maanantai 20. lokakuuta 2014

Talaventulloo ja tulevaesuuvvenkuvija


Meellä sitä on lunta. Monta senttijä. Ja lissee ripeksii. Ompa ollu mukavata pöläkehellä tuola pihalla. Eekä yhtää harmittanna männä lenkillekkää.
Vaekka kyllä maha siinä kastuhhii. Ja siitä en tykkee.Paljo olj kerinnä tulla jäläkijä. Jänistä ja oravata. Ja parj nuapurimpoekoo.- Huh, onneks kerkisin nostoo jalakoo ennenku tuo ehättääty vilimoomaa... ee mittää rivvaattielämätä...

Pallompelluu ee ollunna yhtää mukavata. Ku kaekki tuo valakee aenes tarttu siihe palloo. Ja siitä tulj semmonen möökky ettee se kunnolla pyörinnä.
Se ku olj porstuvassa lämpimässä. Ilimanko tarttu kaekki lumet siihe.

Uamusilla yks hieras kaneljpullija.
Tuo kaekkiin sukuloehen ja välimäkkiin paenajaenen. Vaekkee niitä kukkaa syökkää. Vuan vierasvaraks. Vaekkee oo niitäkkää tässä huushollissa riesaks asti puljanna. Mutta sitähän pittää aena olla varalla pulloo. Ettee tule pulloo. Heh.
Korvapuustikshan, elikkä läekösiks, se ee niitä tie. Ku ne aena liiroo pitkin peltijä. Mikä millehhii syrjälle nurin.
Ja näättäävät enämpi sille sen pohjattomaks kulunneelle tossulle. Värihhii on sama.
Vuan nyt en kyllä ymmärrä minkätähe pitj nuista oekeen kuvvoo ottoo. Ja vielä näätille panna. Ee kaet meenanne mittää annihelena plokija tästä tehä! Immeenen jolla on nii jaahopeokalo ku vihreehhii peokalo keskellä kämmentä. Ja kaks vasenta kättä. Tämä on kyllä meekäläesen ploki.
Telekkarissa selevitettää justiisa mitenkä on immeeset kaekellaesilla konneella netissä vuorokaavvet läppeesä. Minen kyllä sitä ymmärrä. Mittee täätistä tarvihtoo olla kokoaejja tiijjolla mittee missäe sattuu.
Kerkijjäähän nuo kuulla uutisistae.
Ja kaekki mittee on jollonnii näpytellynnä nettii, jiäp sinne ikkuisiks aejjoeks.
Ja kuka vuan sieltä voep ne ehtijä. Vaekka oottii muka ne poekkee sieltä näplännä. Ni jossae arkistossa ne lymyvvää. Nuor emäntä ties sannoo.

Uatella että saan vuuen piästä joku suattaa löötee meekäläesennii plokin. Ihanku nyt joku kivikaavven luita. Ja ihmetellä mitenkä on ollunna alakeellista koeriin elämä. Lihhoo vuan on raakat syönnä. Ja juoksemassa tuommosilla töpyköellä narunnokassa käännä. Ja tuommosta kummoo pylypyrätä on pyörittänneet kahakättee pihalla.
Ku sillohhan meejjät on varmaa jo jalostettu niimpitkälle. Että parraella mallilla on jo pyörättii alla syntyissää. Iha niinku sittä ihmispenskattii. Joella on jo syntyissää älypuhelin korvassa.
Kyllä ne sittä ihmettellöö. Ja siälittellöö meetä. Että voe nuo muinaset koeraparat.
Ee oo ollunna kaksista elämä niillä vuonna 2014!

