tiistai 21. lokakuuta 2014

Reeppaat ulukoelijat

Kylläpä minä sittä iha järkytyin uamusilla.
Ku pitj panna takki piälle pihalle lähtiissä. Etovertaselle reessulle. Kuulema puhalti viima. Ja pakkastahhii olj. Ni ee sittä passanna lähtee iha iliman vuatetta yöjjäliltä. Ja sitä lyyssirevohkata on ollunna sittä koko päevä.
Kyllä en oo tykännä semmosesta.
Äet: - Missee oot Ii? Lähetäämpä pihalle...takki piälle panemmaa!

Iivari: - Minen lähe jos tuo hirvimiesten pomppa pittää panna...
rumahhii on ja hankoo.

Äet:- Minnekä se jo kapas? Nyt poekkee sieltä sängyn alta kuurottamasta...lähetään ulos. Aarinkohhii paestaa.

Iivari: - Antaa vuan paestoo. En paa aenakkaa tuota piälle.
Villalyyssi mielukkaammi...

Äet: - Sielä ee tarkene villapaejjassa ku tuuloo. Ja se kastuuhhii äkkijä.
Nyt rapsakasti liikettä poeka että piästää mehtää.

Iivari: - No oesit het sanonna että mehtää männää! Sielä pittää olla justiisa tuommonen pomppa piällä. Ku on se mehtuuaeka.
Luuloovat muute hirveks vaekka!

Äet: - Hirvekspä hyvinnii... huoh....


Luminen olj meejjän tie. Ja aatorraeteet liukkaat. Ee pitännä meekäläesellä käpsät yhtää. Vuan aarinko paesto korreesti. Ja mikä miärä jäläkijä ja hajuja.
Vähä harmitti minuva ku ee ollunna se pitkä naru matkassa. Äet sano ettee tuon takin kansa voe panna valjaeta. Ja ku kerta nyt on panta ni sen kansa ee tuas voe panna sitä pitkee naruva. Että pitj sittä kipittee vuan tuon narun pittuuvvelta. Mikä ee kyllä ollu paljoo se.
Vuan toesaalta tulj metästä semmosija hajuja että varmuuvveks uattelin pysytellä siinä äetin lähellä. Iha semmosena suojelijana sille.
Emminä tok sillä että ite pelännä oesin.


- Äet männää äkkijä...tuollon orava!

Iivari: - Minkätähe jäet sinne vatuloemmaa? Nyt se kerkis männä se orava jonnehhii. Varmaa olj se meejjän männätalavinen puolempäevänorava! Ku kerta on nyt niitä aekoja. Jäe nyt sittä haakkumata sehhii ku olit nii hijas.

Äet: - No minkä minä sille mahoen että kengännaaha aakes. Pitj kaet se kiini solomita ettee mäne nutullee tuonne lummee.

Iivari: - Sinnoot sittä kumma lenkkikaverj. Eellisellä kerralla irtos töppösestäs pohja. Ja nyt on naahat alavariisa aaki.
Pitänöökkö minun ruveta vahtoomaa ettee tietimätä jiä tuonne tievvartee mittää osija. Niinku vaekka tossumpohjoo. Taekka ite tossuva.
Ku et huomanna sitäkkää pohjahhajjoomista. Luappasit vuan pohjattomalla tossulla mänemmää ties mitenkä pitkää. Ni et varmaa huomoo vaekka tipahtas koko jalakine poekkee. Jonnehhii matkavvarrelle.
Ja sitä sittä miehissä ehtimmää.

Äet: - - - -
 Voe hyväntähe tuota naesimmeestä... taejjan paeskaatuva sittennii talaviunille. Elekee herättee ennen kevättä.
Taekka no ehken jooluna. Sittä ku on kinkku pöövvässä.6 kommenttia:

 1. Hieno tuo on, sinun talvitakkis! Ihan ihmeissään tässä katellaan lumista maisemaanne. Kaunista ja aurinkoista teillä olikin. Meillä pilvistä ja mustaa, ei lumihiutalettakaan, eikä onneksi vettäkään.
  Hauskalta näytät sängyn alla lymyillessäs ja sohvalla torkuilla ollessas olet viisaasti laittanut läpän silmän päälle, ettei häikäise.
  Mulle ostettiin tänään neon flexi. Sen naru on heijastavaa ainetta, ei voi kukaan sanoa ettei näe missä kuljen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiijjä tuon hienouvvesta :) Lämmittää kyllä. Vähä on semmonen kömpelömmakunen piällä. Hyvä ilima olj kyllä metässäe käpytellä.
   Ja näättää tulovan yhtä kommee nyttii. Hyvä näky olovan tuo sinun uus naruvehe. Näkkyy kyllä pimmeellä.
   Meeltä varmaa suap lumet kyytijä viikolloppuna ku on vesjsaetta luvattu. En kyllä tykkee jos tulloo rapakelit.

   Poista
 2. Onpas siellä jo paljon lunta! Ee meillä ollu ku liukasta ja tuulista :( Tiitulla ei ou takkija, ku ei se tykänny ku pienenä yritettiin opetella. Tärisöö se tuolla ulokona heti kun on vähännii viilempöö, mutta tärisköön kun ei takki kelepoo...
  Mukavoo viikonjatkoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihhän tuo rapsaatti tuota lunta. Ja pakkastahhii. Kyllä on pakko olla joku lämmike piällä. Minnoon nii villuinen. Vaekken niistä vuatteesta kyllä tykkeekkää.
   Tiitulla on parempi karva ku mulla ni tarkennoo paremmi. Sillä se ee ehken oo niihi vuatteesii mieltynnä. Ruvennooko sittä isommilla pakkaskymmenyksillä takkihhii kelepoomaa...?
   Mukavata viikojjatkoo teellehhii! :)

   Poista
 3. No mutta Iivari...tosi hieno toi sun takkis ! Ja kun et muuten ehkä niistä hirvistä erotu niin ihan sun turvalllisuudenkin vuoksi :)
  Idylliset talvimaisemat teilläpäin, täällä ei vielä tietoakaan.
  Hyvää viikonjatkoa !
  t. Nero

  VastaaPoista
 4. En nyt mänis iha hienokskaa sanommaa. Mutta asijasa ajjaa :)
  Pittää kaet se olla tuovvärinen näen hirvemmehtuuaekaa.
  Iha on talavi tiälä. Nyttii on 10 astetta pakkasta. Meenas ruveta äkikseltää käpsijä paleltammaa ku äskön pikäpyrrääs pihalla tehtii.
  Mukavata viikojjatkoo sinnehhii!

  VastaaPoista