tiistai 28. lokakuuta 2014

Kuka pelekee mustoo miestä?


Mikä pyörii jootuimmin ympyrätä mualimassa? - No se oon kuulema minä. Putkimiehen/sähkömiehen/kalakaappijjaan/nuohoojan/ millomminnii tulijan jaloessa. Tänäpäevänä olj se nuohoojan vuoro.
Sanon nyt tässä iha oekeesti että nuohooja. Ku se nokisutarj on vähä semmonen epäsiisti nimi. Kääp kuulema tämämpäevän jäläkee paremminnii mulle se sutarj nimi. Ku tuo olj tosj siisti mies. Ee tehnnä sotkuva. Niinku jottii joskus.
Ja mukavahhii olj. Huastatti minuva ja ruaputtihhii.
Vähä minuva ens´alakuun katotti. Ku se olj nii iso ja musta. En pelännä.
Muuto vuan kaavvempata katoen aluks. Kyllä minä sitä jonniikerra haakuinnii. Pakko tunnustee.
Vuan sittä se rupes lattijalle kyyköttämmää ja mulle huastelemmaa.

No sittähä meestä tulj kaverit. Se huasto mulle mittee tekköö.
Ja näätti sen imurisa. Yhtää ee tehnnä mielj kyllä männä sitä tarkistelemmaa. Niinku ommoo ylleesä. Ku siinolj nii paha iänj.
Ja se imurilletkuhhii olj melekee yhtä paksu...eeku samampaksunen ku minä. (Minähä en oo paksu)

Siinä se minun kansa rupattelj aekasa. Ja ruaputtelj minuva. Olj sittä mukava mies se. Ties mitenkä sitä koerallisissa taloessa käättäävvyttää.
Sittä se sano että ruvetaampa nyt töehi.
Ja nii myö ruvettii. Se olj käännä jo katolla rumuvamassa.
Ja savupiipusta semmosella narummpiässä olovalla harjalla puistellunna nokija poekkee. Se harja olj tuossa iha hollilla. Ja tietennii minun pitj käävvä se tutkimassa. Ee paljoo männy nokampiä nokiseks.Tarkasti katoen ku se puhisti tuhkaluukuttii.
Tässävaeheessa äet olj jo kymmenkunta kertoo komentanna minuva poekkee. Jaloesta pyörimästä. Ja koettanna samalla suaha ies jonnii kuvan otettuva. Nuohooja olj sitämieltä että näen eläväesen kaverin ku minä, kuvvoomissee pitäs olla semmonen kamera joka laakos sarjatulta.
Nätisti sano se että oon eläväenen. Ku äet sano että häkähierin.


Niimpä sitä vuan tulj uuni ja saanankiuvvas nuohottuva. Näen porukalla.
Ja yksissätuumin.
Kyllä oes männä paljo kaavvemmin silläe aekoo iteksee tehessä.

Käätiin tuossa ennen pimmeetä vielä lenkillä. Ja muutennii pihalla käpästelemässä. Rupesin vähä ontummaa toesta etusta.
Oeskoo vähä nuljahtanna. Tiijjäppä tuosta.
Äet pesj käpsät hulasveellä. Ja syynäs joka kohan siitä tassusta oekee lampun kansa. Mittää ee kuulema näkynnä. Enkä aristanna mistää ku se kopeloehti koko jalan. Vuan ee sillä oekee tunnu passoovan astuva iha tääsillä.
Mikä juutas lie tullunna.
Jospaan tuo mänis ohite muatessa. Muuto sitä jootuu uamulla varmaa vaekka minnekkä sitä näättämmää. Mamma näkkyy olovan meleko huolestunna. Pitänöö sille tuo sika viijjä viskeltäväks.


16 kommenttia:

 1. Huiloopa nyt, toen perrään, kuomahyvä, että saat käpsäs kuntoon.

  Valikoituukohan nuohoojiks vaan seuralliset ja eläinrakkaat ihmiset? Meinaan ku meilläkin on tommonen lupsakka nuohooja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon huilanna. Äet on pakottanna. Ee oo vinkuvakkaa viskanna.
   On meellä jollonnii käännä semmonennii joka on meenanna minun eeltäjän ylite kävellä. Eekä mittää oo virkkanna sille. Semmonen kumma töppönen olj ollunna se mies.
   Tämä on oekee mukava. Minun onneks :)

   Poista
 2. Sulla ollut taas toimelias päivä Iivari, tällä kertaa nuohoojan neuvonantaja. Olet se sinä vaan lahjakas kaveri, äkkiä laskettuna olet ainakin kymmenen eri projektin vastaavana ollut tässä puolen vuoden aikana. Halkohommista nuohoukseen ja kaikkea siltä väliltä :)
  Tassu tulee varmaan kuntoon kun maltat hieman levätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan tuota hommoo ollunna. Ja kaekkeehan pittää kokkeella :)
   Oeshan tuo hyvä tietee näen etukättee onko vielä minkälaesta rojektija tulossa... likakaevon tyhjennys aenahhii vuan siihe ee oo mänemistä. Jootuu vuan lasista haakkumaa.
   Pittää koettoo huiluuttoo tuota käpälätä. Äet komenti olemmaa aloellaa.

