perjantai 19. syyskuuta 2014

Perjantaen pähkäelyjä

Nytköön sitä viimisijä aarinkoesija päevijä sittä viijjään tältä syksyltä.
Siltä kuulostaa ku kuuntelloo nuita siätieteelijöetä. Että noosviikolla sittä kaevellaa saetakkija ( jota ee ies oo), saehualarija ja pitänöökkö tuo etitellä vielä villalyyssittii.
 
Ja alakaa se mahoton pesurylläkkä. Mahhoo ja käpsijä huuhellaa joka pihallakäännin jäläkee. Ja alakaa sittä sehhii jokapäevänen kaenalosyyni.
Ettee vuan ruppee punottammaa. Hevosrasva, jota kaenalloon kevväällä pantii, on jo valamiiks etittynä pöövvällä. Ja pyihkeet pestynä.
Pitäs vissii ehtijä nehhii kamppeet ettee jiä viimetippaa. Niinku ylleesä kaekki tässä huushollissa. Että etitään saevuatetta justiisa ku pitäs jo olla pihalla. Siinä minä ootan takaset ristissä porstuvassa. Ja yks hynttee tuas ympäri mökkijä ja huahuiloo että mihinkään minä nyt sen hualaris panin.

 
Eelissä iltana olj metkoo olla pihalla. Ku rupes sumu hiipimmää pellon ylj. Minun pit monta kertoo käävvä kahtomassa sitä aejjankuppeella.
Ja haakkuvahhii. Ku näätti nii oovvolle. 
 
No oljhan sielä sittä muutae haakuttavvoo. Ku se tiikerinnäkönen kissi ilimesty siihe pellolle. Siinä se kahtoo tolohotti häntä kuarella. Iha sennäkösenä että kyllä myö ollaa sen tontilla. Eekä päevvaston. Pithän sille vähä iännähtee. Että ties kuka tiälä miäree. Suaphan se tok käävvä kylässä. Ja käävvessää listijä kaekki hiirennäköset.
- Vaekka en kyllä usko että niitä montookaa tällä tontilla pyörii. Ku meellähä on niitä karkottimija pihalla ja pirtissä. Enämpi ku lähheesessä k-raavvassa. Kärpäsetkää ee osu lassiin ku pirtissä lentäävät. Nii on makneettikentät kohillaa. Vähä on ruvenna nyt jo eppäelyttämmää että onkoon tullunna nyt semmosta yljreakoentija niihe suhtee. Ku mammahhii könttee päen ovempielijä. 
Ennenku ossuu siitä overreejjästä. 
 
Hämärällä olj muutennii jännee olla pihalla. Ku kaekki näätti tuas nii uuvvellaeselta. Ja koko aejjan vuan valo vähenj. Mihinkään se sehhii männöö siks aekoo ku on pimmeetä? Männeenöökkö sammaa paekkaa ku esmerkiks vaekka ne tekstiviestit jotka viipyy viikollopun ylj ennenku tulloovat suajalle. Missee ne oekee lymyvvää, kysyn nyt niinku se Konsta Pylykkänen siitä tulesta. Ee taejja olla nii viisasta joka ossoes sannoo.
 
 
 
 Päevällä vähä aekoo paesto aarinko. Koetettii suaha siitäe ne viimiset pisarat irti. Ku kohta on nuohhii heenät ja oksat iha ruskeena ja märkänä. Kuilottaavat surkeena. Niinku koko maesema.
 
 
 
Vuan eepä kaete tässä oo mittää kummempoo ollunna. Purasen tässä vielä vähä jottae iltasta. Ja köllähän sittä muate.
Huomenna sittä tuas jottae uutta. Taekka vanahoo. Ja illalla sinistä.
Nii on elämä ku morsmaekummekko. Heh.

4 kommenttia:

 1. Sumu on jännä juttu. Parina aamuna ollaan lenkillä sitä ihasteltu. Kun aurinko sumun ylä- ja alapuolelta yrittää kurkistella syntyy unenomainen tunnelma, sanoo Palvelijatar.

  Naapurin kissaa siellä komentelet : ) Minä olen ihan äimänkäkenä, kun kissan näen. Kerran olen päässyt yhden kanssa kuonottelemaan. Kummitustätsyllä on 19v mustavalkoinen pulska kissa. Oltiin kummatkin ihan kysymysmerkkeinä, että mikäs otus sinä oot. Katti lähti ylväästi makuuhuoneeseen eikä ollut yhtään enempää minusta kiinnostunut.

  Minun sade- ja talviloimeni, valjaat ja kaulapannat Palvelijatar on laittanut koreihinsa just sen takia, kun ne ei muuten pysy tallessa kirveelläkään. Epäilee niiden kuljeskelevan itsekseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sumu on joskus pelottavahhii. Ku yhe´äkin tulloo. Ja sittä ee niä kuonoosa pitemmälle. Varsinnii iltasilla.
   Se kääp se tiikerjkissa tuossa pellolla jollonnii. Ylleesä myö ee välitetä toesistamma vuan jos tulloo liijja lähelle ni sillon minä ärähän. Äet sano että ee sua sen kansa riijjellä. Ku se tekköö hyvvee työtä nuihe jyrsijoehe kansa.
   Meellä kaekki tavarat kuleksii iteksee. Nii äetin ku minunnii. Ee oo vissii huushollissa nuo venksuit kohillaa :)

   Poista
 2. Niinkuin Iivari sanoitkin niin kohta ne pesukelit alkaa. Käpälät vähintään aina pyyhkeen mutkassa ennen sisälle ryntäämistä ja välillä vasta suihkun kautta sohvalle. Meikä tietää minne se valo välillä katoaa ! Tohon meidän kallion taakse. Kerro sille kissalle terkut, olisi kiva jos munkin aidan takana kävis joskus niin olis vaihtelua niiden harakakoiden ja oravien pällistelyn lisäksi.
  Hyvää ja toivottavasti myös aurinkosta viikonloppua !
  t. Nero + emäntä

  VastaaPoista
 3. Hyvä ku sanoet. Nytpä minnäe tiijjän minnekkä tiältä se valo hävijjää. Sehän tulla hujeltaa sinne teejjän kallijon tuakse lymyvämmää! Vuan on sillä sittä pitkä matka tulla tuas takasi! Kumma reessooja on se.
  Ee sille kissille kerkijä terviisijä sannoo. Se männöö mänöjjää nii livakasti. Ja jos perrää niitä huutelen ni äet kieltää ku luuloo että minä huviksen haakun! Tiälä ee oravat tule härneemää aejjan tuakse. Ne viskoo vuan lenkillä käpyjä niskaa kuusesa latvasta.
  Teellä on sielä mukava viikolloppu, käätiin lukemassa plokistas :)

  VastaaPoista