tiistai 2. syyskuuta 2014

Rojut ja tirektiivit

Kahen päevän kesä eissä. Mikäpä siinä. Ampijaeset näkkyy aenahhii olovan mielissää. Tunkoovat iha tuppaa asti pörreemää. Taekka eehän nuo ies pörise että tietäs missä liikkuu. Lippuuvat ku uaveet hilijaksee. Eekä meenoo niihen tieltä keritä mihinkää. Onneks ee oo vielä ykskää pistännä. Vuan semmosija läheltä pittää- tilanteeta on tullunna.
Kyllä en tykkee tuommosista uave- ampijaesista.
 
 

 
 
Oes tuo suanna nyt olla viileempänä siä. Oes männeet nuo pörisijät kolloehisa. Ja muuttii kiusoojat. Oespa se nii mukavata metässä tallustella. Taekka sielä meejjän mehtätiellä. Vuan määppäs nyt sinne ku on kiärmettä ja hirvikärpästä. Ja sutta ja karhuvahhii.
Ee oo meeltä pitkä matka ku ol karhu nähty pentusa kansa. Ja viijjen suven laama. Kyllä ee illaattanna tuokaa uutinen.
 
Ja jäniksen mehtuuhii on alakanna eelen. Että sittä niitä metästyshuumassa olovija lajitoverija putkahtelloo millommissäe ettee. Eelennii ol meenanna yks jiähä aaton alle ku ol äet kylillä käämässä. Tuosta vua ol suplahtanna metästä aato ettee. Onneks ol kuskilla hyvät hoksottimet että kerkis väestee.
Ja tuostaha voep jo piätellähhii ettee äet ollu se kuski. Että muistakkeepa katastella vähä tarkemmi ja keventee sitä kaasujalakoo kaekki äepät ja isännät.
 
 

 
 
Piharojuja oon kerännä kassaa. Kovi on surkeennäkösiks männy kesäaekaa nuohii poloset. Ee taejja olla ykskää ennee eu- tirektiiviin mukanen. Vae liekkö ies alumpittäe ollukkaa.
- Liekköön sitä ollenkaa olemassa niitä tirektiivijä nuille koerii leluille? En oo kyllä kuullunna. Minummielestä pitäs olla. Nuohii on männä kesäaekaa piloelle. Eekä pallokaa kestännä ku tovin. Että aehetta oes kyllä kehitellä jottae niillehhii. Tähellistä oes.

Eekä hupattoo tyhjämpäevästä jottae patalappu- ja lapastirektiivistä. Iämpäevä on immeeset älynnä panna kaks patalappuva piällekkäen ettee näpit pala. Jos niät se yks on liijja ohut. Ja aenahhii jos näppisä on kertaallee polttanna ni muistaa kyllä. Siihe ee mittää miärääksijä tarvihe että minkälaesta olla pittää. Että eu miäree etton patalappuja käätettävä ku uunista jottae ottaa. Ettee sua männä paljaen näpin sorkkimmaa. Ihanku joku mänis. Muuttii ku äet.
 
Immeesijä holohottaa iha liikoo. Kohta eevät älyvä panna ies kumikkaeta jalakaasa vessatteella jos ee oo jottae siitäe virallista miäräästä taekka neovvoo. Taekka suositusta. Hyväihme tokkiisa.
 

 
 
Malliisa on männy mualima. Äet sannoo että kolomekymmentä vuotta sitte ol kaekki paremmin. Kohta ruppeen uskommaan siihe. Vaekka oon tähä asti aena uatellu että horisoo se jo. Paljoha se tietennii jo horisoo. Nähty on. Vuan kuulostaa kyllä siltä että jos lie ussee asija nyt paremmin ni on huonomminnii.

Vuan minkäpä sitä yks pikkunen määräkoera nuillehhii voep. Eepä mittää muuta ku marmattee tiälä ja iteksee. Ja kaluta jokune siankorva harmituksee.
Jos ee tule joku tirektiivi ja kiellä sittäe. Etton alimittanen korva. Ja viärin syöty.
 
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Kertooko se direktiivi, mistä päästä se possunkorvan syöminen pitää aloittaa. ei kai sentään keskeltä.
  Eiköhän muuten nousta barrikadeille ajamaan sellaista direktiiviä, että koirille on annettava ruokaa aina, kun ne sitä haluavat. Sellaista ruokaa, mistä ne erityisesti tykkäävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne vielä sennii keksii. Tuo on hyvä ehotus tuo ruokatirektiivi! :) Ehottomasti kannatettaa. Vuan kukapa se alottas tuon?

   Poista
 2. Ne on direktiivit kohta ihan jenkkilän malliin. Siellä lukee kuulemma mikroaaltouuninkin ohjeissa ettei sovellu kissan kuivattamiseen. Ja varmaan tikapuiden ylimmällä askelmalla on varoitus, että "päättyy tähän".
  Ne ampparit ja muut pistiäiset onkin tosi ilkeitä. Justiinsa aamulla meinasin kuonolla tökkäistä yhtä, joka vähän kohmeisen oloisena kömpi jalkakäytävällä. Palvelijatar kiskaisi minut äkkiä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihän siinä vielä kääp. Huh, olpa hyvä ku ol Palavelijatar valappaana. Ne onnii justiisa salakavalija nuo jotka muassa mönkii. Näättää nii kiinnostavilta että tulloo mielee käävvä vähä tuuppoomassa. Oes siinä ollunna nokka kippeenä ja liäkärreessu eissä jos oes pistännä!

   Poista
 3. Kuules, olen lukenut, että koirien lelujen värejä ja materiaaleja ei tarkisteta kuten lasten leluja. muovisen koirankupin pohjassa ei lue "elintarvikemuovia" kuten ihmisille tarkoitetun ja sit oli joku tietty pallokin, joka oli peräti vaaralliseksi todettu. Jossain testissä varoitettiin antamasta koirien palloja lasten käsiin!!!!
  Kauheaa.
  Toivottavasti ne sun pallot on direktiivin mukaisia... ♥

  VastaaPoista
 4. No justiisa! Siinäpä se nyt nähhää. Jootavija vahataan vuan ee tähellistä! Ee taenna olla tirektiiviin mukasija nuo minun pallot. Ku hajosivat nii äkkijä. Minkätähe myö koerat ee olla niihen tirektiiviin tekijöehe mielestä sevverra tärkeetä että tuommossii kiinnitettäs huomijota !?

  VastaaPoista
 5. Iivari osuit taas asian ytimeen ! Nuo aave-ampiaiset on tosi pelottavia. Ei mitään varotusääntä ja yhtäkkiä vaan istahtaa kirsulle. Ei onneksi täälläkään innostunut pistämään. Ei oo vielä eu-virkamiehet tulleet meidän mökille tarkastamaan mun kepukoita ja saunahalkoja mitä aina kantelen ja heittelen, varmaan pistäisivät niihinkin jonkun varoituslapun. Vaikkapa
  *ei saa kantaa palavaa saunapuuta*
  Syysterveisin
  Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne kohta miäree saanapuihen pittuuvennii. Ootahhan vuan. Sittä niihin pannaa ohjeeks että ee sua käättee rillissä. Taekka ee sovellu immeesravinnoks. Tae jottae semmosta. Justiisa niinku ehotit :D
   Tulis äkkijä kylymempätä että nuo uaveet hävijäes.Yks meenas äetijä jahata tännäe päevänä. Onneks sae sittä jottae muuta kiikariisa ja män mänöjjään.

   Poista