perjantai 10. lokakuuta 2014

Määräkoeran tärkeemmät osat


  Ja siitä selevityksestä osa  1.

Tärkeen osa on tietennii piä. Ja tässä se eistäpäen. Piä sisältää aevot ( jotka suattaa olla aenuvat mittee huushollissa on)  ja muutae tavarata. Mitä kaekki määräkoerat tarvihtoo.
Että pärjeesivät kotj´jookkoesa kansa.
Esmerkiks vaekka ruoka-aeka hällyytin. Ja makkuuaeka ajastin.
Tässä niättä määräkoeran jalomuotosen piän takkoopäen.
Jakkaas on ylleesä keskellä piätä.Sittä tulloo nokampiä. Tässä hitusevverra summeessa otoksessa.
Mikä johtuu luontokuvvoojan iärimmäesistä olosuhteista.
(Kontallaa lattijalla. Suonevveto kintussa. Ja ramppi käessä)
Nokampiässä on kaekki hajuherneet. Mittee määräkoera tarvihtoo. Että tietää kuka on männy ja minnekkä. Ja etennii että missee on syömistä.
Ja tietennii sen evvään luavuntarkkaeluun.
Sittähän ne tulloo korvat. Molemmin puolin piätä. Ja etennii läpällinen malli. Joka on määräkoerille paras. Korvissa on niitä kuulijjaesija.
Ja niillä suap selevän missee mitähhii tapahtuu. Tästä esmerkkinä vaekka jiäkuapi oven suhhaas. Ja läpät on hyövyks ettee mittää jootavata asijata mäne rasittammaan niitä kuulijjaesija. Ja niihen kaatta aevoja. Niinku vaekka saekelillä pihallelähtö kehotus.
Taekka tyhjämpäevänen komento olla haakkumata.Mahtaa sittä olla käpsävvuoro. Tässä etunen. Ja niiton kaks kappaletta. Ja tuassiisa kuvvoojan iärj´ olosuhteet vaekeottanneet tutkimusmaterijjaalin tokumentoentija.
Käpsät on vaahin kannalta olleellisen tärkeet. Ja vaahti on tuas määräkoerille tärkeetä. Käpsät pittää siis vaahissa. Ja kantaavat tietennii määräkoeran runkoo. Jos ee niihen emännät kehtoo sevvertoo.Siinon sittä takakäpsä. Jolla on samat hommat ku etusillahhii. Ja niitäe on kaks.
Nii ja näessäe on kynnet. Niinku etusissahhii. Ja niihen taatta on joskus kääty kuulema jopa verisijä taesteluja. Kotj´jookkoen ja määräkoerii kesken.
Tässä nähhää ahterj. Taekka hanuri. Taekka takalisto. Mikskä sitä nyt itekuhhii kuhtuu.
Ja se se vasta tärkee osa onnii. Se poestaa määräkoeran elimistöstä kaekki haetalliset aeneet. Niinku vaekka semmoset suolj´kuasut. Jotka on hyvinnii myrkyllisijä sielä suolemmutkissa.
Ja kaekki muuttii turhat mitä on nielassu. Niinku minun eeltäjä esmerkiks ilimapallon. Ja nuore emännän tukkatonitsija. Ja äetin rotteesukkija.
Hanuri on siis hyvin tärkee osa määräkoeroohhii.
Siinä sittä sen ahterin piässä tököttää häntä. Joka on semmonen ilimasuvehe. Ja jota pitäs immeesten pittee silimällä. Pakollinen se ee oo ku vissii määräkoerille. Iliman sitähhii pärjee kyllä.
Sen hommana on ilimottee immeesille minkälaesella piällä myö ollaa. Jos ne ee muute älyvä. Siinä on alakupiässä semmonen luakerj. Joka mahollistaa sille sen heelumisen. Ja jollonnii pyörimisennii. Nii ettee se mäne jummiin. Eekä nyrjähä.

Että tämmöne olj tämä ensmäene osa.
Osa 2 ilimestyy iha tuotapikkoo. Ku ee tullunna iha tärkeesjärjestyksee kuitenkaa nuo. Ja paljo on vielä jälellä.

