maanantai 8. syyskuuta 2014

Pensasrojektia

Viikon ensmäenen päevä illassa. Ja ihmeeks niitä tekemättömijä hommija on jokunen tehtynä. Eepä silti, nehä ee tekemälläkää lopu. Vuan aenahhii muutamata vähempänä.  Pensaan raekkuuta on jatkettu. Joku suattaa ihmetellä mitenkä riittää yhestä pensaasta viikkotolokulla rojektija vuan näen se meellä männöö. Muutehhan se oessii liijjan heleppoo. 
 

 
 
Minähä olin siinä suunnannäättäjänä. Että minnekkäpäen oes tarkotus niitä oksija siitä muistoo viijjä. Etteevät reohota siinä vielä toestahhii viikkoo. Vielä mitä. Ne mihinkää siitä lähtennä. Vuan se naenen joka assuu tiälä, alotti tonkimmaa niitä juurija. Ettee enskesänä levijä niimpaljoo. Ja ettee ne oksantyngät pistä minun käpsään.


 
 
Koetin parhaan mukkaa avittoo siinä juurhommassa. Niinku käpsistä näkkyy. Vuan nii ol kiittämätön tuo immeenen että komenti poekkee minut siitä. Ku muka söennii sitä multoo. Enkä vuan kaevanna. Kyllä en syönnä. Mitä nyt pikkusen maestelin. Eekä sitä lasketa.
 

 
 
Sillä ol muka nuitahhii työvehkeetä siinä. Tuommonen harava. Ja mualiman tylsimmät oksasakset. Joella ee suanna ies lankoo poekki hanskan peokalosta. Ku lähti purkaatummaa. Ja iha iteksee. Pikkusen vuan sitä hampaella kokkeelin.
 
Sittä se haki ison lapijon. Sillon kyllä pit ruveta miettimmää  mikäpä se mahto olla se ampulanssin numero. Että eepä oo nii varmannäköstä tuo homma. Onneks se sittä tapasa mukkaa tumpuloehti sennii homman. - Muutaman kerran iski lapijota siihe juurakkoo ja totes sittä että tylsä lapijo.
Sepä se. Kummasti se ukki sillä vuan ojjoo kaevo ja puhisti ojampenkkoja. Männäviikolla. Tylsällä lapijolla.
Että meleko lyhyveempä se tältäpäevältä piätty se rojekti. Onneks. Eekä tarvittu ampulanssija. Eekä palokuntookaa.
Käätiin sittä siitä urakasta selevittyvä vähä käppäelemässä. Ja haestelemassa syksyvä. Vaekka lämpötilan puolesta voes luullahhii etton kesä. Reelusti ylj 20 astetta poohotti mittarissa. 
 
 


Tuommosija sienemmykyröetä näky olovan tievvarret täännä. Haesivat pahalle. Paetsi se yks joka ol jo vähä mynnähtännä. Siinol semmonen johonka meenasin heettäätyvä pyörähtämmää. Se oekee hookuttel puoleesa. Vuan eepä suanna kuunnella sen kuhtuva. Eekä totteottoo luontasta viettijjää.
Ku oes kuulema jootunna sittä minut pesemmään. - Ja minkähän tähen, kysyn vuan. Justiisa sentähe oesin siihe ihteen hanganna ettoes haehtunna turkista tämä nykyne haju. Minkätähe ee nyt sittä pestä? Paremmalle se sien haes minun nokkaan ku tämä oma nahka.
Immeeset on ootoja. Kyllä en ymmärrä.

10 kommenttia:

 1. Ahkerana olet taas siellä ollut. Sitä minäkin ihmettelen, että miksi ei saa kieriskellä sulotuoksuissa. Ihmisten nenät on jotenkin viallisia, eivät kunnolla haista ja varmaan vääristävät senkin vähän tuoksun minkä haistavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä. Sen kerran ku oesin siihe ryllähtännä ni jo ol kielto hetpaekalla. Jottae vikkoo nuihen immeesten nokassa pittää olla ku eevät tuommosta älyvä.

   Poista
 2. Kohtalotoveri olet, Iivari. Meilläkin leikellään ja leikellään, ja sitten ihmetellään, mihin ne oksat laittaisi. Taajamassa kun asutaan, niin johonkin kauemmas ne pitäisi viedä. Mekin on yritetty osallistua urakkaan levittelemällä risuja pitkin pihaa. Kyllä ei tykännyt äippä, vaikka me ajattelimme, ettei kasa näyttäisi leviteltynä niin isolta. Väärin meni sekin auttamisyritys. Pitäköön urakkansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihhän seon. Koeta tässä olla avuks ku viärin männöö kuitennii. Ja sittä jos ee aata ni huuvvettaan että tuleppas nyt kaveriks tänne, eläkä nuohoo niitä pihlajammarjoja sielä. Tellähhii hyvä tarkotus on ollu. Ohan se piha siistimpi ku ee yhessä läjässä oo kaekki oksat!

   Poista
 3. Joskus poikkeaa ihmisten ja koirain aatokset toisistaan, niin ovat eri suunnillaan kuin itä ja länsi. Eipä voi mitään Iivar, semmosta se elo ja olo on teillä koirapoloilla:) Terveiset Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ja sittä pitäs sovussa ja raahassa ja keskinäesessä avuannossa ellee, muka. Vuan pittäähän se koettoo pärjätä. Sattuu ne jollonnii kuitennii kohilleennii, ne uatokset :)

   Poista
 4. Eikö olekin mukavaa keliä tämmönen. Ei liian kuumaa, ei vallan sateista eikä syksyistäkään. Pihahommat sujuu kivasti ja sitten maistuu nokoset makealta. Hirvikärpäsiä ei lasketa. Meillä pistettiin sireeni matalaks, kun oli ihan yli-ikäinen raasku. Kuutamokin on nyt just aika komea! Katso vaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iha on kelepo kelijä. Mukavaha tuola on myyrästöö pihalla. Kuutamo näky olovan kommee. Ja vaekkee oes näkynnäkkää ni oesin tiennä että on. Äet on kuuhullu eekä sua muattuva täävvenkuun aekaa. Männäyönähhii kupeksi ylj puoleyön.

   Poista
 5. Täällä tulee ihan huono omatunto kun sinä poika se vaan touhuat päivät pitkät ja meikä löhöilee vaihtelevasti lakanoissa tai sohvalla kun se emäntä on nyt kotosalla. Oonmä pari kertaa katsonu vierestä kun se on tonkinut takapihalla mutta äkkiä paennut sisätiloihoin jos kuullut nimeni mainittavan.
  Hyvää uuttu työviikkoa sulle Iivari :)
  t. Nero

  VastaaPoista
 6. Elä tok piä huonoo ommootuntoo suotta :) Eekös se oohhii nii että pöljä paljo työtä tekköö, viisas piäsöö vähemmällä :D
  Mukavata viikkoo sullehhii!

  VastaaPoista