sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Pitkä päevä

Kuka juuttaan tollukka keksi että pittää kiäntee kelloo? Tuas.
Ku männöö koko päeväjärjestys sekali. Ja mitenkä yks yljmiäränen tunti suap päevän tuntummaa niiiiin pitkältä? Alituista vuohkuuta kellon kansa. Ja kääp sittä niinku aena ennennii että joku jiäp kiäntämätä. Sittä ihmetellää mikä mahtannoo olla oekee aeka. Mittee järkee koko hommassa, kysyn vuan.

Mahottoman liukasta on ollu pihalla ja tiellä. Yhtää ee kynnet oo pitännä. Että nuo jalankulut on jiännä sittä meleko pienelle piirille. Lumettii hupennoo vaahilla. Ee tuola pallompelluupaekallakkaa oo paljo mittää ennee.

Pitkästä aekoo piäsin kylillehhii. Tarkotuksena olj kaapassakäänti. Ja pitkämpäevän kulutus. Yks olj tuas muka-haaska. Yritti kuvata minuva aatollasinläpi. Sae kuvvaan meekäläesen piämpuolikkaan ja omat näppisä. Arvatennii. Niitä näppijähän sitä onnii tiälä kateltu usseempaannii kertaa. Millomminnii kuvarreonassa.
Vuan paljo olj immeesijä liikkeellä kirkonkylällä. Nuin pyhäpäeväks. Ja iha yhtä liukasta ku tiällähhii. Yhtää nelj´jalakasta ee näkynnä.
Taekka oes kaet sitä suattanna näkyvähhii. Jos oes vähä aekoo siinä katasteltu. Ku se kaapampiha olj nii liukas. Ni varmaa siinä käv kontillaa usseempihhii. Joko kaappaa männessää taekka sieltä tullessaa. Ihme ku ee mamma ollu siinä nokallaa.
Kyllä olj melekonen yllätys ku pihhaan tultii. Senlisäks että polokasin äetin voesarvet lyttyy kassimpiältä. Ku kaappakassija olin kaverina purkamassa. Sieltä kassista lööty mulle luu. Vaekka olin jo perjantaena etukätteen syönnä sen viikolloppuluun. Kyllä minä olin sittä ilonen. Ehken kannatti sittennii antoo mamman laettoo ne pipokuvat eelissäpäevänä... on niät ilimiselevästi ollunna jonniillaesta katumusta ilimassa. Heh.


Siitä luustapa riittihhii  usseemmassa paekassa syötäväks. Tuo matto olj paras paekka. Kyllähän siitä taes toellaa muutama karva tarttuva siihe luuhu. Aenahhii vähä tuntu kielessä semmosta tupposta välillä. Vuan eepä tuo ollunna konstikkaa töpästä sitä poekkee.
Pelluut on jatkunna iha näehi aekoen asti. Onneks ee oo ollunna liukasta tuola. Ja onneks ruppee kohta iltaan kiäntymmää päevä. Vaekka saehan tuon aejjan kulummaa kuitennii. Jonniivverra sitä eppäelin uamusilla. Ku heräsin niät jo viijje jäläkee. Jota ee oo sattunna sittä pentuaekoen.

Kesken pelluun pitj välillä vastaella nuapurimpoejjille. Ku tuntuvat nehhii pihalla olovan. Kuuluvat jottae iliveksestä huastavan. Ilimotin niille että suvennii jäläkijä on nähty. Porukalla tuumattii sittä että ruvettaa kaekki sakilla lenkkilakkoon. Yksmielisellä piätöksellä.
Mittee turkasta lähtee ihteesä ehoentahoen syötättämmää jollehhii.
16 kommenttia:

 1. Onhan se totta että päivärytmit taas sekasin kun aurinkoa siirrettiin ja sen takia myös kelloja. No nyt sulla alkaa varmaan jo olemaan uudella taljalla hyvät tuoksut kun oot itse piehtaroinut ja luunkin siinä makustellut.
  Täällä ei vielä ole ollut liukkaita teitä ja tänään jo satanut silkkaa vettä. Talven tulo on siirretty tai peruutettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä. Sitä minä oon ihmetelly että minnekkä se aarinko jiäp sen tunnin aejjaks mikä pitj tuakseppäen siirtee! Mistee sehhii ties sen että pittää lymytä se yks tunti jossae?
   Matto on suanna omat hajut. Kuha ee yks tormuuta sitähhii kohta pessuun.
   Vettä on satanna. Nyt on lumettii jo sulanna kokonnaa.

