maanantai 15. syyskuuta 2014

Viilistelyvä

Kylläpä se on sittä hilijasta. Ee mittää muuta ku mamman porina.
Eekä sitä lasketa. Ku se kuuluu taastaiänii. Arkee tuas kopsahettii. Onneks on ollunna iha mukavata ilimoo. Että on suanna kuivin käpälin männä raahassa. Eekä oo vielä sitäkää mahampesurylläkkätä tarvinna alottoo.
 
Vuan ohan sitä viilistelty vielä viikolloppuva. Ja suattaa männä siinä vaekka koko viikkohhii. Ku oljhan sitä muutae ku pihalla laakkomista.
 Ruaputteluva nuore armon taholta. Ja sylissä nujuvamista. Ja vieressä.
Ja tukassa.


- Tulisin nyt syllii...ku oon tässä justiisa sopivasti kohilla...

Ja sittähä se nuorempi sakki pisti rillin tulille. Ja minähä olin ensmäesenä mänössä. Että varmasti kerkijjää. Sielä rillikatoksen rytöläjässä istuttii ja vahattii porukalla mittee siitä tulloo.
 Sielä tiris muonoo. Istun äetin sylissä visusti. Etten vuan osattomaks satu jiämää. Eekä lattijalta kyllä ies nähnnäkkää mittee tapahtuu. Oes suattanneet vaekka lohnija tyhjäks koko rillin minun mittää tietimätä.


-  Pitäsköön sinun nyt vahata nuita evväetä. Eekä minuva vilimata. Ettee vuan kärähä nuo hyvät lihat tuossa.


Kyllähän minä tiijjän että se tuo nuor emäntä on iha myyty meekäläesen sarmin eissä. Ettee malttas millää muuta ku minuva vilimata.
Vuan vähä tyrkkäs huolta nuihe evväehen puolesta. Että jos toesessa käessä on kamera ja toesessa rillipihit ni mittee siitä tulloo.


 
 
 
Ja nuihhan siinä sittä käv. Että yks vaehto värijjää jootusammin ku muut.
Mutta eepähän tuo haetanna. Jäe toeset vielä iha hyviks.
Ja jokkaenen sae massuttoo mahasa ryllillee. Paetsi äet. Joka ee syö lihhoo. Eekä halunna mittää vaehtoehtoo.
Niinku vaekka jottae maessija. Taekka mitäpähä tahasa heenee.
Vävy käv päevällä metässä rymyvämässä. Ja tulj sieltä täävven kassin kansa. Sano kääneesä sienessä. Kyllä olj sittä kummannäkösijä ne sienet. Niitä se huuhto ja pisti kattillaan kiehummaa. Sano että ovat hyvijä syyvvä.
Kyllä en tinkinnä maestelemmaa.
Minummielestä ne on semmosija että niihen piällä pittää pyöräkehellä selekäpiillää. Eekä tok suuhusa panna.
Siinä se keettee porruutti niitä aekasa. Pisti silipuks. Ja suoloo perrää. Ja aeko seoroovana päevänä syyvvä. Eepään tuoho ollu mulla mittää sanomista. Herkkusa kullahhii.
Että semmostahhii sattu viikolloppuna. Ja vaekka mitä muuta vielä.
Äskön tultii äetin kansa lenkiltä tuon pihlajan ohi. Siinä istuva ryllötti mahoton lintusakki iltasella. Kohalle ku tultii ni lehahtivat lentoo.
Kyllä ee ollunna vakkaata lentoo se. Ee oltu katottu mallija lennoston konneista. Nii mänivät mikä mihinnii ja rähisivät männessää. Äet sano että lie olleet pikku tinoessaa. Ku ee sihtikää pelanna. 
Eekös ne oo nuo marjat semmosija että niihin tulloo sitä alakomahoolija?
Sittä se hokas että minnoon niitä syyvvä mättännä tuola pihalla. Ja kaahistu. Aeko nylykee kaekki marjat oksista mitä aetuuksee yltää.
Siinäpä sitä sittä sille urakkata.

Jäläkikirjotus: Uateltii tuossa että on nyt lukijoeta marinoetu savommurteella tarpeeks. Että suap nyt ehken jo selevee näestä jutuista.
Että pannaa nyt nuo jiit oekeelle kohillee. Niinku vaekka tulj ja olj.

