tiistai 14. lokakuuta 2014

Oottavan aeka....

Tässä on koeteltu kaekellaesta hommoo keksijä.
Nuorta emäntee ootastellessa. Että aeka mänis äkimmin. Taekka minnoon keksinnä. Ku äethän tärväs osan päevee sielä hevostelussa. Hajusta piättelin ku kottiutu. Ja olj sielä vierasta koeroohhii taputellu. Pystykorva, semmonen keski-ikänen neeti-immeenen. Nätti ja punanen. Tämän piättelin ku kättä haestelin.

Pihhoo on ruaputettu. Äet haravalla ja minä käpsillä. Ee ollunna mukavata. Pelasin sittä pallon kansa. Äet tek isoja lehtikasoja ja minä pyihkäsin pallon kansa siitä piälite. Että ee homma paljo eistynnä. Vuan mukavata olj.
Aenahhii mulla.

Lenkillähhii jolokoteltii. Ee ollunna yhe aenutta kulukijata männy. Ee muuta ku niitä variksija ja muita ruakkujia näkynnä. Niillä olj varmaa jottii pilleet sielä metikössä. Ku huutivat nii mahottomasti.Kyllä oes tehnnä mielj kiäntyvä poekkee jo alakumatkasta.
Ku uattelin että jos vaekka se nuor emäntä silläaekoo tulloo. Ja ku en tykännä niistä ruakkujista. Onneks ee kääty kovin kaakana.
Vaekka ee ollunna kettää tullu ku pihhaan piästii.

Pihamualta olj hyvä vahata tielle. Ja samalla siinä antoo pallolle vähä kyytijä.Ja hajottee tietennii niitä lehtikasoja.
Minkäpä sille taes ku pallo iha iteksee aena sujahti siihe lehtiläjjää.

Nyt sittä jatkuu se ootoshomma tiälä tuvassa.
Äet kahto konneelta jottae iämpäevästä hupatusohjelmoo. Ja sittä siinä välissä joku urheeluselostaja tuntu huastavan jottae jalakapallistista.
Varmaa olj tosj vanaha ohjelma. Ku en oo kuullunna tuommosta sanontoo. Eeköön sitä nykyvvää puhuta jalakapalloelijasta. Mikkää pallisti oo.
Vae onko muka sittä olemassa joku jiäkiekkisti kansa?

Sehä on iha erlaene asija jos puhuttaa jostae vaekka soettajasta.
Huilisti on huilisti. Eekä mikkää huiluilija. Ja samate kitaristi. Sehä on kitaristi. Eekä mikkää kitaroejja. - Tuostaha tulloo paremminnii mielee joku isosyömänen öökkäpiä. Taekka kurkkuliäkärj. Ku mikkää soettaja.
Ja entäpään jos rumpalj ee oeskaa se vuan rumpuloejja. Monikoon ilikijjäes sannoo että oon rumpuloejja ja rumpuloen tuola päntissä X. Heh.
Ootoo on tuo suomenkielj.

Joovvuin onneton kynnelleekkuullehhii. Ku äet kahto nuita pallompelluukuvija ja kaahistu että onku korpilla kynnet. No kaete ne näätti pitkiltä ku olj iha märät käpsät. Ja karvat kasassa. No nyt sittä on nehhii nyrhitty.
Ensmäestä niveltä myöte.Kyllä seon vuan pitkä tämä oottavan aeka.
Minkätähe se aeka onnii niimpitkä sillon ku oottaa jottae mukavata.
Ja sittä ku se on ni suilahtaa männä äkkijä.
Korvannii kiänsin kuulolleppäen. Että aatoniänj erottus paremmi. Ee taejja tulla totta koko hommasta.
- Ettet vuan äet oes nyt ällyyttännä  minuva. Jospa kehvelj huijasittii.
Vuan nyt sielä kyllä pihalla hurahti johhii... pittää jootuva kahtommaan...
9 kommenttia:

 1. Toivottavasti se nuori emäntä jo päästäisi sut Iivari odotuksen tuskasta, on se pitkää piinaa kun jotain kivaa odottaa. Mitähän se urheiluselostaja oli nauttinut kun noin sekavia puhui, jalkapallisti....koripallisti...hiihtelijä kuin Mietaa itse. Tuo pallo näyttää kestävän hyvin sun retuuttamiset (anteeksi ilmaisuni mutta meitsi kuulemma aina retuuttaa kaikkia leluja)
  Reipasta keskiviikkoa :)
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuan uatteleppa että ee tullukkaa eelen nuor emäntä! Koko yö mänj vahatessa. Olj pakko käävvä aena ikkunasta kahtomassa. Tänäpäevänä onneks sittä tulloo.
   Pallo on kestännä ihmee hyvin. Vielä :) On nii liukas luihake ettee sua otetta. Mutta kuhan sen ilimatulupan suan irti ni kyllä ruppee olemmaa selevä :)
   Ilosta keskiviikkoo sulle ja emännälles!

   Poista
 2. Odottavan aika on niiiiin pitkä... Mutta jälleennäkemisen riemu onkin sitten rajatonta, vai mitä Iivari! Toivottavasti nuori emäntä tulee pian luoksesi.

  Puutarhatöitä pallon kera... Kuullostaa mukavalta. Lehtikasoissa peuhaaminen on Typynkin mielestä hauskaa.

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sittä pitkä! Kyllä se kaeke jären mukkaa nuor emäntä tänäpäevänä tulloo kuitennii.
   Ne lehtiläjät on pihalla parasta :) Harmi vuan ku äet vee ne jo poekkee.

   Poista
 3. Tuo kolmas kuva ylhäältä paljastaa sut Iivari! Ihen selvästi siinä ovelasti sihtaat lehtikasaa sillä milmällä, että sinne minä tästä pallon pukkaan ;)
  No voi sentään, että niin hirmusen pitkäksi venyi odottelu. No, nyt otat ilon irti korkojen kera nuoren emännän kanssa.
  Sulla se pallo vain kestää ja kestää. Minä sen sijaan tein taas yhdestä selvän 10 minuutissa. Menenkin tästä kertomaan tarkemmin omaan blogiini.
  Hauskaa iltaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, taitaa olla mullakin liian pitkät kynnet, kun noita lyöntivirheitä vilisee edellinen viesti.

   Poista
  2. No niin kuule isoenta kassoo sihtasin :)
   Nyt on ootus loppunna ja on riehuttu ja kääty pitkällä lenkillä. Ja vaekka mitä.Kyllä on ollu hyvät päevät :)
   Tuo on kuule kumma pallo tuo. Sehä on semmonen liukaspintane ettee siihe hampaat pysty. Ennenku vähä suan ilimoo siitä vähemnmäks. Melekeen saen eelen sen ilimatuppelon irti. Ee haettoo lyöntivirheet. Meellä niitä vasta onnii.

   Poista
 4. Ei toi orottamine yleens nii kauhee kivaa oo, mut löysit sitte sentäs jottai ajankulluu. Jokos se nuor emäntä o kotiutunu? Jotta pääsette halimaa ja pusimaa ja leikkimää!

  PS Meijän porukoilla on kuulemma ollu joskus tommone soffa ku sullaki, värist vaa en oo iha satavarma, onkse just sama, vai olikse vaaleempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se nuor emäntä tulj eelissäpäevänä. On pussattu ja leekitty ja kaekkee mukavata :)
   Äet ee tykkee muista kalusteesta yhtää. Sannoo että ovat ku jonku vanahan ruustinnan istuimija :) Aeka hyvijä ovat kerreemää pölyvä. Minä tykkeen ku ovat pehmeetä. Onneks ee lähe minusta karvoo ni suan nuilla makkoella.

   Poista