sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Viimistä viijjään

Tälle päevälle taetas piisata vuan yks sana tänne kirjotettavaks; päevitys.
Ku eepä juurkaa oo maenittavija sattumuksija ollunna. Ee yhtää jänistä. Eekä oravatakkaa. Ja hirvikärpäsijä ee lasketa. Ku ne ee oo elukoeta. Ku hirvityksijä. Onneks suavat noosviikolla kyytijä. Ku tulloo yöpakkasija ja kylymempöö päevällä. Ovat aenahhii jonnii aekoo jossae turpeenkolossa. 
 Että nyt sitä sittä viimistä lämmintä pietään.
 Hämärissä eelissäiltana vähä käppäeltii aetuuksessa.
Se kiärmepilli naaku tuossa muassa vähävälijä. Maenihin äetille että eeköpään tuo jo jootas ottoo poekkee. Ettee mäne pilalle ku jos pakkasta tulloo. Ja eeköön ne kiärmeettii oo männynnä jo ommiin kolloesa.
Melekeempä arvoon etton melekonen kiskottava tuohhii. Ku junttas sen nii tiukkaan sinne muaha. Suahaan kuhtuva ehken riskimpi nostomies siihe hommaa. Taekka nuapurista raktorj.


Hirveesti muka olj hommoo mitä pitäs tehä ennenku tulloo kunnon syksynsatteet. Taekka talavi. Hittaallaesesti kuitennii näkkyy nuo hommat jootuvan.
Vuan toesaalta eepä tuo ollunna kyllä puhetta että minkä vuuen syksyvä taekka talavee tarkotettii. Semmostaha se on tiälä. Aena.
Tuo kuva unehtu eeliseltä. Siinon kuulema kokoropankipsistä vappaatunna määräkoera haestelemassa jänikse jäläkijä. Sejjäläkee ku jänis meenas ajjoo ylj. Siitä sitä on maenittu. Että nuin se vuan mehtäkoera muastootuu että piäsöö yllättämmää sualiin. - Jääkistyy sahapukiks yhellekohin. Vaekka sualis on justiisa piälle tulossa.
Vuan kylläpä tuo yllätty äet itehhii. Luulj vielä kissaks sitä.  Vaekka oes kaet tuon nähnnä kuka muu vuan että se olj jänis. Piäsin sille tuossae kohassa huomaattammaa. Että joskus pelekkä käänti optikolla riittää.
 
 
 


 Päevällä kepin kansa pelatessa juohtu mielee ettolj se lottopotti männynnä sinne Pohjos-Karjalan piäkaapuntii. Uattelin siinä että jos oes vaekka nuor emäntä sen suanna.
Kylläpä sitä mahtas olla sittä meekäläesellähhii keppijä aetuus täännä mitä pyörittee. Ja jokapäevä oes luupäevä. Ja limusiini hakis pihasta koerahierontaan. Ja puistoo. Ja jokapaekkaa. Kyllä en jumittas aaton ovella. Niinku nyt.
Ku ee aena oo nii takkeeta että onko se tänäpäevänä ooppelilla kulukupäevä vae mahtaako haluta ehken huilata.

Suap sitä huaveella. Seon mukavata. Pittää se olla varalle suunnitelmija . Ettee tule sittä yllättäen. Oes se ankeeta jos sattussii että huomoes ku on tilillä miljuuna. Eekä hajuvakkaa mittee sillä tekköö.

Se olj sittä kesä kuulema tässä. Se vihovviiminen lämpimämpi päevä. Johan tuo rupes vettä ripsimmää äskön. Ehken siästyn pitemmältä iltalenkiltä. Ja pimmeehii näkkyy tulovan kohta. Että suattaa olla että kiäriyvvyn peetteemmutkaan.
 
Laskettii äetin kansa äskön etton 93 päevee siihe ku päevä tuas alakaa jatkuva. Se ee oo pitkä aeka. Männöö yhessä hujjaaksessa. Vuan toesaalta ee oo pitkee aekoo siihenkää ku tuas äkkäellään kiärmeetä ja hirvikärpäsijä. Että pitänöö nyt sittä naattija kuitennii tästä syksystä ja talavesta.
Taekka alottoo se naattiminen iha justiisa tästä hetkestä. Niinku meenasin tehä. Vylläävvyn peetteeseen ootteelemmaa iltasta.

