torstai 2. lokakuuta 2014

Sikahyvä päevä

Meenas uamusilla iskee murhemielj. Ku lohtukanalta halakes koko kuve.
Ja äet sano että pittää panna se roskii. Etten vuan sua siitä palasija irti ja nielase.
Sinne mänj se polonen. Äet lohuttelj että tuopi mulle jonnii uuvven sen tilalle. Vuan eehän se oo sama, lohtukana olj minun kaveri. Yhessä seleviteltii se leekkuun jäläkeene pönttöaekahhii.
Voe kanarukka. Voe Iivari rukka, minä uattelin.Sittä se tulj piäremonttireessultasa. Olj tuas pistetty mamman piäkarvoo uutee uskoo. Vaekken tiijjä eistääkö tuo mittää ennee. Tuolla iällä. Ku aena sannoo että nuorena sillä olj ollu kihara tukka. Ja nyt näkkyy olovan nuamahhii.
Vuan jokatappaaksessa se toe sittä mulle tuommosen sian. Kyllä kahtelin usseempaa kertaa että mikkään otus lie tuo. Meleko laeskansutjakalle näätti. Mahallaa vuan muata mötkötti.Uattelin sittä näättee sille minkälaesta meeninkijä tässä talossa tulloo olemmaa. Että eepä joovva tiälä vuan muata löjöttämmää. Ja eeku sika matommutkaa.


Ja sittä sitä huuvvattammaa. Ja tonkimmaa essiin. Ja tuassiisa sama uuvvestaa.  Kyllä piin lystijä sen kansa.


- Sinä elä äet nyt sotkeovvu minun ja sian asijoehi... tässon nyt koolutus kesken...

Yks koetti siinä vähä toppuutella. Että halakijjaa kohta tuoltae kuve. Ku muka liijjan kovvoo kohteluva sille annoen. Kyllä pittää oppija sennii sian oekeelle tavoelle. Jos meenoo pärjätä tässä mökissä. Ja soppeotuva laamaan. Perheejjäseneks. Niinku muuttii.

Äet kysy että mikäpä se pantas nimeks sille. Ku mullon se toenennii sika. Jota possuks kututtaan. Ettee mää sekali nuo sittä. Ehotin että josko pantas nimeks Mikko. Ku se Tepon Jaskahhii laalaa siitä Mikko-siasta. Joka köllöttelj Mallorkalla.
Äet sano ettee voejja semmosta panna. Ku on sennimisijä tuttuja. Ni suattasivat lookkaantuva jos kuulisivat. No ee kyllä oo yhtää sennimistä näkynnä tiälä. Että oes hyvästi minummielestä voetu ristijä se Mikoks.
Piätin sittä että olokoosa se vuan sika. Ja se toenen possu.


Opetin sitä sikkoo sittä vielä toesennii matommutkaa. Pithän sille esitellä kaekki paekat.
Pittää kyllä tunnustee että iha vähä taes ratketa matorreona. Vahinko olj. Ku sevverra olj jo varmaannii vanahuuttaa haprastunna tuo matto. Että ee kestännä oekee vettee. Ee sentähe ratkenna että oesin sitä riepottanna mitenkää.
Iha vuan nätisti sitä kiänsin. Että jäe sika vällii.

Voepipa sannoo että olj sittä sikamukava päevä. Semmonen sikahieno ja sikasiisti.
Ja aekalaella sikamakkee ja sikahyvä.16 kommenttia:

 1. No harmi että kana meni, mutta sika taitaa olla myös hyvä. Vähän rasavilliltähän tuo vaikuttaa, mutta etköhän sinä saa sen riviin, kun jaksat kouluttaa.
  Ai teilläkin on haperoita mattoja. Meillä kun viimeksi matto repesi, äippä sanoi, että kiitos. Oli jo kyllästynyt koko mattoon, mutta ei voinut ehjää mattoa hävittääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kana surettaa. Vuan on tuo sikahhii hyvä kuhan suan sen opetettuva talon tavoelle.
   Meellä haperoeta riittää. Muitae ku äet :) Ee tarvihe matorreonoo paljoo nykästä ku jo murennoo. Ee oo kyllä meekäläesen vika se. Uuvvet oes tarpeen. Vaekka äet kyllä sannoo että nuissa minun vinkuin piilotusleekissä välttää huonompihhii...

