torstai 25. syyskuuta 2014

Pihalla ja pirtissä

Kyllä ee ollunna pitkä tuo talavi. Nyt ee oo lunta ripettäkkää ennee.
Ja eelissäpäevänä mahhoo myöte sae rehveltee.
Se jos oessii nuin jootusata tuo vuojeaekoen vaehtuminen ni kiirettä pitäs.
Oes joolu ja juhannushii kerravviikossa. Vuan oes se meleko metkoohii.
Ku ee tietäs varmaks että millekkä päevälle pittää varata rilli tulille. Ja mikä päevä lykätä kinkkuva uunii. Sattaako lunta vae vettä.
Ku juhannuksenaha sattaa aena vettä. Ja joolunahhii kyllä nykyjjään.
Ja mahoton lahjarylläkkä kerravviikkoo. Kyllä ruppeis luita piisoomaan.
 
No.Vuan päevällä olj vielä sevverra kylymempöö että käätii mehtätiellä.
Pitkästä aekoo. Ku ee ollunna pelekoo kiärmeestä. Eekä hirvikärpäsistäkkää.
Olletihhii olivat kömpinneet kömmäkköehisä muate.
 

Kylläpä olj sittä mukava männä sykältöö. Ku ee tarvinna varroo mittää.
Kyllä ee harmittanna käpsiin kastumine.
Hyvämmatkoo mäntii. Sittä rupes sieltä kuusikosta kuulummaa semmosta rytinätä. Ja oksiin katkijamista. Kiännyttii takasi yhtää vaahin kansa pihtaelemata. Se on sevverra tihheetä kuusikkoo siinä tien molemmilla puolilla ettee nähnnä mikä sielä rymys.
Eekä kyllä tehnnä mielj jiähä ies tähhyilemmäänkää.

Äskön käätii vielä semmosella lyhyvemmällä lenkillä.
Tulj nuapurin kamu vastaa. Myö siinä vähä kuulumisija vaehettii.
Vuan ee nuo meejjä emännät oekee ymmärtännä. Luulivat että muuto haakuttaan. Ja komentivat hilijoo olemmaa. Itellä niillä kyllä näky juttuva riittävän. Äet vielä harmittelj ettee tullunna kamera matkaa.
Kumma ku ee sua lajitoverisa kansa huastellakkaa. Äet minuva toru vielä ku mäntii kottiimpäen. Sano etten tuaskaa osanna käättäätyvä. Kyllä en tuosta tykännä. Justiisa hyvvee käättäätymistähän seon ku tervehtii nuapurijjaa.
Ja kyssyy kuulumisija. Niinku tein.


- Varo saarus, hirvee peto hyökkee...Sittä kaet tässä on aekoo tärvätty vinkuin kansa pelatessa. Ja mitäpähän tuota kaekkee käpsehtiissä. 
 
Että ompa tuota ollunna jollonnii toemelijaampijahhii päevijä.
Jos lie laeskempijahhii.
Pihalla ja pirtissä puuhasteluva.

Kuulin äskön että talavi on sittä perruutettu tältä vuojelta. Tämmöstä kelijä piisoo jooluu asti. Sen sano kuulema joku lehti.
Ja äet sitä iänee tuossa justiisa luventieras.
Kylläpä ottoo lipsaatti tähä loppuu melekosen kuvan tuo mamma. Oesko iha vähä joku valohomma männy hatullee.
Ku näätän iha joltae karvattomalta määräkoeran versijolta.
Vuan nokka on meleko kommee. Vaekka ite sanonnii. Heh.
 
 
 

10 kommenttia:

 1. Sepä vasta olis vilskettä, jos juhannus ja joulu olis samalla viikolla! Ei ehtis joulukuusi pahemmin varista eikä juhannuskoivun lehdet lurpahtaa. Siinä saattais mennä sahti- ja sima-ajat solmuun.

  Tuo viimeinen kuva on hauska ja hieno. Mistäs muuten olet tuon sauruksen saanut? Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä suattas käävvä :) Vuan uatteleppa sitä lahjoen miäree!
   Tuo saarus on jostae marketista ostettu. Ihme epelj on kyllä se, ku on ollunna jo kaavvan eekä aenuttakkaa reekee oo tullunna siihe. Vaekken oo sitä mitenkää hellästi kohellu.
   Että voes sannoo etton määkynkestävä :)

   Poista
 2. Jaa että talvi, talvi meni. Meillä se käynytkään. Onneksi, sanoi äippä, kun autossa on suvikumit, ja piti rokotuksilla käydä.
  Täälläkin ymmärretään erittäin huonosti koirien sosiaaliset tarpeet lajitovereita tavatessa. Älä kisko, älä vingu, älä hauku äläkä haistele takapuolta. Minä kun luulin olevani koira, ja vielä sosiaalinen sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ee kestännä ku yhen päevän tuo talavi.
   Huonoo on ymmärrys. Ee sua haakkuva, ee nyhtee narusta, haestelusta nyt puhumatakkaa. Mykkänä pitäs möllöttee. Ja äet ite kuitennii huastoo hoveltaa jokkaesen tutun kansa. Että ee oo reeluva tuo.

   Poista
 3. Välleenhän tuo joutui, tuo talvi meinaan. Jos me saisimme ilmoista päättä, ni talvi olisi aika lyhyt. Kaunis kevätjakso pitempi ja kesä pitkä. Ei tarvitsisi koko aika hellettä pitää. Syksy olisi lyhyt, sieniä saisi tulla sopivasti. no joo, leikki leikkinä. Voi, että Iivari oot soma tuossa ekassa kuvassa. Ihan kuin pieni pentu. Ja pennuthan ovat suloisia, kuten me kaikki tiiämme. Ossilasta syys=sniisterveisiä:) M-L ja Ossi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nythän tuota on ennustettu että laahoo on melekeen jooluun asti. Suatta työhii leppeemmässä siässä käppäellä :)
   Kiitos kehuista! Somahan minä, niinku määräkoerat aena ruukkoo olla :) Terveesijä Ossilaan, koettakkee pysytellä tervennä!

   Poista
 4. Niin just Iivari....miksi koiralle olis annettu haukkumisen-lahja jos sitä taitoa ei saa käyttää ! Sama jos ihminen ei sais puhua kun tutun tapaa. Hui mikähän siellä metsässä rasahteli....meikä olis kanssa evakoinut itsensä asap kotiin.
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minnäe oon miettinnä. Immeeset suap huastattoo jokkaesen lajitoverisa mielimmiärin. Ja meejjän pitäs istuva hilijoo senaekoo!
   En tiijjä mikä lie ollunna sielä metässä. Ehken hirvi. Vuan empä mitenkää hinkunna sitä haestelemmaa. Meleko livakastiha tuo mammahhii liikahti kottiimpäen :)

   Poista
 5. Minäki oo ihan närreissäni, ku en sua huastoo kamujen kanssa.. Mamma aena vuan on komentamassa, että lopeta tae oo hiljoo. En ymmärrä! Taejan soettoo mäöräkoeraliittoon het muanantaena ja valittoo, ettee meejän mäöräkoerien puolia pietä.. T. Martta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oekeessa oot Martta! Soeta vuan. Tulloo jottae tolokkuva tuohonnii asijjaa. Kyllä pitäs liitonnii sevverra puolija pittee. Mittee juutasta tuosta mittää hyötyvä on jos ee meejjä asijoeta ajeta sielä. Tunnut olovan tolokuntyttö ni sulta se asija hoetuu. Kaekki plokikamut on varmaa sammoo mieltä.

   Poista