   Poista
 2. Tuohan on oikein taiteellinen kuva sinusta autonlasin takana!
  Onpa komea luu. Jotkut ne herkuttelevat luilla ja minulle tyrkätään vain jotain nappuloita. "Karkkipäivä" on näköjään meillä kokonaan jäänyt unholaan.
  Me ollaan just samaa mieltä kellojen vääntelystä, ihan hölmöä. Palvelijatar ei osaa muuttaa mikroaaltouunin kelloa oikeaan aikaan. Monet laitteet osaa tehdä sen automaattisesti, esimerkiksi läppäri, mutta Palvelijattaren mummomallinen kännykkä ei älyä sitä tehdä. Onneksi Se siihen osasi oikean ajan rustata.
  Herttanen sentään, pysykööt sudet, ilvekset ja kaikki pedot kaukana teistä! Palvelijatar ei uskaltaisi siellä edes pihalle mennä, jos kuulisi petojen hiipineen vaikka kymmenen kilometrin päässä. Sitä pelottaa jo pelkkä tieto, että niitä asuu tässä maassa.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oes ies ollunna puhas se aatollasj. Oes jottae näkynnä meekäläesestä enämpi ku kerta pitj kuvvoo ottoo.
   Ee oo jokaviikkosta tuo kahen luun suanti. Sinnoot kuitennii suanna niitäe pyrstöjä ja muita herkkuja. Että siinä mielessä on herkkupäevee piisanna :)
   Kyllä ee oo mukava männä pimmeellä pihalle. Lumettii on sulanna poekkee etton vielä pimmeemmän näköstä. Eekä jäläkijäkkää ennee niä. Jospa ne peot pysys kaavvempana. Aenahhii sen aekoo ku pihalla on pakko käävvä.

   Poista
 3. Iha on tyhjänpäivästä touhhuu meijännii mielestä tää kellojenviäntely. Tuossa viimosessa kuvassa sie oot iha ku Messi, joka on potkupalloilijoista äipän lemppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vae Messi... :) Vaekka oomminä kyllä aeka peto kulettammaa tuota palloo. Ja harhaatuksettii onnistuu. Ee oo mamma suanna palloo otettuva :) Nyt on parempi pelata ku on sulanna lumet ja jiät tuolta peljpaekalta. Ee lipsu kynnetkää juostessa.

   Poista
 4. Siis ihan tyhmää tuon ajan kanssa vehtailu. Kun ei se meillä Suomessa niitä valoisia tunteja tuo lisää tai vähennä työaikana. Kesällä on aina valoisaa ja talvella pimeää. Mekin on tehty vaikka mitä, että saatais se ylimääräinen tunti kulumaan. Lenkuroitu ja syöty. Emännällä oli hirmee nälkä puolenpäivän aikaan ja sen piti oottaa vielä tunti, että se pääsi ruokakauppaan... Vaikka ei se oottelu sille huonoa tehnyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahen pimmeen välissähän sitä ollaa vaekka mitenkä kelloo kiäntelis. Ja siinä välillä ee valosata nimekskää.
   Myö ee pystytty ees lenkuroemmaankaa ku olj mahottoman liukasta. Nythän nuo on sulanna lumet ja jiät ku sattaa vettä solokennaa.
   Tinkaan vahattii tiälläe kelloo että millonka kaappa aakijjaa :)

   Poista
  2. Käskepä, Iivari äippäsi kenkäostoksille. Kun on Icebugit, ei tarvitse liukastella. Niissä on nastapohjat, ja äippä sanoo niitä muutenkin mukaviksi ja kevyiksi jalassa.

   Poista
  3. Nuo jalakumet on ollunna sillä huaveessä jo männätalavena. Suanooko nyt hankittuva. Vae männöökö tuas sille "pitäs-osastolle" tuohhii.

   Poista
 5. Kelloista viis, kunhan ruoka tulee silloin, kun mahakello hälyttää. Oudon pimeää oli kuitenkin iltalenkillä.
  Valittaminen näkyy siellä kannattavan, kun noin muhkean luun sait. Toimisipa meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuan uatteleppa etten ies valittanna. Äet sano että näätin iha joltae marttyyrilta. Syväjjuurijjaa myöte lookkaantunneelta. Hyvästi mänj esitys mulla ku luu kopsahti het :)
   Pimmeetä on uamusilla ja iltasilla. Ja hämärätä siinä välissä. Vuan ee oo ennee ku vähä piälle 50 päevee ku päevä jatkuu tuas :)

   Poista
 6. Toivottavasti koiriensisäiset kellot eivät mene niin sekaisin kuin joidenkin ihmisten. Taasikkeen ihmetellään pari viikkoo ihan käkösenä, siis matte. Ossi taitaa selvetä asiasta paremmin. Ihanaisen slurps-luun oot saanut Iivari. Toivottavasti maistui makoiselta. Terkut Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla vähä meenas nikotella tuo sissäenen aekaraata. Vuan eeköpään tuo siitä asetu. Mamma on varmaa sekali parj viikkoo vielä.
   Luu olj tosj hyvä. Siitä tulj selevee meleko sypäkästi.
   Ossilaan terveeset!

   Poista
 7. Täällä sisäinen kello on ainakin ihan solmussa. nimim. heräsin neljältä oikein makoisten 8 h yöunien ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No justiisa. Onneks oot suanna muattuva sen kaheksan tuntija :)
   Nyt sittä jaksat puuhata niitä hommijas. Minäpä laetan sulle tiältä vielä rakkaavvella semmosen voemalipasun ni suat siitä lissee enerkijata:) <3

   Poista