 2 minuuttia pidempään kerralla puuhastele ettei tuu hiki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pittäähän sitä nuihi hommiinnii tarttuva. Männöö aeka paremmi ku makkoomalla. Vaekka se makkuuhii on kyllä iha mukavata :)
   Mukavampija neon nuo miestehommat ku siivuut ja leepomukset mamman kansa. Vuan ee tok sitä jokapäevä passoo ihteesä hirveesti rasittoo. Kyllä siinä kuuma tulloo :)

   Poista
 4. Nytpä passaa talvenkin sitten tulla, kun on puut kuivana liitereissä. Sieltä vain haette pökköä pesään pakkasen paukkuessa nurkissa :-D Oikeissa töissä kun väsyy, niin uni maistuu makealle. Pysyy kuntokin kohillaan ja voi vaikka tinkiä ekstra-annoksen ruokaakin. Töissä kulutus on kovempaa - juu nou! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieläpä niitä puita köllöttää :)
   Vuan olpa hyvä ku sanoet tuon ruuvvan lisseemisen! Ehämminä nyt tok älynnäkkää...sehä oes eelissäpäevänä pitännä suaha lisäannos ku tein töetä kovasti. Monneen kertaa kulutin sen päevän syönnökset! Aattaskoon tuo tänäpäevänä tingata vähä lissee...?

   Poista
 5. Tästähän tuliki uus plokipläjjäys, jota on iha pakko käyvä lukemassa :) Kyllä se savolaeselle savon murre tuntuu nii kotosalta vaikkei enää siellä suuntamin asukkaan..

  Ja ettet vuan ollunna kuitennii piällysmiehenä nuissa hommissa? Ku pittäähä semmonennii olla.. Martta oes ollunna hyvä piällysmies tae naenen, se ku on kasvanna kaapunkilaesena, nii tokkopa ossoes tehä oekeeta töetä :D

  VastaaPoista
 6. Ompa mukava ku käät tiälä! Pietää vuan myö savolaeset yhtä :)
  Kyllä minä vähäse olin siinä piäsniekkanahhii, toenperrää. Vaekkee nuo sitä tarvinna. Ku hommasa osasivat.

  Vae nii meenoot ettee Martalta työhommat sujus kaapuntilaesena :D Ee sitä tiijjä jos tänne mualle oppiin tulis ni kyllä se vuan suattas onnistuvahhii. Ja Hilla Lumpeenkukka aenahhii oes tormakkana, näättää sevverra virkeeltä että hommat tapahtus :) Mitenkä keksittii nuin kerrassaa sille sopivan nimen?

  VastaaPoista