maanantai 13. lokakuuta 2014

Määräkoeran tärkeemmät osat 2No mikäpä se muu oes tärkeen osa piä jäläkee ku suu.
Ja se unehtu eellisestä osasta kokonnaa. Jostae kumman syystä. Se on ylleesä vaekee kuvattava. Ku ee määräkoera aakase suutasa tyhjän taatta millonkaa. Sielä on hampaeta pitkät rivit. Ja niitä tarvihtoo luihen jyystämissee.
Ja muunnii muonapuolen jaahamissee. Ja tietennii tyynyin ja muihen hööhentämisseen.
Niillä suattaa kansa narskaattoo jottae eppäelyttävätä hyypijötä. Jos ruppee semmonen vaekka emäntee ahistelemmaa. Isäntijä ee lasketa siihe sakkii.
Siinä suattaa sillo olla herkut kortilla jonnii aekoo.
Suu on kansa tarpeellinen naaraissa. Ja hymmyiltäissä. Jos ketä sittä hymmyilyttää. Ja oekee tarpeelline keskustelluun. Iliman sitä ee juttuva irtoo. Immeeset usseesti ymmärtää viärin. Ja sannoo sitä tyhjän räkyttämiseks.
Vielä on immeesillä matkoo meejjän sivistysasteelle.

Suussa on kansa kielj. Ja sitä tarvihtoo kaekellaesee lipeksimissee. Etupiässä syötävvii. Sillä suap kansa hyvästi oman turkkisa ojennuksee. Ja emäntiinnii.
Ja se on mahottoman hyövyllinen esmerkiks vaekka yljmiäräsen palasen tarpeessa. Ja sillon ku haluvvaa muute huomijota.Sittäpä se suattaa tulla silimmiin vuoro.
Niitäe on kaks. Niinku korvaläppijähhii. Ja nehä on sen nokan suilakkeen molemmilla puolilla. Ylleesä otassa.
Niillä sitä nähhään kaekki kulukijat. Luvalliset ja luvattomat. Ja osattaan suunnistoo muonakupille. Ja ne on tuik´tarpeelliset ku tahottaan jottae. Ku ne sihattaa emäntii silimmiin ni se vetelöettää niihen jalat ja herkistää syvämmen.  Ne on sillä tosj tarpeelliset kapinneet.


Seoroovat tärkeet osat on sittä iha sattumavvarasessa järjestyksessä.
Ku ne on yhtä tärkeetä kaekki.

Ja kehvelj ku meenas syvän unehtuva.
Se on tosj tärkee. Ku se ryllykkyvvää rinna alla. Ja suap aekaa kaekellaesija tuntemuksija. Millo hempeesti läpättää. Ja millo mylykkyttää vaahilla. Ku pittää männä jootuin.
Vuan määräkoerilla seon hyvä. Ja lempee. Ja rakkaatta täännä.
Siinon selekä. Ja määräkoeriin selillä on pittuutta.
Että myö ollaa semmosella pitkällä levetilla kulukijoeta. Sano yks aatomies ku minut näki. Ja kuulema keskeltä puuttuu yks jalakaparj.
Ee yhtää hyvä vitsi minusta.
No jokatappaaksessa sielä selässä on semmonen pitkä ruoto. Ja siitä lähtöö semmosija tökkijä. Ne pittää meejjät läjässä. Selekä on semmonen että sitä pittää hoetoo. Ku meelle suattaa tulla niitä selekävaevoja. Helepommin ku muille.
Selekä on kansa hyövyllinen. Siitä ku ruaputtaa ni tuntuu mukavalle.
Kuppeet. Joeta on kaks kappaletta. Molemmimpuolin selekee.
Ja ne on sitävarte että niistä voep ruaputtoo. Niissä sijjaehtoo ne makkeemmat rapsutuskohat. Muuta virkooha niillä ee oo.

Kuppeehen alapuolella on maha. Ja sempiällä kellä nyt sittä mitähhii.
Vuan sen sisäpuolella on se eväsvarasto. Joka herkästi vajjuu. Ja ruppee pitämmää kaekellaesta iäntä. Kotjväen tehtävä on huolehtija että pyssyy se eväspussi täännä. Eekä missää tappaaksessa lasettele mittää iänijä.
Siinäpä seon sittä koko kommee paketti.
Puolj metrijä hyväryhtistä ja topakkata määräkoeroo.
Omassa tärkeessä hommassasa.


6 kommenttia:

 1. Hieno kooste mäyräkoiran tärkeimmistä osista. Minä lisään luetteloon vielä keuhkot. Ne on tarpeelliset palkeet, että onnistuu haukun tuottaminen. Palvelijatar sanoo, että voisin säännöstellä keuhkojen käyttöä, haukkuni kuulemma kuuluu varmasti naapurikaupunkiin asti. Toisaalta, osaan minä tuhahdellakin, silleen vähätellen ja tympääntyneesti. En vain tajua, mikä siinä Palvelijatart aina naurattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii onnii. Keohkot on kyllä meleko tärkeet. Eepä haakkuja jos ee keohkoja :D
   Jostae syystä minunnii tuhinoelle naarettaan. En kyllä ymmärrä minäkää minkä taatta. Yhtä tärkee ilimasukeeno sehhii ku haakku.

   Poista
 2. Siinäpä ne tuli ne määräkoirien tärkeät osat. Varmaankin lähestulkoon ihan kaikki. Mitäpä niitä sisuskaluja erottelemaan. Sydän on siinä mielessä tärkee, kun kerran yhdessä dokumentissa vähän pääteltiin, että sydämellä ihan oikeasti olisi jotain tekemistä tuolla tunnepuolellakin, ettei pelkillä aivoilla. Se oli aika metka juttu. Suukin on tärkee ja kieli, että herkkupeppumäyrikset maistavat kaiken hyvän, joka meneepi vatsaan. Terveisii Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No suunnillee taes tulla ne tärkeemmät. Ee kyllä iha oekeessa järjestyksessä. Ku seon nii että mikä on kullehhii se tärkeen ja nii eespäen :) Oes ehken pitännä ne makunystyrättii maenita. Ku ne on tosijannii meelle tähellisijä :)

   Poista
 3. Enpä haluis olla se hyypiö ketä narskauttaisit noilla hampailla, komeat ja terävät on ! Kupeet on niitä tärkeimpiä osia niinkuin mainitsetkin, rapsutusta vartenhan ne on. Mun emännän mielestä meitsin tärkein osa on se alue silmän alapuolella kuonon sivussa, , siihen on kiva kuulemma pussata eikä ole liian lähellä kirsua ja suuta mitkä mulla kuulemma aina jotain epämääräistä tonkimassa ja maistelemassa.
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammaan kohtaan minuvahhii aena pusutellaa. Ja piälaelle. Siinon kuulema pehmeetä. - Kummallakkoon sitä meestä mamman kansa on piä pehmee!! :)
   Tonkiminen ja maesteleminen on mukavija hommija. Immeeset ee vuan ymmärrä. Pitäs kyllä naeste ymmärtee ku ovat suuna piänä ite alennusmyyntilootija ja muita hepenelootija tonkimassa! :)

   Poista