lauantai 1. marraskuuta 2014

Halloveenijä ja mykyrokkoo

Pyhäpäevän raaha. Ohan tuo nyt.
Vaekka kyllä uamusilla näätti siltä ettee se oo tänne mökkii pessiytynnä.
Ja johan tuo eelissäiltanahhii olj semmosta hiepakkata. Minä sen jo arvasin.
Että jottae källijä on tekkeellä. Ku nii makkeella iänellä kututtii.
On kuulema semmonen HaHaHa tämä. Eli Haaska Halloveeni Hahmo. Muka. Minen ymmärrä. Että mikä se villihtöö aekusen immeesen tuollalaella. Tuommossii kolineesii. Ja tuolla ijällä. Eekö sitä pitäs jo ruveta olemmaa älyvä piässä. Ku sanottaa että vanahuus ja viisaas. Ja vielä äet´immeenen.
Missee viipyy elläensuojeluimmeenen? Kriin Piissi? Animaalija?


Onneks se tokkeotu tänä uamuna. Ja alako sittä sen mykyrokan tekkoon.
Se jos mikä on semmosta halloveeniin sopivata. Ku tolskattaa veren kansa.
Kyökki ku kaahuvilimissä.

Mykyjä tehhää verestä, rasvasta ja otrajaahosta. Ja sittä keetettää.
Ja lihhoo ja maksoo sekkaa. Ja pottuja. Ja siinon savolaenen mykyrokka. Kaekessa kommeovvessaa.
Oekeet rokkaemännät itkee nyörättellees kyllä jos näkisivät tuloksen. Ja sanosivat että nyt se juuttaan kuikula vetäs lokkaan koko savolaesen perinneruuvvan. Ku on tuon näköstä mätöstä. Ku ylleesä neon nuo myvyt semmosija nättijä littanoeta. Vuan nuo on vähä tuommosija epämuotosija.
Ja paksuja. Nii on justiisa ku tekijäsähhii.

Nuo ruskeet löttöset on niitä mykyjä. Ja nuo vualeet lihhoo ja maksoo.
Ja näkkyy tuossa vähä pottuvahhii olovan.
Minähhii saen vähä maestoo. Vaekka on tuon näköstä ni onse vuan hyvvee.
Ja hyväkshän nuo kehu muuttii syöjät. Että taes sittennii sattuva ies sinneppäen tuo eväs. Mamman "pikku" kätösistä. Oekeestaa iha suavutus. Tuommoselta rehunsyöjältä. Joka ee sitä suuhusa pane ite.
Tässon meekäläesen annos.Ja tässä syöjä. Niinku näkkyy. Eekä kaavvan kakkaroenna sen evvään syönnillä.
Sittä on raahoo piisanna. Rokkoo sulatellessa.
Se on sevverra tömäkkätä evästä ettee sitä piä paljoo syyvvä. Meejjän koeriin. Immeeset mättää sitä laatastolokulla. Ja seon kuulema semmosta että parannoo vuan joka lämmityskerralla. Että semmonen perinneruoka se.
Mittee perinneruokoo sitä teejjän seovvuilla on kamut?

12 kommenttia:

 1. Hui kauheeta, ihan pelästyttiin tuota sun kuvaasi, että mikä itämaan tietäjä se siinä laseineen kuikuilee! Pian kyllä tajuttiin, että Iivarihan se siinä Haloweenia juhlistaa. Tehokas on asu!!!
  Palvelijatar kuiskasi mulle tuota perinneruokaa katsellessa, että taitaa olla vähän saman juttu noiden mykyjen kanssa kuin karjalanpiirakoiden: kukin emäntä tekee oman mallinsa mukaisia. Mutta sitten Palvelijatar totesi, että tämä on perheblogi, eikä täällä saa puhua kaksmielisiä. ; ) Meidän mielestä jotka ei ymmärretä millaisilta mykyjen kuuluu näyttää tuo annos näyttää ihan kelvolliselta. Palvelijatarhan ei syö lihaa eikä verta, joten maistamatta jäisi, mutta minä kyllä pistelisin innolla kunnon annoksen.
  Hauskaa iltaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on kuule huumorj koetuksella tuon immeesen kansa. Minustahhii olin enämpi semmonen seikki Hassani.
   Omammallin mukkaa tietennii tehhää :D Että ku tekeleen näkköö ni tekijän tietää.
   Ee se äetkää syö lihhoo eekä nuita mitä rokkaa tulloo. Ja yökättelj tehessää. Vuan ku nuo vanahat nii tykkee siitä rokasta ni sentähe hieras sen sittä.
   Mukavata illajjatkoo sinnehhii!

