keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Muastonakin peruspäevä
 Oekee on ollunna semmonen sopivasti hilipakka päevä. Uamusilla olj pakkastahhii viis astetta. Semmonen iha meekäläesen mieleenen lukema. Ee liijjan kylymee. Ja ens yöstähhii on tuassiisa pakkasyö tulossa. Luulis jo niihennii lentävviin hirvitystennii vähä hijastuvan.Kyllä oes sittä reeppaalle haravahheeluttajalle töetä tuola pihalla. Meenoo tämmönen lyhyvemmällä jalakamallilla varusteltu iha sotkeentuva niihi. Nuo pihlajallehet on semmosija kummija vänkylöetä että tarttuuvat jalakoen. Ja mahannii aluseen. Heleppo kaet se mamman on tuola humppasta. Koevet on ku kirahvilla. Ee yhtä ohuvet vuan yhtä pitkät.

Se olj muka olovinnaa haaska. Ja otti meestä yhteespotretin. Muka varjokuvvoo. Koetti hookutella minuvahhii seesommaa tuoho vieree. Kyllä en seesonna.

Vielä ee oo mikkää laete hajonna tänäpäevänä. Vaekka vielähän tuota joku tietennii kerkijjää. Kamera ee kyllä tuaskaa toemi. Mutta sehän tekkööhhii sitä lyhennettyvä viikkoo. Ni sillä on nyt sittä joku vappaapäevä vissiinnii. Mikäpä tuostae selevän ottannoo. Ee aenakkaa vuorotteluvappaalla oo.
Ku ee kerta oo sijjaesta hommanna.


Minnoon kuulema nyt semmonen oekee muastonakki. Ku kuulema ee paljo lehtiijjookosta erota. Oekeet muastonakit ee kylläkkää oo aetuuksessa kahtelemassa vappaavvessa liehakehtelovija lajitoverija. Nehä on vappaana itehhii. Ja metänelukoehen perässä. Ja siitähä ee oo toeveeta meekäläesen kohalla.

Sen yhen aenuvan kerran ku erehyin linnumperrää lähtemmää. Enkä tullu vaekka kututtii. Sittä vasta ku se lintu lenti takasi tänne pihhaa ni perästä tulin. Ni sentähe sitä suap olla päeviisä piähä narunnokassa taekka aejjan sisäpuolella. Kyllä ee oo reeluva tämä.


Että semmonehhan tämä on ollunna. Peruspäevä. Vaekka iha mukava. Aenahhii on suanna raetista ilimoo. Ja nuapurriin kansahhii huastella. Vaekka olivattii omassa pihassasa ja minä omassa. Meellä olj semmonen huastelurinki. Jokkaenen sano asijasa vuoromperrää. Ja sittä yhessä vielä kommentoetii yhteeiänee.

Sehä olj niinku evuskunnassa ne istunnot. Niihhan nehhii sielä huastaa vuoromperrää ja sittä huutaavat yhteeiänee. Oon telekkarista monasti nähnnä. Ja ihmetelly. Myö ee huuvvettu. Huasteltii sivistynneesti. Saesivat vaekka ottoo oppija nuohhii kansaevustajat.
Oon kyllä sittäe miettinnä että ku nehä valittaan iänii perusteella. Että sitäkö se sittä tarkottaa. Kellä on enite iäntä ni se piäsöö sinne.
Nii sen varmaan pittää olla. Kyllä se tämmöstä tavallista pikkusta määräkoeroo sittä aena ihmetyttää. Tuo immeesten mahoton viisaas.

6 kommenttia:

 1. Kuule kamu, sulla on hyvin asiat, kun on ihan oma piha juosta vipeltää mielin määrin. Meikä joutuu odottamaan sitä ihmettä, että Palvelijattarelle pälähtäs päähän koirapuistossa käynti. Harvoinpa on tarjolla sitä herkkua. Mutta samasta syystä tässä minäkin narun nokassa keikun, kerran vähän karkasin ja sen jälkeen ei ole vapaudesta nähty edes unia enää.
  Hyvä huomio tuo kansanedustajien valintaperuste, varmaan olet oikeassa, äänen perusteella ne sinne pääsee. Älli ja tasa-arvo ei ainakaan ole ollut se juttu, joka ne sinne lihapatojen ääreen sai. Onko kukaan kertaakaan puhunut mitään esim koirien oikeuksista? En ole kuullut enkä lukenut sellaisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän seon mukava tuo aejjattu piha. Ies sielä suap olla vappaana. Muut koerat ennen minuva on kuulema käppäelly vappaana koko tontilla. Eekä oo lähtenneet mihinkää. Toenen niistä olj nootaja ja toenen corgi, eli paemenkoera. Että eekaet niilla oo ollunnakkaa mittää yttyvä lähtee mihinkää.
   Ee sinne taejja järkee tarvita tuonne evuskuntaan. Riittää näköjjää ku on vuan kova iänj. Että siinä mielessä äettii oes iha kansaevustaja aenesta :D Ja ossoes varmaa pittee koeriinnii puolija.

   Poista
 2. http://www.riemurasia.net/kuva/Savolainen-poistumislupahakemus/494

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nuihhan se vähä mänis... :) Parraat kohat olj tuosta nuo kengännaaha katkes...ja peppuroen ja ättäröen... :D
   Vuan kovasti olj meetä savolaesija moetittu! Ruojat!

   Poista
 3. Tuo varjokuvahan on oikein taiteellinen. Nämä pikku pakkaskelit on parhaita ulkoilukelejä, pysyy käpälätkin kuivana. Kyllä se on meidänkin piireissä niin, että jos haluaa tulla kuulluksi niin pitää huutaa kovempaa kuin muut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vae taeteellinen...heh.
   Ku oessii tuota pakkaskelijä, pientä. Vuan vettä sattaa aenahhii nyt.
   Kuulluks tulloo kovemmalla iänellä vuan seon erj asija tullooko aena ymmärretyks :) Näen meellä aenahhii.

   Poista