keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Pakkoleppoo ja kekkuloeta

Sepä on männy sittä tämäpäevä iha häneks. Ee oo suanna riehuva.
Eekä viskellä yhtää vinkuva. Ku eelissäpäevänä olj käpsä vähä kippeemmakunen. No ee oo ollunna tänäpäevänä mittää vikkoo siinä. Aenakkaa tähä asti. Silti on pitännä kuulema ottoo raahallisesti. Varulta. Vuan ompahan tuota vettähhii piisanna. Että sempuolee ee nii yttyvä oo pihalle ollukkaa riehummaa.


- Ettäkö et yhtää viskoo mulle tätä nyt? Ootko nyt tosissasj? Mikä kippee käpsä...?
- Jaa, että ee tätäkkää. Kyllä en nyt tykkee tästä hommasta...
- Vuan entäpä jos sinä vaekka riehusit sen sian kansa... ja minä sittä sillälaella toesella käpsällä vähä...?
Ae että ee. Äet kiltti...ies vähäaekoo...?
- Ota vuan . Vie tok viiminennii koeraraakalta... sinä juluma naenen.


Jopa sittä olj tympeemmakusta vuan olla köllötellä. Tervennä miehenä.
Tällä mänöllä kaet sitä vasta rampiutuuhhii. Äet on koettanna muka viihyttee minuva. Istuva tolohottanna sohvassa kahtomassa telekkarija. Ja makkuuttanna minuva siinä kuppeessasa. Ja tarjonna puruluuta. Kevytversijota.
Ja puoliks syötyvä. - Ee se oo sitä syönnä kyllä puoliks. Vuan minä.
Joskus ku olj eellisen kerran tympeetä.

Siinä makkoellessa olj tuas aekoo vatvehtija asijoeta.
Niinku vaekka niitä tulovija vualija. Ku on ruvenna tuas kuulema lehissä olemmaa vaekka minkälaesta kirjotusta. Tietennii evuskuntaa hinkuvilta. Minnoon ite poekotoenna uutisija viimeaekona. Ku ee millonkaa mittää hyvvee kuule. Vuan äet lukj lehestä nuita ni siitä tiijjän.

Kyllä on tuas vanahuksilla ja vammasilla ystävijä. Ja on kaekki nyt sitämieltä etton niihe asijat huonosti hoejettu. Ja het parannoo ku vuan muistat iänestee sitä kirjottajata.
Semmosettii jotka ee oo näellä kulumilla käännäkkää ilimosina ikinä on juttuva laettanna paekallisee lehtee. Ja nii on tietävinnää nämähhii asijat tiälä.
Hupatusta, sanomminä. Het ku sinne isolle palakalle piäsöövät ni unehtuu justiisa kaekki. Eepä niihe kekkuloehe palakkoja ja ettuuksija leekata.
Sielä sitä oessii varroo ottoo. Ja pittee niitä yytee neovotteluja.

Kyllä en tykkee tuommosesta vilunkista.
Vuan mitäpä tuo yhen määräkoeran sana paenaa nuissakkaa.
Tiijjäppä vaekka ropsaattaavat vielä koeraverroo jos ruppee isommasti iäntä pitämmää.

No lämmitettii sittä saana. Tuon atvaelun piälle.
Minähä en sinne mää. Ku sielä kastuu. Vuan äet se kastelj ihtesä.
Sillä aekoo minä sittä uattelin vähä jelepata sitä. Ku olj nii minuva hoetanna.- Riehunnako...? Kyllä en oo. Kopistelin tässä vuan villasukkas valamiiks silläaekoo.


6 kommenttia:

 1. Selvä se, että ei mäyräkoira paikoillaan pitkään viihdy. Mutta kyllä on hyvä välillä loikoilla ja fundeerata maailman menoa. Niin hyvää analyysiä teit vaalitouhuista ja tyrkylläolijoista, ettei siihen ole mitään lisättävää. Me Palvelijattaren kanssa allekirjoitetaan joka ajatus. Sinuthan sinne päättäjien pomoksi pitäisi saada, Iivari. Jo alkais maailma kääntyä oikeille raiteille!

  Hyvä että käpsä on rauhoittunut. Me jo pelättiin, että jos vaikka on polvi linksahtanut. Sellainen vaiva tulee, kun polvinivel löystyy ja alkaa muljahdella kuopastaan. Palautuu välillä ennalleen ja sitten taas jossakin tilanteessa muljahtaa. Koirapuistossa viime kesänä sellaisesta kuultiin. Mulla juostessa välillä etutassu pettää ja horjahdan, mutta hyvin pystyn jatkamaan juoksua. Joka kerta Palvelijatar ajattelee tuota polviniveljuttua. Varmaan seuraavalla kerralla kysyy ell:ltä onko polveni kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee viihy nii. Ja pitäs vuan olla vielä nyttii pienemmillä laetumilla kuulema. Käätii myö pikkusen tuola tiellä käppäelemässä ku on ollunna hyvä ilima. Mulla kuvattiin nuo polovet, lonkat ja selekä vuos sitte. Sillo ee mittää ollunna vikkoo. Vuan äkkijähän se suattaa tulla.

   Ottaskoon nuo ehokkaaks jos tinkis? Tuonne evuskuntaa niät :) Paljo oes asijoeta jotka tarvihtis vähä muutosta. Vaekka niinku jo sanoen ni eepä yhen määräkoeran iänj kaavvas kuulus kuitenkaa.

   Poista
 2. Varmaan tulisivat asiat paremmalle tolalle, jos valittaisiinkin eduskuntaan 200 koiraa. Eivät tekisi huonoja päätöksiä, veronkorotuksia ja palvelujen leikkauksia.
  Pidä nyt hyvä mies se tilapäisesti kipeä jalka levossa, muuten siitä voi tulla pysyvästi kipeä jalka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oekkeen sanottu. Se on varma se että asijat korjaantus justiisa. Ja vaekka puolettii vähemmällä sakilla.
   Vähemmällä liikkeellä oon koettanna olla. Vaekka onnii tosj hankalata. Ku ee millää malttas.

   Poista
 3. Toivotaan että tassu parani pienellä levolla (ja pitkästymisellä). Totta haastat noista vaaleista ja äänenkalastajista. Sama täällä muuten uutislähetysten suhteen, masentuuhan tuosta jos alkaa liikaa kuuntelemaan. Olen alkanut boikotoida uutisia ja keskityn vain musiikki- ja luonto-ohjelmiin. Molemmista saan hyviä vinkkejä siihen mun ekaan musiikkovideoon, joka toivottavasti joku kerta ilmestyy. Tuutko Iivari taustatanssijaksi ? :)
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehken se siitä koppeotuu. Jos jaksas pikästyvä vielä tämämpäevän. Sano äet komentoo.
   Sama tiälä. Uutiset on poekotissa. Mussiikkii satsattaan ja elukkaohjelmii. Ootko kahtonna sitä Vuan elämätä- ohjelmata? On ollunna oekee hyvä.
   Ehken kannattas sinun jottae nuita tyttöystävijäs kysyvä tanssimmaa taastalle. Ee mahtas meekäläeseltä onnistuva. Voesin kyllä laaloo niitä taastoja. Ja manakeroennissa voesin olla aeka hyvä :) Ruppeehhan suunnittelemmaa.

   Poista