perjantai 5. syyskuuta 2014

Pelekeemätön perjantae

Uamusilla näätti vähä siltä että männöö tämä perjantaepäevä nysveemiseks.
Sen eelisen miestempäevän jäläkee.
Äet ee suanna piätettyvä mistee piästä alottas hommijjaa. Vae alottasko ollenkaa. Ja mittee sitä pitäs tehä. Vae pitäskö mittää. Uattelin jo että hyvästi vuan tämäpäevä. Sitä pyöräkehellää vielä illallahhii tässä kyökissä. Ja juahkattaan että voe ku oes pitännä. Ja minkätähe en tehnnä.
Se ossoo olla jollonnii vähä rasittavampuoleenen naesimmeenen. Piäppä siinä sittä silimällä että alottaako mittää. Ja pittääkö olla varulta kahtomassa.


 
 
Viimen se siitä koppeotu ja alako taekinata vatkoomaa. Että eeliste hommii jäläkee sittä joovvuin nuihi nysvöhommii. Leepommaan. Taekka paremminnii paestovahiks. No eepä mittää. Porukalla hierastiin siinä omenapiirakka.
 

 
 
Ihampa tuosta tul kelevolline. Pikkusen saen maestoo. Semmosen etukäpsän kynnevverra. Enämpee ee ku siinä ol vehnäjaahoo. Ja se ee meelle kummallekkaa oo oekee kääpästä evästä. Piirakka män sittä mummulaan.

Kyllä siinä vähä mietin ettee taejja kummonen päevä tulla. Vaekka ollii hyvä ilima.Että pihallahhii suattas käpeksijä.
Vuan sittäpä pörähti pihhaa aato. Ja sähkömies suapastel tuppaa. Johan sitä alako jottae tapahtummaa. Sillä ol meeninki laettoo uuvvet ulukovalot.
Ja etteeseen uus patter. Ku entine ee toeminna ennee.
 

 
 
Minä kävin hetpaekalla tarkistamassa minkälaesen patterin se pannoo.
Iha ol sopivankokonen. 

Se ee kyllä minuva siihe asennushommaa huolinna matkaa. Ee taenna olla oekee koeraimmeesijä. Vuan iha sypäkästihän tuo sen vaehto. Ja tälläs ne valot.
 
 
 

 
Kävin sittä homman viimistelemässä. Ku luatikko jäe siihe etteesee. Jottae kaet sitä pit suaha minunnii tehä. Ku ee kerta siihe patterillaettoo ottanna matkaa. Tekasin siitä saananuuniin syttyvä.

Pihallaha sitä on oltu sittä sejjäläkee. Äet aeko ehtijä mulle jonnii sykolookin. Ku en lähe lenkille vuan tälleen ihten käpsät tannaan. Enkä liiku ku vetämällä. Sano että jottae pittää olla vialla ku en lähe. Kerta missää ee oo kippeetä ku juosta reohoon pihalla. Ja ruoka ja unet maestuu. Että jottae sittä pelekeen.
Eekä kuulema ite tiijjä mitä. - Kyllä en pelekee mittää. Kuhan hupattaa tuas. Itellee ee joku sykolooki mahtas pahitteeks olla.
 
 
 
 
 
Mikkää kelikää ee oo sopiva kuulema. - No selevähän se. Jos tuuloo, en tykkee, ku korvat kiäntyy. Jos sattaa, en tykkee, ku kastuu. Jos on puahetta, en tykkee, ku on liijjan kuuma. Ja jos on pakkasta ni sehä on selevä että on liijjan kylymä. Mitenkään tuohii pittää muka paremmin perustella. Vielä siihe koerasykolookija. Hyväihme kuitennii. Minä mikkää arkajalaka oo.
 
(Pihalla 5 minnuuttija myöhemmin. Äetin huom.)
- Äet... tuollon joku...varmaa tiiker...hiipii tuola...! Tule jootuin kahtommaan! Ohoh... öh...sehä ollii nuapurin kissi. Eläkä  muka salloo hihitä siinä... kukatahasa oes voenna erehtyvä. Ku samallaeset rannuttii on. Minä mittää pelännä...!
15 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihanan näköinen omppupiirakka. Oikein tulee vesi kielelle. meille ei tullut tänä vuonna ompun omppua, mutta luumupuut pillastuivat tekemään luumuja. Varmaan ämpärillinen tulee ainakin. Nuista vehnäjauhoista. Nehän voi korvata ainakin mantelijauhoilla. Ovat vain hiirmuisen paljon kalliimpia, mutta jos ei usein halua pistää suuta makeaksi, niin sitten voi leipaista niillä. Kait niitä on jotain muitakin gluteenittomia jauhoja. Mutta minä en tiiä, kun en osaa leipoa juurikaan. Terveisii täältä Kirkkonummelta Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee meelläkkää niitä omija oo. Suatii yheltä tutulta nuita omenija. Luumut ne vasta oessii hyvijä :)
   Meellä tehhään lutteenittomista jaahoesta ylleesä nuo evväät. Ku ee äet eekä nuor emäntä voe muita syyvvä. Kalliitahan ne jaahot kyllä on.
   Terveesijä Ossilaan ja mukavoo viikolloppuva!