10 kommenttia:

 1. Syksy se on tullu tännekki. Ei oltu ku yhen yön yli mökillä. Pimijä tullee aikasin ja aamulla emännän on kuulemma kylymä mennä ulukohuussiin. Mua ei vielä palellu. Ja hirvikärpiäiset on... sanonko mistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vettä tuntuu roemivan nyttii. Ja kylymä tuulj puhaltelloo. Eepä oo emäntäs ollu lystijä istuksija sielä pihamperillä... Vuan hirvikärpäset nyt varmaannii vähä vähenöö :)

   Poista
 2. Pimeämpiä ovat aamut ja illat kuin viime kuussa. Vettä luvattiin tännekin huomenna. Lapissa olivat jo saaneet maistiaisia räntäsateesta, mutta ei sinnekään vielä lunta luvata. Taidetaan saada kurahaalarikelit ennen lumia. Olis ollut parempi siirtyä suoraan talveen ja jättää syksyn kurat väliin.

  Jos sitten kun voitatte sen jättipotin teille tulee pula lottovoiton käyttösuunnitelmista, niin minun Palvelijattarelta liikenee kyllä suunnitelma kaikenkokoisille summille. Haaveilu on Sen lempipuuhaa. Olis kiva saada ne Sen suunnitelmat käyttöön ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä en tykkee hualarjkelistä! Ja sehän se kohta uhkoo.
   Jos vuan jollonnii potti kohille sattus ni eeköpään siitä piisoes sullehhii :) Saesit sittä vähä ohjaella Palavelijattares huaveeta oekeesee suuntaa...niinku vaekka sinne Mustiin ja Mirriin :D

   Poista
 3. Voi pikku-luppaläppää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luppaläppä se tiälä huaveeloo :) Mahatkoon sinä olla se jollon tänäpäevänä syntymäpäevä?? Yhellä tuonnimisellä aenahhii on...että onnee pusun kansa jos oot päevänsankarj <3

   Poista
 4. Täälläpäin ainakin nuo jänikset tai onko ne niitä city-pupuja on niin isoja että kyllä tämmöinen 40 kilon bulldoggikin maastoutuu kun sellainen loikkii vastaan. Syksyä se todellakin Iivari kohta pukkaa, voi kun ei satais vaan olis niitä aurinkoisia pikkupakkaspäiviä....saahan sitä haaveilla. Kyllä kelpais tännekin se lottovoitto, meikäpoika hankkis ekana joka päivälle oman pallon ja sellainen iso varasto täyteen niitä varapalloja kun tulee purtua (vahingossa) niin usein rikki.
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehä olj kyllä iha meekäläesen kokoluokkoo se meejjän loekkija!
   Niitä pikkupakkasija sitä tiällähhii ootellaa. Taes männä sivu suin nehhii. Niinku se lottovoetto. Sulle pitäs rakentoo sittä iha oma varasto niille palloelle jos joka päevälle oes omasa ja vielä varapallottii :)
   Minä rakennuttasin luuvaraston :)

   Poista
 5. Näin se vaan on, että syksy on saapunut. Vettä satelee ja erityisesti öisin on jo melkoisen kylmä. Onneksi loppuviikolle luvattiin kyllä aurinkoakin, ainakin tänne etelään. Hirvikärpäsiä on tänä vuonna aivan tolkuttomasti, yäks! Mökilllä kaivelin niitä peräti Typystäkin pois vaikka aiempina syksyinä ne eivät ole sentään koiriin tarttuneet, ainakaan meidän isokorviin.

  Syysharmaista huolimatta mukavaa viikon jatkoa toivottelee Typy ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee oo ennen ollu niitä hirvityksijä minussakkaa vuan nyt on. Ja aena hännässä. Mietin että mikäköön se niitä justiisa sinne vettää ni äet tokas vuan että nii, mikäköhän mahtas olla! Kummoo vihjaeluva!
   Vettä ee tarvittas vuan viilee oes mukavata. Aaringolla taekka iliman :)
   Mukavoo viikojjatkoo teellehhii!

   Poista