torstai 30. lokakuuta 2014

Tapahtumakööhyyttä


Tässon meejjän nelj´jalakasten paekallinen Itella. Eli Posti.
Piäsin pitkästä aekoo kahtelemmaa mittee olj sinne kertynnä. Eepä ollunna kummosija. Lie ollunna lajitoverit kiireesijä ku ee kukkaa mittää uutta ollu jättännä. Yks aenut jäniksen kikkare olj.
Sitäkää kerinnä nielasta ku äet nyhtäs narusta.
Tätä tietä mäntii vähämmatkoo. Meleko kuiva olj onneks. Vuan mikäpä ilo siitäe olj. Ku ee ollunna mittää uutta haesteltavvoo.
Mihinkää lie männeet kaekki. Ku ylleesä tässä kuitennii jottae jäläkee on. Melekee sae omija jäläkijjää haestella. Ketäpä tuo semmonen kiinnostaa. Jonniivverra tuulla luihottihhii. Ehottelin siinä jo pihhaan kiäntymistä.


Äet änkäs että vielä johhii kuva. On sulla sielä jottae kateltavata kuitennii.
Että ee vielä pihhaa.
Vuan sittäpä se vilimuuvehe tulj iha hulluks. Ja räeski salamalla kuvija.
Vaekka olj iha valosata.
Äet koetti vaekka mittee temppuja sen kansa. Kuulema. Minen kyllä huomanna muuta ku ison läjän rumija sanoja. Vuan ee suanna sitä tokkeotummaa.- Minä mikkää läppäteline oo...


Käpästeltii sieltä pihhaan. Ja jo pitj yhen ruveta vehtoomaa.
Lykkäs läppäsä minun piähä. Ja sano etton nyt kahet läpät piällekkätä.
Ha ha ha. Se en ollunna minä joka naaro.
Vuan kyllä minuva sittä naaratti ku tarkemmi vilikasin sen suuntaa. Sielä ku olj tuulessa iliman piäkappaletta ollunna. Tukka olj sekali ku tuuletinasentajalla. Harmi ettee siitä suanunna kuvvoo.

Pitkästä aekoo sittä nuita keltasija. Ja pahammakusija. Niitä pittää esinnä haestella. Sittä tökkijä nokalla. Ehken viskata muutaman kerra pitkin lattijoeta.
Sittä niitä suattaa lipasta parj kertoo. Ja jättee siihe. Jiähä ootastelemmaa. Ja kytteemää. Ku takkuuvarmasti kohta "joku" tepastelloo villasukkajalassa niihen piälite. Heh.
Aena tuo sama juttu. Ja naarattaa yhtä paljo. Minuva.
Se ku on tämähhii päevä ollunna semmonen tapahtumakööhempi.
Ni keräsin nuita rojuja läjjää. Ja jokkaeselle vähä kyytijä vuoromperrää.
Se on minun käpsä ollunna iha kohillaa tänäpäevänä.
Vuan nyt renkkoo äetin käpsä. Eekä oo siitä pitkille lähtijäks. Vanahuus kaet sitä vaevoo. Ku on kuulema kuluttanna kaekki nivelesä loppuu.
- Niin siinä kääp ku pittää höntyillä jatkuvalla syötöllä tuonne lenkille minuva vetämmää. Oon aena ollunna sitä mieltä että vähempihhii piisoes.
Siinäppää nyt näkköö. Mitenkä on turmijollista tuommonen ylempalttinen laakkuu. Ja iha terveyvvelle vuarallista.- Mittään tässä nyt sittä keksis...? Kohta taetaa alakoo se Erätulilla ohjelma.. pitänöökkö ruveta sitä vahtoomaa. Vuan suattas tässä kyllä jottae palastahhii ottoo ennen sitä...

