tiistai 7. lokakuuta 2014

Peljmies
Palloo on pelattu. Kaks päevee putkeen.
Tuo pallorukka nyhrötti aejjankuppeessa koko kesän. Ku en tykännä siitä.
Liijjan tuntu keposelta nuihen muihen palloen jäläkee.

Eelissäpäevänä rupes sittä tympäsemmää se kepinpyöritys. Ja ku se piähii irtos siitä. Vähävvälijä sae äet olla sitä panemassa kiini. Sittä se jo äety siinä ättäröemmää että ottasit välillä vaekka tuon pallon. Ku ee tässä muuta joovva tekemmää ku keppiin piätä ruuvvoomaa. Ja lehtijähhii pitäs haravoejja. Ja sittä potkasta jytkäätti sitä palloo. Ja tietennii meenas männä nutullee.
Ku on sillä tuo tasapaeno paremminnii semmonen epätasa.

Sillompa lähti meekäpoeka. Eeku sutena pallon perrään. Ylj puolentunnin yhtäsoettoo pistelin sen kansa. Sittä pitj jo hilijentöö vaahtija. Ja vettee henkee. Ku oltii niät ennen tuota pallohepakkata jo kääty lenkillä. Ja kohta tuas homma jatku. Ja tänäpäevänä oon tuas jatkanna hommoo. Äet laakkas aekasa tuon "empä tiijjä kehtoonko toemija"- kameran kansa perässä. Ja sano sittä että ee kestä henk eekä jalat tässä kuvvuuhommassa.
Että paenatteleppa mänemmää iha iliman tokumentoentija. Ja sitähä minä tein. Harhaatuksija, syöksyjä, piällä pukkoomista, potkimista. Kyllä oes sehhii Ronalto jiännä toeseks. Taekka Maratoona. Pekhamista puhumattakkaa.Siitä sitä suattaa tullahhii uus ennätyspallo. Ku ee siihe hammas pystynnä. Ee sittä mistää kohin. Ohan tuo jo kaks päevee kestännä. Äet sano että meleko toevoton yritys näättää olovan tuo ku ee hammas pysty ni yrittää nuolemalla suaha puhki. Että suattaa tulla isompihhii urakka tuosta. Ja kielj rakoelle.

Se sittä intootu äskön tekemmää testijä. Että mikä Ankkalinnan hahmoesta on.
No kyllä meekäläenen ties jo sen ennestäännii. Että ilimiselevä Aku Ankka.
Ja niihhän se sano testihhii.
" Kävelövä katasroohvvi, piästää äekkäpäesyyttää sammakoeta suustaa vuan on silti syvän kohillaa." Tuoho oes testijä tarvinna. Oes kysynnä multa.

- No vuan sittäpä se herkes tenttoomaa minuvahhii. Että mikäpä sitä minnoon sittä. Kummija olj kysymykset. Niinku että mittee piät mieluiten piälläs.
No onko paljo vaehtoehtoo. Ee oo vetoketjuva turkissa.
Tulokseks tulj sittä että minnoon Mikki Hiirj. En kyllä sittä alakuun tykännä tuosta. Vuan ku kuulin tuon arvijon nii ee pahempi homma kuitenkaa.
" Kaekki tietää nokkeluutes ja appuus voep aena luottoo, ystäväs arvostaa ja vihamiehes ee."


- Näätänkö muka joltae Mikki Hiireltä...? Määhhän sinä Aku vuan siitä kahvinkeettoon...


12 kommenttia:

 1. :-D :-D :-D tai ehkä oot vaan Pluto... pikku pösilö ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah itelles! Ite oot. Kas ku en sentäs Pulivari... äet kyllä sano että lenkillä usseemmite oon se Jäähä Jököttäjä! Siinä mulla on kaks emäntee...voehyväisätokkiisa tätä määräkoeran elämätä! <3

   Poista
  2. Pulivari :D Olin unohtanu, että siellä oli sellanenkin!
   Sehän se sinä ootkii! Meijän pikku Pulivari! :D :D

   Poista
 2. Olet kyllä Iivari aika libero ton pallon kanssa, en kävis vastapuolen maalille jos sinä pelaisit. No et kyllä Mikki Hiireltä näytä vaan ihan Iivarilta jolla on voimakas tahto ja paljon viisaita mietteitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minnäe että mikkää Mikki oo! Voe ku oesit nähnnä millä vaahilla pistelin tännäepäevänä pallon kansa:) Harmi ku ee sitä osanna äet ottoo vitejota.
   Sinun oes heleppo olla mualjvahtina ku oesit sen mualin kokonen :) Ja sullon nii kommeet hypyttii että kyllä siinä jiätäs toeseks vaekkoes meetä määräkoerija usseempijahhii.

   Poista
  2. Ööö...tuota ...vastaasta rustatessa uattelin kyllä että Nero olj sen laettanna...! Vuan jos olj emäntä ni anteeks, et sinä kyllä oo mualin kokonen :D

   Poista
 3. Voivoi, kun olet siellä kaukana! Tykkäisin pelata jalista sinun kanssasi. Sinä hyökkäisit, ja minä puolustaisin. Ja välillä päinvastoin. Minäkin nimittäin pelailen täällä yksin, kun Jiri ei ole futismiehiä. Joskus on sentään lapsia pelikavereina. Onneksi, kun tuo äippäkin on niin laiska potkimaan, vaikka vien pallon ihan jalkojen juureen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä. Oespa vuan mukava porukalla pelata. Iteksenj sitä minnäe pelloon ku ee mammasta siihe oo. Liijjan könttänä on siihe hommaa. Minen ies uskalla sille palloo tarjota. Tiijjän että se ottaa hetpaekalla kenoset ku yrittää potkasta sitä :D

   Poista
 4. Sinustahan on tullut varsinainen Savon Zlatan! Niin hyvin näyttää olevan tuo pallonkäsittely hallussa. Hienoa!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vae Savon Sluattani :D Eepä silti, aeka hyvä oon kyllä sitä kulettammaa. Vaekka ite kehunnii. Molemmilla etusilla potkin ja piällä ohjoon :)
   Typylle <3 terveeset!

   Poista
 5. Olet luonnonlahjakkuus pallon kanssa, Iivari. Ei sulle kyllä kukaan pärjäisi, jos kisaamaan alettais... paitsi ehkä minä ; ) Veikkaan, että meille tulisi tasapeli toisensa jälkeen. Ei taidettaisi saada selvää toisistamme, mutta taatusti olisi hauskaa!

  Hehe, vai että Mikki Hiiri ja Aku Ankka? Pitääkin pyytää Palvelijatarta testaamaan meidätkin. Sanoo huomanneensa naamakirjassa sellaisen testin. Et kyllä tippaakaan näytä Mikki Hiireltä. Tuo on tosi mainio ilme, joka sinulla on viimeisessä kuvassa. "Uskaltakaapas sanoa, että näytän Mikiltä!"  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe veekkonen, kyllä oltas yhessä semmonen vastustaja että ee parempoo! :) Jos semmonen niät oes. Ja kahellee oes lystijä kansa.
   Johan minä sen jo ennestää tiesin että äet on Aku Ankka :) Vuan tuo Mikki ee nii mahottomasti kolahtanna....enkä aenakkaa näätä siltä! Se siinä kuvassa olj justiisa tarkotus ilimeellä sannoohhii. Oekeen ymmärsit, kamu :)

   Poista