   Poista
 3. Olipa fiksu nuohooja. Ymmärsi heti neuvotella sinun kanssa töistä. Hienosti suoriuduit taas piällysmiehen toimessa, Iivari. Taidat olla oikea monitoimimäykky.
  Mikähän siihen käpsääs nyt iski? Koitahan pitää se levossa, jos vaikka siitä yön aikana tokenis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii olj. Ensmäesenä minun kansa rupes huastelemmaa. Ja sittä vasta sano äetille päevee. Oekee järjestys :)
   Mää tiijjä mikä oes tuoho tullunna. Ku ee se arista mistää vaekka äet kuinka puristelj. Eekä mittää nää missää. Vuan silti on vähä semmosta erjlaesta tuo sille varroominen. Jospa se mänis yöaekaa ohite. Koetan sitä leppuuttoo.

   Poista
 4. Sinähän se taidat ollakin kaikkien alojen asiantuntija ja sitä myöten piällysmies. Hyvä niin, ei pääse kukaan huijaamaan teillä.
  Oliskohan se tassu kolahtanut johonkin tai loikassa pienesti revähtänyt? Sellaiset vaivat paranevat levolla ja kevyellä hieronnalla. Kokenmusta on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvvee vaahtija aenahhii siihe harjottelemassa :)
   Kyllä sitä käpälätä eeline ilta huiluutettii. Vuan työlästä on tuommonen huiloominen. Yhensortin työmua siinäe ku tekis mielj koko aejjan puuhastella jottae. Oljhan tuo jo parempi nyt uamusilla.

   Poista
 5. Jopa on ollunna toemelias tiistai! Meillä aikasemassa asumuksessa kun käv nuoohooja niin Kittepä ei tykännä siitä ja onnistu hammastelemaan ilimareikiä siihen imurinletkuun :)
  Toevottavasti käpälä on jo huomenna kunnossa :)
  Toimeliasta loppukuuta :) Muiskut Tiitulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iha olj mukavan sypäkkä päevä. Minun aekaa on käännä meellä tämä mukava mies. Eeltäjjii aekaa olj ollunna yks ooto toplokas jolle oesin voenna tuon hammastustempun tehä :)
   Käpsä on aenahhii nyt uamusta ollunna parempi. Pietään huluuta kuulema tämä päevä. Kyllä tulloo pitkä aeka!
   Muiskuja Tiitulle! :)

   Poista
  2. Pitj sannoo että pietää huiluuta :)

   Poista
  3. Oot sinä kans sellaanen vanhanajan tyämiäs sinäkin..Notta soon oltava kaiken aikaa tarkastamas,ettei tuu sitä sutta,kun sullakin aina sitä priimaa pukkaa..ja sitte se mänöö aina tuan vysiikan piikkihin...koitappa ny levätä,uuret haasteet orottaa...t Väinöö,aito tyämiäs soon täälläkin :)

   Poista
  4. Kuule Väinö, myö taejjettaa olla semmosta kattoovata kansamperinnettä :) Vaekka kyllä kaet meetä työmiehijä oes ehken enämpihhii jos oes nuita töetä. Ee oo kaekilla lajitoverilla mahollisuuksija nykyvvää tämmössii hommii vaekka oessii haluja ja taetoohhii.
   Tehhää vuan myö töetä niinkaavvan ku niitä piisoo :) Leppäelly oon tänäpäevänä. Ja tympääntynnä siihe.

   Poista
 6. Kyllä nyt kelpaa lämmitellä uunia ja kiuasta, kun on röörit kunnossa. Turvallistakin, kun ei nokipalo yllätä. Vakuutussedätkin tykkää. Mitäpä siitä(kään) olis ilman asiansa osaavaa työnjohtoa tullut. Silti kyllä toivon leutoa talvea. Säästäis puissa ja vaivassa. Tassutkaan ei niin palelis eikä paksuinta takkia tarttis pukea. Nuohooja sentäs oli perillä etiketistä. Hyvä hän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiisa tuossa töhhäätettii saana lämmittee. Hyväpä olj lämmitellä ku ee ollunna röörissä yljmiärästä :)
   Myö tässä toevottas että oes muutama aste pakkasempuolella. Ettee oes tuota märkee ja kuralierinkijä. Ee tok tarvihtis olla sen enämpöö kylymee.
   Kyllä olj nuohooja tehtäviisä tasalla :)

   Poista