   Poista
 2. Jopa out suana halloweeni asun! :)
  Hyvin kyllä näättää maistuvan sulle tuo rokka, ihan varmaan olj hyvvee! Myöpä käätiin haatuumuareisulla kylläilemässä kälyn luona - siellä olj uamusella paistettua elttavehnästä ja kommee kermapiällysteistä täätekuakkua - mahottoma hyvvee kyllä olvat:)
  Äsken käpästiin iltalenkillä tuossa lähi hautuumualla, mukavan rapsakka kuiva kelj' käpsytellä.
  Hyvvee illanjatkoo ja supsikasta sunnuntaeta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eläpä muuta virka! Kaekkeen sitä vakkaenen määräkoera jootuu.
   Ihanko olj eltan tekassu kälys!? Minen oo sitä mallija maestanna. Vuan äet sano etton siinä muojossa vehnänen makkeenta. Ite se ee sua semmosta aekaseks. Sannoo että läsähtää kuitennii. Ja vielä kuakkuhhii...on ollunna herkut :)
   Pakkasta on tiälläe. Vuan ee nyt pimmeellä paljoo uskalla käppäellä pihalla. Ku on se häerikkösusj jossae lymyvämässä kuitennii.
   Mukavata illajjatkoo sinnehhii ja sunnuntaetahhii! :)

   Poista
 3. No on melkoiset vermeet kiskottu sun päällesi Iivari. Mutt kyllä sinut sielt tunnistaa:)

  Varmaan on hyvää tuo mykyrokka. Vaan jäisi emännältä syömättä. Ossi varmaan tykkäisi. Ei siinä muita ainesosia ollut kammottavia, kuin se veri. Minä en ole pienestä pitäen kyennyt syömään mitään veriruokia. En tiedä mistä johtuu. Mummoni äidin puolelta tykkäsi tehdä verilettuja, mutta ei kirveelläkään saanut minua niitä syömään. Karttakaa sutta, jos asutte Sonkajärvellä päin! Savoon terveisii, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillon meleko kumma tuo huumorj tuolla mammalla.
   Kyllä minä söesin sitä rokkoo lisseehhii. Vuan suattas tulla mahavaevvoo äkikseltää.
   Kyllä seon se susj pyörinnä tiälläe. Siinä sitä on tietämistä mitenkä uskaltaa männä pimmeellä tarpeellesa. Ku on semmonen häerikkötappaas se että iha tulloo melekee uluko-ovelle kuikuilemmaa. Äet aeko panna mulle paksun takin, lyhyven narun ja ottoo suksj´saavvan matkaa pihalle. Ja monta lamppuva. Hui!

   Poista
 4. Mulla tuli oitis mieleen joku arafatti tuosta sun Halloween asusta, öljypohatta ja sotilasjuntta :) Kiitos mykyrokan esittelystä, siinä on ainakin vitamiinit kohillaan ja varmaan mautkin.
  Enpä muuten tiedä mikä on nykyisen asuinkaupunkini Vantaan perinneruoka...se on varmaan *keskivavvaa tai tuliiinen currynautaa tai chickeeeen !" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii minnäe uattelin että enämpi joku seikki :)
   Minusta se rokka on nii hyvvee. Siinähä on justiisa kaekki koerii herkut samassa läjässä. Maestus varmaa pultokillehhii :)
   Nykysi ee taejja nuita perinneruokija ennee olla ku jossae peräkylillä... Jos nuorisolta kysyttäs ni oes varmaa pitsa. Taekka joku kepappi.

   Poista
 5. Vähän tuollainen Iivari Morrison- henkinen rockjumala-asu :D
  Ei muuta kuin skeba kouraan ja keikalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha! Joku meenoo heettäätyvä vitsikkääks! :D Ni että mikä kepa käpällään?? Ee tiälä oo ennee ku sinun vanaha nokkahuilu... :)

   Poista
 6. Hyvältä näyttää sun safka ja toi tyylikin on ihan jees. Mä en saanut mitään erikoisruokaa nyt pyhänä. Kuivii nappuloita vain ja puruluita. Aika tympeetä.
  Iloa syksyyn, Iivari! Terkuin Hulda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavata Hulda ku oot löötännä tänne. Tervetulloo seoraa! :) Heh, sapuska olj toellaa kohillaa.Tuosta piävuatteesta en kyllä juurkaa perustanna.
   Muutohhan tuo olj meleko pitkämmakunen pyhänseotu. Pimmeetä ja saetta.
   Mutta illoo pintaa silti! Mukavata uuvven viikon alakuva sulle! <3

   Poista