12 kommenttia:

 1. Sinä se taidatkin olla varsinainen filosofi, kun olet noin tarkkaan miettinyt osiesi tarkoitusta. Me ei joudeta miettimään niin kauan kun osat toimivat. Toki sen verran kuitenkin, että tärkein osa on suu eli täyttöaukko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No suuhan se tietennii yks tärkeemmistä on. Ja on piän osa :)
   Siihe tullaan vielä. Hyvä seon etukättee miettijä nuitahhii. Pittää rätnätä nuo normaalit toeminnat ni tietää het sittä jos ruppee joku kohta renkloomaa :)

   Poista
 2. Tärkeää tietoa! Odottelemme mielenkiinnolla jatkoa.
  Tuosta poistoputkesta Palvelijattarelle tuli mieleen viime itsenäisyyspäivä. Oltiin kello kymmenen illalla pieneläinklinikalla minun keuhkokuumeeni vuoksi. Siellä oli bulldoggi, joka oli niellyt jotakin eikä poistoputki toiminut. Koira kuvattiin ja kun sen omistaja tuli huoneesta koiran kanssa hän kailotti kännykkäänsä "Piski oli niellyt banaaninkuoren, joka oli jäänyt jumiin hanuriin. Kun kuori vedettiin ulos, siinä oli vielä jäljellä Chiquita-tarrakin!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seon tuo poestoputki kumma värkki. Sieltä ilimestyy mitä oovvompija asijoeta. Jollae. Mulla ee kyllä oo ollunna mittää kummoo.
   Onneks on tuoltae pultokilta suatu ulos se kuorj. Vuan että on merkkihhii pysynnä ni se se vasta on melekonen homma :D

   Poista
 3. Kylläpä out tarkkaan pohtinna nuita asijoita :) Jatkoo outellessa mukavaa viikonloppuva sinne teillepäin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo juohtu mielee ku äet pyihki minuva pihalla käännin jäläkee. Ja luettelj samalla mittee kohtoo pyihki :)
   Mukavata viikolloppuva teellehhii!

   Poista
 4. Tarpeeseen tuli tuo esittely, tietää sitten kumpaa päätä tervehtii jos reiteillä tavataan :) Häntä kyllä ilmaisee selkeästi tunteet, ei se heilu jos potuttaa ja sitten kun on into päällä niin vispaa nopeampaa kuin vispilä. Innolla odotamme osaa 2. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehä on perj´uatteessa sama kumpooko piätä myö koerat esinnä tervehittää ku kumpanennii piä tervehittää :)
   Kakkososa on syntymäesillää...

   Poista
 5. Kuulostaa siltä, että koirassa, tai oikeammin mäyräkoirassa, ei ole mitään turhaa. Kaikella tärkeä tarkoituksensa. Tuo häntä tuolla takaliston lisukkeena on tärkeä. Se se on kuin veivi, joka heiluttaa myös selkälihaksia, joiden vahvuus on etenkin pitkäselkäisille koirille erityisen tärkeää. Ennen vanhaan thäntäypistetyillä koirilla ei ollut tätä luonnon suomaa veiviä, siitä oli ihan terveydellistäkin haittaa sen ajan koiraressuille.
  Olen huomaavinani, että sinulla Iivari on psykologista silmää, kuten bruukataan sanoa. Sen verran hienosti huomaat äeteesi heikkoudet sekä lahjakkuudet. Kuten esim. ymmärtää pitää sinusta hyvää huolta ja tuo kaupunkireissultakin aina jotain makoisaa.
  Ilmeisesti tuossa kapoisessa päässäsi on ykkösluokan priimaa tavaraa sisällä. Sinusta olisi voinut tulla vaikka poliisikoira tai muu, vieläkin vaativampaan hommaan luotu kuin äiteesi sykolookiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Kaekella on omat hommasa.
   Minähä oon niitä optimistikoerija. Ja niistä tulloo kuulema niitä hyvijä ehtijöetä. Minnoon kyllä tässä mökissä semmonen jonniisortin polliisikoera. Vahin ja etin mitä tarvihtoo. Tutkin ja haestelen vieraat. Ja piän ylleestä järjestystä :)

   Poista
 6. Tuli todistettua, että molempia päitä tarvitaan ja molemmilla on oma tärkeä tehtävänsä. Ihan niinkuin ihminenkin tarvitsee molempia päitä. Tosin, jos peräpää lakkaa toimimasta, niin se kyllä aiheuttaa jo pitemmän päälle aivosumua:) Lieneköhän sama asia määräkoiralla? Terveiset Ossilasta, Pariisista tuotuina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Immeesillä se varmaa on vähä erj homma ku meellä määräkoerilla. Sitä aevosumuva voep niät immeesillä ilimetä vaekka toenempiä toemissii :D Meellähän sitä aevosumuva ee oo millonkaa. Oot varmaa Ossista huomanna :)
   Kiitos Parriisin terveesistä! :) Mukavoo muanantaeta Ossilaan!

   Poista