keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Tulloopa tässä mieleen...


- No mitteepä sitä kuuluu määräkoeran elämmään tänäpäevänä?
- No ee sittä mittää! Kiitos vuan kysymästä kuitennii. Iha on sitä tavallista talloomista ollunna.
Ku ite kyssyy ni suap mieleesesä vastaaksen. Oespa se meleko nolloo ollunna jos tuonnii kysymykse oes kysynnä joku virallinen taho. Niinku vaekka piäministerj. Se Tuppi.
Tulj vuan mielee tuohii ku tuossa päeväavviisija selasin. ( Silippusit! äetin huom.)
 
 Vuan onse meleko erikoene immeenen sehhii. Siis se Tuppi. Ku ee oes sen toese ministerin kansa ies olusille lähtennä. - Kyllä minä oesin. Vaekken oes olusta ottannakkaa. Vuan iha sentähe ku sillon nii kotosannäkönen parta. Niinku meellä määräkoerilla. Että siitä piätellen suattas sen seorassa viihtyvä. Varmaannii on (määrä)koeraimmeesijä se.
 
Vuan eepä tuota sen enämpee mistää ministeristä. Ku se ee kettää kiinnosta. Juohtu kyllä toen eiti vielä mielee tuosta Tupista se vanaha sanonta. Ku joku toestaetonen sarhoo tehä jottae, eekä tiijjetä mitenkä kääpi ni sanotaa että ee tiijjä tullooko tuppi vae kukkaro. Että mitenkään se kääp nyt tämän valtijontalloovven kansa....

- Nii että herra piäministerj, ku usseen varmaannii käättä tiälä meekäläesennii plokissa. Ni elekee tok nyt ottoo ihteenny tuosta äskösestä. Ku ehämminä nyt sitä että oesitta työ mitenkää toestaetone. Ku seon vuan tuo sanallasku semmonen. Kyllä en oo semmosta sanonna. Iha ootta tolokummies.
 
Nuita lehtijä on nyt tievvieret täännä. Ja koko aejjan tippuu lissee. Ropse vuan kääpi. Niissä on sittä mukavata tepastella. Ku kahisoovat käpsiin alla. Äet sano että nyt saes paenaltoo vaahilla nuissa. Ettee tarvihtis pihalta hajottee minkä se kassoo. - Mikäpä ilo seon nuissa juosta ku ovat vuan tuossa litteenä. Ee lennä yhtää mihinkää millää vaahilla. Parempi on niihi läjjiin syyhältee. Ne pölähtää hyvästi. Se ee sittä aena oekee älyvä.
 
 

 
 
 Orava männä ruapalti vaahilla tiestä ylj. Ja minä oesin männä perrää. Meleko tiukille vetäs narun ja valjaat ku yritin sinkuilla. Se mahoton kilomiärä narun toesessa piässä toemi kyllä meleko vankkana esteenä perräänpiäsylle. Vuan ee ollunna  ruskee se orava. Iha olj harmoo. Lie ollunna joku mummuorava. Parempiha tuo olj että kerkis pakkoon. Ee piä vanahoja säekytellä.
 
 


 
Äet sano että kyllä on nyt kohtalo vastaan tuassiisa. Ee tykkee näköjjää että plokija pietään. Ku tuas on kamera jumissa. Koetti ottoo kuvvoo minusta, vaehteeks, ja sehän tuas sittä vilimuuvehe silläkertoo jumahti.  Nyt jököttää sittä muutaman päevän tuas toemimata. Kyllä en tykkee että tulloo joku semmonen kohtalo puuttummaa toesten plokiasijoehi.
Luulis olovan tuolla tähellisempööhii tekemistä. 
6 kommenttia:

 1. Kuule Iivari. Met luulemme Ossin kanssa, että mäyristen päivät ovat vähän kaikkien samankaltaisii. Aamulla herätään, meillä myöheemmin kuin toisilla, sitten lenkitetään, nukutaan, taas lenkitetään, vaähän leikitään, jos jaksetaan, syyän ja taas nukutaan:) Harmi, että kamera jumahti. Semmoista sattuu. Terveisii kuitenkin Savoon päin, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 2. Semmostahan seon. Nukkumista, lenkkija, leekkijä ja syömistä. Jos minulta kysyttäs ni nukkuminen ja syöminen oes etusijalla. Sittä leekkiminen ja lenkit voes kyllä unohtee vaekka :) Taekka vuan oes semmosija haestelureessuja.
  Meellä on aena joku jumissa. Joko äet tae kamera. Ja minähii jollonnii lenkillä :)
  Teelle Ossilaan terveesijä!

  VastaaPoista
 3. -Voi hyvänen aika (sano Palvelijatar), -se on kohta mentävä ostamaan kaupasta Tenat!
  Minä ihmettelemään että miksi muka? "No eihän tätä Iivarin blogia kuivin housuin pysty lukemaan, aina lirahtaa lusikallinen kun saa nauraa vatsansa pohjasta."
  Ai sen takia? Minulta lirahtaa aina ilopissat, kun pikkueukko ja sen vanhemmat tulevat, tai kuka tahansa kiva ihminen. Kas kun Palvelijatar ei ole mulle Tenoja hankkimassa..., vaikka mistä senkään tietää.
  Se sanoo, että blogia on teidän päivitettävä - kuvilla tai ilman. Me ollaan jääty tähän koukkuun eikä kestettäis mitään pausseja!! Ja ne Tenatkin tulis muuten ihan turhaan hankittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettäkö ihanko meenoo jootuva Tenaleetiks!? ( Tenaleidiä viissiin tarkottaa, äetin suomennos) :DD
   Kuule, näen meejjän keske sanottuna mullae joskus tulloo semmoset ilopissit. Ja niitä on meelle olemassa semmosija hoosuja kuulema...kuha ee vuan tähä huusholliin tullene. Sano vuan Palavelijattarelles että ostaa tok varulta niitä "tiivisteetä". Jos meenoo ettee muuton pärjee meejjän kansa :D Nehä on nii monjkäättösijähhii. Jos ee muuta ni voep vaekka panna ne kenkii pohjallisiks, eepä hikkoo jalat, ja lämmittäähii pakkasella :)
   Kyllä myö jottae koetettaan tänne plokkiin laettoo. Käätettään vaekka vanahoja kuvija seassa :)

   Poista
 4. Se Tuppi vaikuttaa hieman ylimieliseltä vaikka sille nostan hattua (jos bulldogeilla olisi) kun jaksaa vaativan työn lisäksi pitää kunnostaan niin hyvää huolta. Et saa Iivari pitää todellakaan mitään (edes luovaa) taukoa blogista, pitäähän meidän kaikkien kamujen saada päivän nauru-annokset ! :)
  t. Nero + emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän seon kova poeka juoksemmaa ja livakka kielestäännii ni että mikäpä ettee pärjee ministerinähhii. Saes sieltä muutama muuhhii polliitikko männä lenkille kansa. Näkkyy melekosija ryllykkämahoja olovan.
   - Nii että sielä ne kamut vuan naaraa meekäläesen elämän surkeeksille! Missee seon se kollekijaalissuus!?? :DD No ee vaenen, yritettää jottae tänne suaha aekaseks. Kuvilla taekka iliman :)

   Poista