   Poista
 2. Vai ei ottanut sähkömies sinua työnjohtoon. Onhan sinulla kuitenkin ne sähköinsinöörin paperit, onhan?
  Hyötyeläin olet ollut tänään, kun pilkoit pahvilaatikon sytykkeiksi. Hyvä, IIvari!
  Kissat ovat taatusti yhtä vaarallisia kuin tiikerit. Pidä vain varasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ee ottanna. Ruoja. Ööö...minnoon vasta siinä asentaja-asteella nuissa sähköhommissa :) Vuan siinäpään reposti tehä iteksee. Jootuimmi oes jootunna kyllä jos oesin suanna kaverina olla.
   Pittää niitä kissoja varroo. Ovat vähä semmosija ovelija otuksija.

   Poista
 3. Samaa mieltä kissoista kuin Aatu Hauva. Ei ole lainkaan pahitteeksi niitä vältellä, se on viisautta eikä pelokkuutta.
  On sulla näpsäkkä mamma, noin hienon piirakankin leipas tuosta vain.
  Minä luulen sen sähkömiehen pelänneen, että viet siltä hommat. Nykyisin on pidettävä työpaikastaan kiinni kynsin hampain. Hienon laatikon sentään sait silputtavaksi.
  Vai että ihan koirapsykologista on ollut puhetta. On nuo naiset ovelia. Puhuvat puuta heinää, ja luulevat meidän uskovan, ha! Voidaanhan me olla uskovinaan, jos ne tulee siitä iloiseksi : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sillä sattu nyt vuan mänemmää kohilleen tuo leepomishomma. Tällä kertoo :)
   Suattaahan se olla se olla että sillä takas työmuasa ku ee minuva siihe ottanna.
   No uatteleppa sitä, sykolookija nyt tähä! Kannattaskoon ommiin korviisa väli mamman tarkistuttoo. Ku sielähä tunnetusti vähä on ruvenna sassaroemaa :)

   Poista
 4. Meillä oli aikoinaan, kun asuimme saaressa, yhden lapinkoiran kanssa semmoinen ongelma, että lenkkiä käveltiin innolla yhteen suuntaan, mutta sitten kun olisi pitänyt sitä samaa tietä kävellä takaisin kotiin (ympyrälenkki ei ollut mahdollinen) niin sitten lyötiin jarrut pohjaan. Eikä 25 kg voinut oikein syliinkään ottaa. Sitä sitten puitiin koirapsykologilla. Neuvoi jo menomatkalla piilottamaan lenkin varteen muutamia herkkupaloja niin, että koira näki, ja jopas sujui paluumatkat leikiten. Vähitellen vähennettiin niitä herkkuja, kunnes oli enää yksi kotiportilla odottamassa.
  Voisiko tuota jotenkin hyödyntää Iivarin lenkkeilyssä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla seon niimpäen etten haluva männä. Takasitulon kansa ee oo mittää jumija. Äet aeko hakkee penskoen vanahat rattaat ja panna minut niihi! Suap ies joku tehä lenkin:)
   En tiijjä mitenkä tuo herkkuin viemine onnistus... suattas männä nuapurin kaveriin suihi ne ennen ku ite kerkijän. Onse äet koettanna namilla minuva lahjoo aena ku mään hyvästi vuan ee oekee sekkää minnuun tehhoo. Ku het kun sen suan ni pysähyn. Vaekkoes mitenkä hyvä vaahti ennen sitä.

   Poista
  2. Jospa äet juoksee edellä ja piilottaa nameja... :)

   Poista
 5. Ehkä oli kuitenkin parempi, ettei sähkömies isommin sinua noteerannut. Hän olisi katsos voinut myös laskuttaa rapsutteluajastakin. Sehän ei olisi ollut toivottavaa, eihän?? (Nekin rahat tarvitaan luuostoksiin......)
  Jätti sentäs sen laatikon sinun käsiteltäväksesi. Silläkin pilvellä oli kuitenkin hopeareunus :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä hyvinnii! Sehä ol tuntitaksalla. Siitoes tullunna lissee laskuva vuan. Hyvä ku sanoet, en hoksannakkaa tuota.
   Onneks luatikko jäe ni saen siliputa sitä ies:)
   Sinnoot mukava ku niät aena nuo hyvät puoleta asijoessa :)

   Poista
 6. Kyllä kissoo voipi iha heleposti erreyksessä luulla tiikeriks. Mie sen tiijän, ku jokunen aika sitte miulta mäni yöunettii ku Tyyne vähä karjahtel. On ne kyllä sitte välillä iha mukaviikkii, eisenpuolleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii sinä sen ymmärrät. Kyllä aejjantakkoo näätti iha siltä. Äet kahto paljo ylempätä ni passas sittä hihittee. Nekö ossoo karjahellahhii? Tuo ol kyllä iha hilijoo. Sittä kaet sitä oessii vasta säekähtännä jos oes äetynnä vielä karjahtammaannii! Siitä mukavuuvesta en tiijjä. En oo uskaltanna lähiettäesyyvelle piästee.

   Poista
  2. Kuule, on se iha mukavata ku Tyyne tulloo ja puskoo minnuu oikkein urakalla. Se ku niät tykkevvää miusta. Näissä kissajutuissa mie taijan olla vähä jiävi. Mie ku oon aina elänä kissoin kansa ja ne kuuluu meijän laummaan iha niiku isäntäväkikkii.

   Poista