10 kommenttia:

 1. Iivari, olet kyllä viisas hurtta. Olet vähän niin kuin sykoloogi. Pohdit itseksesi viisaita, analysoit äiteesi ajatuksenjuoksua. ja huumoriakin löytyy.Jos tarvitaan. Läppää läpän päälle, talvi tulloo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä huushollissa sitä huumorija tarvittaan. Enämpi ehken vielä ku viisaatta :) Kiitos vuan kaaniista sanoestas <3 Kyllä ne nii mieltä lämmittää.
   Talavi taetaa lymytä vielä tuola pohjosemmassa. Vuan sieltä se tulloo. Toevommukkaa ee nuita kaksija läppijä kuitenkaa tarvihe. Pipossae on jo tietämistä :)

   Poista
 2. Ihan istut kuin minä tuossa viimeisessä kuvassa funtsaamassa mitä tekis. Ja niin oli täälläkin tapahtumaköyhää tänään. Mitähän meidän pitäis keksiä, että tulis elämään vaihtelua?
  Kyllä meitä nauratti, kun kuviteltiin sun mamman astuvan villasukkineen mandariinin viipaleen päälle. Vieläkin hymyilyttää.
  Minkähänlainen huominen mahtaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tietenniihhän se siihe koepesa jutkaatti. Justiisa toesen palan piälle. Minä sen jo arvasin :)
   Jospa sitä oes tänäpäevänä jottae muutae ku ihmettelemistä. Vaekkee luppoovalta näätä. Ku yks linkuttaa koepeesa. Ite sitä pittää ruvetä ihteesä viihyttämmää. Jotennii. Asija on tässä kehitteellä :)
   Toevottavasti sullon mukava päevä!

   Poista
 3. Hyvin on teiltä lumet häipyny. Hyvä ettei ole liian märkää käpsään - ja kainaloihin. Mitä ne metsänasukit meinaa, kun eivät liiku hajuja kylvämässä? Se peli ei vetele!
  Ai läppäteline? Eihän se tietty kovin miehekästä ole, mutta mitä pienistä. Pistä vaikka Mamman toinen villasukka piiloon yön aikana - oppiipa nauramaan sinun kustannuksella ;-)
  Hauskoja puuhia sulle Ii ja Äipälles myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaekki lumet on männy. Pootapäevee luvattii tälle päevälle. Että pysynnöö käpsät ja muut kuivina.
   Ne on nuo mehtuumiehet liikkeellä ni lie kaekki metänelävät männä jonnehhii pakkoon.
   Kyllä en läppätelineeks ruppee. Pitäkööt ite omasa. Mulle riittää nämä omat läpät. Ja kyllä minä jottae keksin tässä ja ällyytän sitä vielä... :)

   Poista
 4. Onpas hyvä, että jalka parantunut, ettei sinun tarvinnut kovin kauan potevana olla.
  Se taas ei ole ollenkaan hyvä, että äipän jalat kenkkuilee. Siitä voi seurata onnettoman lyhyitä lenkkejä hyvälläkin säällä. Meidän äippä hommasi onneksi sen Harrikan jalkoja korvaamaan, ja metsässä se laskee meidät juoksemaan, kun itse kävelee kävelysauvoilla. Jalat sillä on huonot aina vaan, vaikka polvissa on tekonivelet. Ovatkohan käyttäneet sekundalaatua niitten säästöjen takia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun käpsä on kunnossa. Äetin ee. Meelläe on se harrikka vuan siiton kaks rengasta tyhjinä. Ee oo paljoo hyötyvä tähä hättää. Jospa tuota pärjättännöö jotennii.
   Nyt rupes justiisa aarinkohhii paestammaa. Kuha ee tarvihtis nyt pirtissä olla pitempätä aekoo. Piäsen minä onneks tuonne aejjan sissää, on tilloo juosta vaekkee mamman koevet kestäskää.
   Ee kaet nuo liene mittää sekuntata pannu sinne äeppäs polovii? Aenaha nuo kehhuu mitenkä on Suomessa tuo tekoniveljhomma huippuluokkoo. Vuan mistäpä tietännöö.
   Mukavata päevee sinne teelle!

   Poista
 5. Siellä se Iivari poseraa läppäteline päässä :)
  Hyvä että sun käpsä on jo entisellään, eiköhän se äeteskin parane yhtä nopeasti jos malttaa lepuuttaa yhden päivän
  (ihan vaan pienet lenkit Iivarin kanssa).
  Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii...ja eekö ollunnahhii innostunna ilime! :)
   Jospa sen käpälä siitä asettuu. Aenahhii tämän uamun on linkkassu vielä. Onneks tuo minun jalaka asettu. Ee kahta jalakavaevasta yhellä kertoo.
   Mukavata viikolloppuva sinnehhii! :)

   Poista