   Poista
 2. Näytätpä tosi apealta kaverilta tuossa ensimmäisessä kuvassa. Eikä ole ihme, kun kanakaveri halkes. Semmosta se on tämä elämä, aina joku joutuu roskiin. Mutta ihan hienon sikakaverin sait! Ja heti aloit kovan koulutuksen. Kyllä se talon tavoille oppii, jos mattoja riittää : ) Haperoita mattoja on kaupan täälläkin. Ihan uuden maton koristelin pentuna reunoilta reikäiseksi. Ei ollut Palvelijattaren mieleen, vaikka edesmennyt isäntä ihasteli taidettani (ei ollut koskaan tykännyt siitä matosta).
  Onnea sun mammalle uudesta kampauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ku työnti roskii kaverin. Ja tarjos tilalle tuommosta lötjäkettä. Joka vuan mukas mahallaa. Ehken suan siitä koolattuva kaverin. Töetä tiettää kyllä. Nii ja jos matot kestää :)
   Äet kiittää onnitteluista. Onnee se kyllä tarvihtoohhii tuon piäsä kansa :)

   Poista
 3. Elä välitä Iivari. Ehkä sää saat uuren lohtukanan. Terkkuja Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee aenakkaa vielä tullu kannoo. Tulj tuo sika. Ohan tuo tyhjee parempi :) Jospa siitä tulis kaverj, vaekkee lohtukannoo korvookkaa.
   Terveesijä Ossilaan! :)

   Poista
 4. Lohdutukseksi kanan poislähdön aiheuttamaan suruun kerron, että sika se vasta viisas elukka on. Eli nyt sait vertaistas seuraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuan entäpä jos ruppee kovastihhii isannoemmaa sittä ku on nii viisas? Sille pittää hetpaekalla tehä seleväks kuka tiälä miäree. Oon kyllä sitä koolanna kokopäevän, eepä silti :)

   Poista
 5. Kylläpä sinulta Iivari käy hyvin tuo koulutus/piilotushomma! Hienoja kuviakin on Äetis saanu napsittua. Mukava kun on ollut aktiviteettia - aika kuluu nopsaan. Jäikö sika yöksi maton sisään??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äet oeko matot. Ee jiännä sika satimmeen yöks. Matot on ollunna mutkalla tännäe päevänä. Paetsi että mamma nykäs lattijalle nyt semmosen paksumman loemen että en tiijjä mitenkä se piilotushomma nyt onnistunnoo...
   Äet hököttää mielissää ku kehuit kuvija:) Kamera olj iltatuurissa eelen ni suatii kuvija. Uamupäevän ökötti toemimata.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihanija näkkyy sullae olovan nuo karvaset kaverit! Ja hiirempyytäjä olj sittä topakkana :)

   Poista
 7. Oot aika ihku! :)

  Ja sika on parasta panna heti ruotuun, sehän voi muuten alkaa hyppimään tassuille.. Mitä siitäi tulis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sullae sielä niitä ihkutyttöjä on <3
   Kyllä oon sikkoo koettanna neovvoo tavoelle. Ee piä laskee sitä het niskampiälle. Ee tok siitä mittää tule jos ruppee kynsille hyppimmään!

   Poista
 8. Siihen loppui lohtukanan lento :( Mulle niin tuttua että nuo kaupasta hankitut kaverit ei kauan ehjänä kestä niin yritän olla kiintymättä liikaa....Toivotaan että Sika on kestävä ja siitä riittää sulle pitkään iloa ja koulutettavaa. Hyvää viikonlopun jatkoa :)
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä. Ee ollunna pitkä lento se. Kesästä syksyy :(
   Tämä raakka olj semmonen heekkotekosempi ku muut. Eellinen kana kesti kuitennii vuuen. Ja possu on vielähhii elolla vaekka on jo kaks vuotta vanaha. Jospa se tuohhii nyt pysys kasassa. Mukavata sunnuntaeta :)

   Poista