tiistai 30. syyskuuta 2014

Reepas poeka ja haaska päevä

Ompa ollunna iha mukavan vilihakka päevä. Voespa iha sannoo että haaska. Siis niinku semmonen haaska. Ee huaska.

Meellä se tuo nuihen konneihen kapina vuan jatkuu. Nyt siihe sammaan eläkeputki-sakkiin liitty silitysraata. Niinnii vähällä käätöllä ku sehhii on ollunna. Luulis ettee oo aenakkaa rasituksesta uuvahtanna.
 
Se vuatteehen silitys ku on tässä mökissä meleko harvinaesta hommoo. Ku siinä usseemmin aena kääp nii että tulloo mamma silittänneeks enämpi näppijjää ja muita kohtijjaa ku sitä vuatetta. Räppäkäpälä ku on. Ni se on jätetty mahollisimma vähhii se homma.

Nyt sittä sille iski semmonen ytty että verhot pittää vaehtoo. Ja silittee ne tietennii esinnä. Vuan se raatapa kieltääty lämpiimästä. Ee mittää tapahtunna. Vaekka yks koettihhii aena vähämpiästä sitä sormella tökkijä. Että nyt on meellä sittä kaks vehettä eläkkeellä. Ja kakshan ee mää kolomanneta. Että huomenissa tuas joku liittyy porukkaan mukkaa. Veekkoesin pakastinta.
Laenaraata pitj sittä hakkee ja eeku vuan verhot suatii lassiin.
Minähä olin tietennii siinä piäsniekkana. Että mänj oekeen. 
Minuva ee tarvinna paljoo hookutella tänäpäevänä lenkille. Mahottoman mukavata olj männä ja haestella. Paljo olj tullu eelise jäläkee uusija hajuja. Monta mehtäkoeroo olj aenahhii männy. Ja jäniksijä. Ja sitä lintuin miäree. Niitä ku pelemahti tientäävveltä ettee. Kyllä ee tarvinna hoputella meekäläestä etteempäen. Loekattii olj pitempijä ku sillä Evilällä.
Äet kehu kovasti mitenkä oon nii reepas poeka. - Se ku uskoo siihe palakihtevvaa koerankasvatuksee. Heh.

Vaekka olj kova tuulj ni silti pakkas niitä hirvikärpäsijä vuan olemmaan. Tämämpäevän salto olj neljä. Kaks äetin nuamassa ja kaks sen tukassa. Eekä yhtää minussa. Vaekka ylleesähhän ne pakkoo tuonne meekäläesen takalistoon. Oeskoon ollunna semmosija vanahempija ne otukset. Että niillä olj semmone ikänäkö. Etteevät huomanneet tämmöstä pientä ränttijä.

Vaekka sitähän kyllä sanottaan että koerat ja omistajat alakaa muistuttoo toesijjaa aejjanpiästä. Että jos niinku meekäläesen peräpeeli ja äetin nuama männöö sekali hirvikärpäsiltä... Ee nii mahottomampäeväsesti imartele kyllä. Meekäläestä aenakkaa.Toesella reessulla käätiin semmosen mahottoman ison multakasan luona. Äet ee minuva sinne laskenna ku sielä olj ollunna sillon kesällä kiärme köllöttelemässä. Pelekäs että jos vaekka sielä niitä vielä paestattellees. Tutkaeltii sittä vähä kaavvempoo. Kotjtiellä sitä sae sittä männä vappaasti. Taekka vappaasti narunnokassa. Että sae vähä myllijjähhii ojjiimpohjilla.

Että haaskoo on ollunna. Rymytä on suanna. Syvämmesä kyllyyvvestä.
Nii ojissa ku tievvarspöhheeköessäe. Ja välillä käävvä eenehtimässä.
Ja vetäsemässä unoset. Ja tuas on mänty.

Vissiin pittää nyt ruveta raahottummaa. Ja vaekka kahtelemmaa jos vielä jottae mahtas muonapuolta irrota.
Ettee tuulj humise tyhjissä suolemmutkissa yöaekkaan.6 kommenttia:

 1. Kovin on ollut kiva päivä sullakin kamu. Vaikka mitä olet ehtinyt puuhata, verhot ikkunaan ja kaikki! Jopas se huonon tuurin Mr Murphy nyt teitä kiusaa, silitysrautakin simahti. Toivotaan, ettei pakastin seuraa eläköityjiä. Siitä seuraisi tosi paljon harmia ja vaivaa. Joutuisit syömään urakalla kaikki pakasteet, etteivät mene pilalle sulaessaan. Jos nyt niin huonosti sattuis käymään, niin minä kyllä olen valmis auttamaan siinä syömispuuhassa, etenkin jos sattuu lihaa olemaan sulamassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oekee olj hyvä päevä :)
   Sehän tuo oessii jos joku vehe vielä herkiis toemimasta. Pakastin oes paha paekka. Jos nyt sattus nii huonosti ni minä kyllä ilimottelen sulle hetpaekalla :) Siellä suattaa hyvinnii jottae lihhoo olla eekä yks määkky niistä selevijä. Vaekka oonnii nykysi kova syömää :)

   Poista
 2. Hauska päivä tulee aina tarpeeseen :) Oi että, ootko sitä mieltä että ne hirvikärpäset olis erehtyneet luulemaan.....hahaha päivän naurut !! :) Kiitos Iivari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oon vahvasti sitämieltä että sekottivat nyt ne kärpäset kaks paekkoo keskennää. Lie sitä yhennäkösyyttä löötynnä :)
   Haaska päevä on tosijaannii tarpeesee välillä. Ee tuo oo huonompi päevä ollu kyllä tämäkää.

   Poista
 3. On se tuo savon kieli hauskaa. niin helposti tulisi hauskasta haaska. yks kirjain. Vaan niinhaän se on suomen kielessäkin:) :) Vai jäi teidän silitysrauta hommastaan eläkkeelle. Koneet tuppaavat tekemään sellaista aina satunnaisesti. Miähenkin toinen moottoripyötä oli osa-aikaeläkkeellä lähes tulkoon koko kesän. Onneksi sitten löytyi osaava harley Davidson miäs, joka pisti ihan piskuisen vian kuntoon.

  Hienoa Iiivari, että se on matte, joka älyää kerätä ne inhottavat hirvikärpäset. meillä menee saldo jotakuinkin tasa, mutta Ossi meinaa aina saada hermarin, kun sillä on hirvikärpänen juoksentelemassa. yhtä herkkähipiäinen kuin minäkin. Terkkuja Savoon, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meellä on tiälä haaskoo ja immeesettii haaskannäkösijä :D
   Onneks ne enimmät hirvitykset on äetissä. Kyllä sitä minnäe pyöräkehtelen tinkaa jos vuan joku turkissa männä mylykkyvvää. Kummija ovat ku ee ies männäöenen pakkanenkaa suanna niitä vaahtijjaa hijastammaa.

   Poista