12 kommenttia:

 1. Hienot grillijuhlat! Ja kyllä sait rapsutuksia enempi kuin lääkäri määrää : ) Eipä ole ihme, jos nyt tuntuu hiljaiselta. Palvelijatar ihastelee vesi kielellä sienisaalista ja minä niitä grillipihvejä. Minä olen samoilla linjoilla sinun kanssa Iivari, sienien päällä voi kihnuttaa selkäänsä, mutta ei ne suuhun kuulu.
  Hyvin saa selvän savonmurteesta, eikun jiit vain kohdilleen! Hauska murre hauskoihin tarinoihin, ihan kymppi juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oljha ne iha mukavat. Äet yököttelj nuita sienijä. Ee tykkee niistä yhtää. Kyllä minnäe vahin ves kielellä nuita pihvijä ja makkaroeta :) Ja osille piäsin. Koetellaa nyt muistoo nuo jiit. Vaekka on justiisa opittu olemaa laettamata niitä :D

   Poista
 2. Taitaa se alkoholi tulla vasta vähän myöhemmin niihin marjoihin. Mutta ehkä ne oli muuten ylensyöneitä ne linnut. Kyllä on äetis liika varovainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se nyt on tuo äet semmonen hösökki. Näkköö mörkojä jokapaekassa :) Ja etennii minun suhteen. Pitäs minuvahhii vissii vuan villavasussa kantoo ja haatoo :D
   Koetan nyt olla syömätä niitä marjoja. Näkkyyvät tulovan poekkeennii iha sulamata.
   Takulle terveesijä!! <3

   Poista
 3. Laatuaikaa on tosissansa pidetty. :) Vaan kannattaako noita pihlajanmarjoja alas nyhtää? Pitäähän tipu-TV:n talvitähdillekin olla jotain suuhunpantavaa? Vai putöisikö äiteen niistä marjoista tehdä pihlajanmarjahyytelöä? Kerran olen kokeillut, ja hyvää muistaakseni oli! Kunhan sai ne kuoret ja siemenet sihdattua pois keitoksesta.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on ollunna, luatuaekoo :)
   Eehän se tok kaekista niitä meenannakkaa nyhtee. Vuan niistä oksista jotka tiputtelloo niitä tuon aetuuksen sissää.Pittää tok jättee tirpoellehhii evästä. Nuita pihlajia on meleko monta tuossa pihassa ja marjoja paljo.- Eekä se ossoo tehä mittää hyytellöö. Muuta ku omista kintuistasa liikoo laakkoomalla ja hösöttämällä :)

   Poista
 4. Kiitos vuan nimpäevä onnitteluista :)
  Kyllä sulla on ollunna mukavoo touhua viikonloppuna. Joko sinne nuita tilhijä on ilimaatunu pihlajiin, tiällä ei ou vielä näkynä, ei ies räksijä ja niitä ei tarviis tullakkaa kun ne putsoo puut puti puhtaaks!
  Aarinkoesta viikonjatkoo ja muisk*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos vuan hyvä :)
   Toohuva tosijaannii riitti. Kerrannii.
   Jottae tööhtöhyyppijä näkyvät olovan. Tiijjä sittä oljko ne tilihijä vae kulahtanneeta tinttijä.
   Muisk sinnehhii ja hyvvee viikojjatkoo! :)

   Poista
 5. Sienet on terveellisiä mutta meikäkin arvostaa enemmän makua ja sen takia grillipihvit vie voiton. Kiitos vinkistä koskien pihlajanmarjoja, mulla vähän biletassua vipattais, vois ottaa pihlajasta pienet drinksut :)
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveellisijä ne on minusta vuan tuoho selänhankuuseen :) Pihvit on oekeeta ruokoo.
   Kuule, ee taejja ollakkaa tuo marjahomma niinku luultii... ee vielä oo kuulema niissä mittää piletysvaahtija antavata :) Voet kaet tuota kokkeella vuan jospa männöö sittä maha ummelle! Pikkusen näättäs että mulla oes nuista siihe syy ku välillä tiukkoo tekköö :) Että otappa kahtoen!

   Poista
 6. Kyllä olet mainio tapaus Iivari... tulee hyvälle tuulelle näistä sinun touhuista lukiessa.Jopa oli herkulliset sapuskat! Nuo grillissä olleet lihat olisivat maistuneet meillekin Typyn kanssa. Ja nyt on sienisato varmaan kohta parhaimmillaan. Aurinkoisia syyspäiviä toivotelle Typy ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mukava jos ilahuttaa nämä meekäläesen tarinoennit.
   Sienijä on kuulema niimpaljo ku kantoo jaksaa. Meellä ee syyvvä sienijä. Äet ee tykkee. Vuan toeset tykkee ja antaa tok niihen syyvvä :)
   Minä pysyttelen mieluummin tuolla lihapuolella.

   Poista