torstai 9. lokakuuta 2014

Luottopakki

Uamusilla kuulostelin petiltä ku sae ropottelj kattoon.
Siitäpä sittä piättelin että taetaa valeta hualarjpäevä. Eekä ollukkaa mitenkää vikkaan piätelty se. Siinä siunoomassa ku ihtenj vejin peetteen alta ilimoelle ni jo olj yks tarjoomassa hualarillahetta käpällään. Jopa sittä olj mahottoman mukava yllätys het uamutuimaa. Vuan minkäpä sille taejjoet. 
Eeku vuan nakki kuoreen, niinku äet sano. Ku tunki minuva siihe vuatteesee.
Sittä se korjas että eeku makkara nakinkuoree. Ku olj vähä kitistynnä kesän aekkaan se saepputki. Kyllä olj kummammakunen vuate se. Niimpä se vuan nuissae näkkyy luatu huononovan. Ku kitistyyvät iteksee.
Taekka sittä johtuu tuosta kuapista. Ku sielähän ne on kitistynneet äetinnii kamppeet. Ja nehhii iha omija aekojjaa.

Sittä se nosti minut pihalle. Ku en suostunna liikahtammaa se huarniska piällä. Tuntu sanovan että nii oot ku ennevvanahanen lypsyjakkara. Jalat tojottaa vähä harallaa ja jääkkinä. Melekose hittaallaesesti liikehin pihalla mänösuuntaa. Tulosuuntaa mänj jo livakammin. Ehken olj tekkeetynnä se vuate jo siinä vaeheessa. Ettee tok ollu kysymys mistää vastaahhankoomisesta.
Niinku minun taholta.Voe pahalaenen että sielä mänj märäks. Nokampiästä vesj valu. Ja läpättii olj iha liäräätynnä märiks.  Ja sittä yks vielä kuvvoommaan. Kyllä oes joku vastuulline koeraomistaja jo tuossa vaeheessa kaevanna melekose vilihakasti pyihkeen.- Ni mittee? Ettäkö roskapussi unehtu? No elä luulekkaa että lähettään takasi... mäne vuan keskenäs!

Onneks ee päevällä ennee tarvinna tuota tavarata piällesä. Piäsin pelloomaa iha ilima mittää. Heenä olj märkee vuan mitteepä siitä. Pallo kuluki oekee sypäkästi.

Äet sano että minnoon kuulema semmonen luottopakki. Sillälaella kahessahhii mielessä. Esinnä tuola pelloomassa. Ja sittä kuulema syyvvessä.
Sitä minä vähä sittä miettimmää että mittees se tuo muka tarkottaa. Se sano että siinäe mielessä luottopakki ku kaekki kelepoo mittee tarjottaan.
Että niinku meekäläesen pakkiin voep luottoo että kaekki sinne uppoo.
Sillon kyllä joskus meleko ootoo tuo muka-huumorj.
Pyihkimisen jäläkee mulle isköö ylleesä semmonen kuivuuhepakka.
Se tietää sitä että pittää hepaltoo kahakättee se pyihe selässä.
Ja jos puttoo ni vejän sitä pitkee ryyhäkettä sittä perässä pitkin huushollija.Ja tietennii sen kaeken syyhältämise jäläkee luottopakki tarvihtoo täätettä.
Sehä on selevä.

8 kommenttia:

 1. Palvelijatar herkistyi tuota sun ilmettäs katsellessa. Sanoi, että olispa mukava päästä Iivaria kuivaamaan ja hellittelemään. Minuakin Se aina pusuttelee päälaelle, kun sade on kastellut. Väittää minun näyttävän onnettomalta ja kärsivältä. Heh, hyvä että esitys toimii ja tehoaa ; )
  Mulla on just sama meno pyyhkeen kanssa. Hirveä vauhti ja pyyhe selässä ympäri huushollia. Ison kylpypyyhkeen päällä on myös kiva sukellella ja piehtaroida.
  Huolestuttavan tyhjiltä näyttää sinun kuppisi ja lautanen.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Arvooppa montako kertoo äet on kahtonna sinun kuvvoos ja sanonna että tuota ihanata partoo oes nii mukava piästä ruaputtelemmaa ja pusuttelemmaa! Kiitä onnees että oot nii kaakana :D
   Kyllä minuvahhii sittä pussattii ja helliteltii. Vuan ku seon meleko hittaallaesta tuo toeminnan alakuunsuanti. Tänäpäevänä kaet se kuivuurylläkkä jatkuu tuas ku vettä tulloo solokennaa.
   Tulj onneks kuppii täätettä. Varulta olj nuo molemmat tuossa esillä, laatanen ja kuppi, että jompaankumpaan kuitennii jottae tipahtas :)

   Poista
 2. Kohtalotovereita taaskin. Aamupisulle pihalle päästiin ilman mitään kommervenkkejä. Nopea oli koivennosto, sen verran anteliaasti tuli vettä taivaalta.
  Vähän siinä odoteltiin sateen taukoamista, mutta ei ollut säiden haltija suosiollinen. Sinne vaan sekaan. Sadetakit päällä tietenkin. Takaisin kun tultiin, oli ohjelmassa tassuhuuhtelu ämpärissä, ei mitään juhlakivaa sekään. Ja eikös, eikös puolen tunnin päästä aurinko ilkkunut taivaalta, että huijasinpas teitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee mullakkaa kaavvan männy tuossa tarpeehen teossa. Tiälä olj vuan iltapäevällä vähä aekoo taakoo satteesta. Kerkisin jonniiverra pelloomaa. Nyttii tuntuu ryplyyttävän tuota vettä. Että kastumista tiijjossa. Aenahhii käpsiin ja piän osalta. Ee hyvä.

   Poista
 3. Sajetakki. Vihollinen numero yksi. Mää en ota askeltakkaan se päällä. Enkä tee tarpeita. Joten emäntä tietää, että nopia jalannosto ja sitte tuppaan!

  Ja sulla on tuommoset löpsöttävät korvat. Ne on sajekelillä hyvät. Mun pystykorviin tunkee vesi viheliäisesti sisälle ja mää hinkkaan aina päätä lattiaan niin vimmatusti, että emäntä eppäilee jotta sinne mennee veen lisäksi kaikki roskat lattialta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sitä kuule minäkkää pihalle kävele se piällä. Kantoo suap jos minut pihalle haluvvaa. Sielä kaet seon sittä pakko käpytellä jos meenoo tarpeesa tehä.
   Läppäkorvat on kyllä siitä hyvät ettee mäne nii helepolla vettä. Mutta märkänä ne on sittä ilikeemmakuset. Ku piätä puistellessä läpsäävät pitki nuamoo :)

   Poista
 4. On ne viheliäisi kelejä nuo sadepäivät. Hieno tuo sun sadetakki mutta eihän ne kivoja ole käytössä. Tulihan se pyyhekin sieltä lopulta, ymmärrän hyvin ne pyyhe-hepulit, se on hauskaa hommaa !
  Hyvää viikonloppua, lauantaiksi lupasi jo selkeämpää keliä !
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ee oo mukavija ne. Kahisoovattii liikkuissa. Onneks jootu se pyihehhii sittä kuitennii. Vaekka näättihhii ettee siitä tule mittää. Hepulit on parasta siinä kuivuuhommassa :)
   Mukavoo viikolloppuva sullehhii! Toevommukkaa suahaa männä käpsät kuivina :)

   Poista