9 kommenttia:

 1. OHO, teillä on jo ihan oikea talvi! Varmaan on kiva teputella puhtaalla lumella.
  Kuule kamu, kyllä naisten pitää välillä saada laittaa omiaan meidän blogeihin. Vähän niinku palkkioksi siitä, kun näpyttelevät meidän sanelut blogiin. Hyvä se on kuitenkin jotain järjestystä niille pitää, tai kohta ovat omineet koko blogit.
  Ihan mahottoman nättiä kanelipullia sun äet osaa tehdä! Kyllä noita passaa maistella ja ihastella. Palvelijatar alkoi tänään leipoa sitä sun mamman kakkua ja arvaas miten kävi? No, sillä ei ollutkaan kotona kuin kaksi kananmunaa. Päätti sitten puolittaa reseptin aineet ja laittoi taikinan pieneen pitkulaiseen silikonivuokaan. Tuli kuulemma ihan hurjan maukas kakku. Kohta Se on kai syönyt sen kokonaan. Kiitoksia hyvästä reseptistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan tuo lumentulo pitkästä aekoo mukavata. Ee sotkeovvu kurraan aenakkaa :)
   Kyllä minnoon koettanna sannoo että pitäs olla tämä meekäläesen ploki. Eekä mikkää mamman toelaeluploki. Johhii vappaasana kaet se pittää sallija siltäe kyllä. Iha ylleesen sovun tähen :)
   Mukava jos tykkäs kakusta. Hyvvee siitä tulloo kyllä. Oon suanna pienen palan jollonnii maestella taekinata.
   Äet sano että meleko tarkka pittää olla siitä seehtemästä minnuutista siinä vatkuussa. Tiijjä sittä mikä taeka siinä on, vuan kuuvella minnuutilla läsäsähtää.
   Äet kiittää pulliin kehuista :) Näättäävät vuokissa paremmilta ku levällää pellillä iliman niitä.

   Poista
  2. No jopa lykkäs näpyttelyvirheen... pitj sannoo että läsähtää kakku kuuvvella minnuutilla :)

   Poista
 2. Talven tullen käy viimat yli maan, kaunis muisto on mennyt kesä vaan. Meillä on vain viimaa ja vesisadetta, niin että mieluiten muistellaan kesää kirsu ikkunassa.
  Meidänkin äippä saisi leipoa, vaan ei se viitsi. Kyllä meille kelpaisi vaikka likilaskuinenkin pulla. Kanelipullia ei kyllä saada koskaan, kun kaneli kuuluu olevan epäterveellistä koirille. Luultavasti urbaani legenda tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiälä on ollunna viimoo ja lunta. Loppuviikosta kuulema lämpennöö ja sittä on kurroo.
   En oo suanna kaneljpullija minäkkää. Joskus vähä maestoo kakkutaekinata. Tae muuta.
   Ee oo kanelj aenakkaa muurahaesille terveellistä:) Ku kuulema karkottaa ne huushollista. En tiijjä sittä miten lie meelle koerille.

   Poista
 3. Sopii hyvin ensilumille tuollaiset kanelipullat, melkein pystyy aistimaan juuri uunista otetun pellillisen tuoksun.
  Varmaan lukevat vielä Iivari blogia tuhansienkin vuosien päästä ja tekevät ristiretkiä sinne Iivari-patsaan äärelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvälle ne haesoo. Maestoo ee lieemmi oo annettu.
   Heh, tuhannen vuuen piästä ollaa ku nykyimmeesille tinosaarukset!
   Ihanko meenoot että patsasta pykättäs...? :)Tuskimpa vuan, ku ee oo nuo eeltäjätkää suanna ku ruusupuskan viimiselle sijallee.

   Poista
 4. mollaan kans patsaan kannalla....sullon kuule Iivar niin suuri sialu,vaikket oo vyysiseltä kooltas ni isoo(moon 15 kg ja rapiat,isoon ja piänen koiran väljmaastos,ps meniks toi j kohilleen,kun niin tykkään tosta j:stä?! ja murteista yleensäkkin...ja kyllä tualla sun emoollas on täs meleko suuri osuus...ja että pittää olla varalla pulloo,ettei tu pulloo....terkut sinne lumiseen savonmuahan Väinööltä ja emännälle terkut kiisulta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä mänj jii kohillee :)
   Johan nyt rupes patsaantynkee tyrkkeemää :D Kiitos vuan mutta pakko sannoo että ee kiitos kuitenkaa. Pitäs olla kuitennii jottae issoo tehnnä että semmosta sittä laettasivat. Tässä oo muuta ku juahkanna asijoeta. Äet kyllä sano että hetpaekalla pistäs rapumpielee jos joku semmosen tekis. Niät semmosen meekäläesen näkköespatsaan :)
   Terveesijä teelle molemmille lumisesta Savosta!

   Poista