sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kylymee kyytijäPakkanen iski kyntesä tuas tähännii kolokkaan.
Mittarj on kokopäevän jurnottanna kahessakymmenessä.
Taes uamusilla käävvä vähä siitähhii ylj.
Ja mahottoman kylymä vinkka kääp.
Enämpi näättäs olovan semmonen rekikoeriin kelj.
Mieluusti makkoes vällyin alla. Ja syönnille noosis sittä kuonistelemmaa.
Vuan joku on asijasta toesta mieltä.


- Pihallekko? Joo!! Pelataanko palloo? Männäänkö mehtään? Ae ee vae...etton paljo pakkasta...- Vuan eepä tässä nyt jootas. Ku oes tämä sisäpelj keske.- Ja kyllä tässä pittää ensin vähä tuumaella. Että toentaako tuota lähtee...ku kerta on nuin pakkanennii.- Jaa että  pakko. Vuan mitteepä jos en lähekkää...- Voe kehvelj kuitennii...en aenakkaa tämämpitemmälle lähe...nii on kylymähhii hrrr...


- Vähä suatan haestella tässä...hmm...tuosson iha selevään kyllä joku vieras kulukija käännä...ja mikäs jäläki se tuollae on...joku hajuhhii tulloo tuolta tieltäpäen....

Ja silläkeenon narrattii koerarukka pakkasseen juosta pylykyttämmää.
Onneks ee tarvinna pitkälle männä. Kyllä olj kylymee kyytijä se.
Nokampiä ja partahaevenet huurussa äkkijä pihhaan.

- Mitenkä nii tuas viärässä paekassa?? Iha oon oekeessa paekassa. Kylymijä käpsijä tässä lämmittelen.
Ettäkö en oo oman peetteen piällä? Kyllä on isoen osa aenahhii...senyt nii nuukoo luulis olovan jos vähä hännänsyrjee on tässä kylymähhyyryssä luiskahtanna ylj.


16 kommenttia:

 1. No tos' kylymee on, ku tuulla hujottaa jostai pohjanperukoilta vielä tuon pakkasen lisäks! Tiitu ee suostunu ku ihan vuan piipahtammaa rapun pielessä... vällyin välissä on paaaaljon mukavampoo kupsottoo :) Vieläkös siellä teillä nuo sähköt pätkii vai joko ouvat suana langat lumen alta näkyviin? Vilu siinä aennae tulloo jos kovin pitkään on langoilla lunta!
  Lepposoo lepopäevee - eikä männä paleltummaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä heeluu puihe oksat siihemmallii ettee hyvvee tiijjä meejjän sähköenkululle! Äskön jo säekäätti ku rupesj vilikuttelemmaa valoja. Kyllä yönseotuun vilu isköö jos ee lämmitys pelloo. Toevottaan että pysyttäs sulana ja lämpimänä. Ja sitä sammoo toevotellaan teellehhii :)
   Tiitulle terveeset ja muiskut!

   Poista
 2. Siperia siellä ja Siperia täällä. Me mentiin Jirin kanssa piiloon, kun kuultiin, että äippä pukee toppahousuja. Osui ja upposi: riisui toppahousut ja sanoi, että ulkoilkaa sitten pihalla. Sinunkin kannattaisi ottaa tossut tähän keliin. Typerän näköisethän ne tietenkin ovat, mutta kyllä pitävät tassut lämpöisinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossut ee oo yhtää mukavat. Vaekka lämpimät onnii. Hankalata on niillä kulukee.
   Vähä ku laahtus pakkanen ja herkijjäes lunta tuputtamasta ni oes siä mallillaa :)
   Sitä ootellessa. Pysykee lämpimänä työhhii!

   Poista
 3. Iivari, eihän tuo pukeminen paljoa auta, kun tassuistahan te koirat eniten palelette. Sieltä mistä se lämpö haihtuu. Ihmisetkin tekevät joskus sen virheen omassa pukeutumisessaan, että unohtavat hatun. Ei voi olla totta. Lämpimästi päälle ja hattu unohtuu. Koirat pitäisi totuttaa ihan pienestä pitäen tossuihin, vaan eipä tule mieleen. Meillä ei tossut oikein pysy jalassa ja kylmä se on nyt täälläkin ja pirskules, lunta tuli viime yönä aika hirmuisesti..

  Toivottavasti teillä pysyy tupa lämpöisenä, ettei ole sähkölämmitteinen talo:) Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oekeessa oot :) Vuan ku en tykkee töppösistä. Sittä vasta ku männöö vielä kovemmaks tuo pakkanen.
   Meellähä on sähkölämmitys piäasijassa. Se ilimalämpöpumppu ja patterit. Vuan on sittä se pikkunen uunihhii. Joka jonniivverra lämmittää. Että tässä kylymä rinki ahterissa istuttaan ettee vuan tuas ruppee pätkimmään tuo virrankuluku. Ettee tarvihe yöllä pistee tulta uunii.
   Ossilaan terveeset, koettakkee kestee ne lumet ja kylymät, työ aaringonpalavojat! :)

   Poista
 4. Mikä se sanonta oikein on 'koiran ilma' silloin kun on huono keli. Eikös se ole päinvastoin, ei ole sateet ja paukkupakkaset koiran kelejä. Kevättä kohti Iivari mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tulloo, päevä jatkuu :)
   Ee oo tuommoset kelit koerille tehtyjä. Taekka koerat tuommosille kelille :)
   Vuan pakkohan seon pärjätä. Koettoohan työhhii lämpiminä pysyvä!

   Poista
 5. Jopas on teille talvi tullut. Superkaunista ja kylmää. Mutta kevättä kohti ollaan menossa. Onneksi, vaikka talvi on kaunista, niin kylmä ei ole yhtään kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alle kymmenen pakkasta ja alle puolj metrijä lunta oes semmonen sopiva talavi :) Nätinnäköstähän tuola pihalla kyllä on. Jos tarkennoo katella :)
   Terveesijä sinne vihreetten nurmiin maelle!
   Kevät on tuas lähempänä ku eelen.

   Poista
 6. Me ei kehdata mainita palelevamme, kun eihän tällä ole lähellekään teidän miinusasteita. Ootte ihan sellaista extreemiporukkaa, selviätte vaikka millaisista keleistä.

  Yöllä oli joku toimittanut meillekin lunta. Olitkos asialla, Iivari? Kyllä se mulle kelpaa oikein kivasti. Hauskaa loikkia hangessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan sitä nyt suap sannoo jos paleltaa. Asteesta riippumata :) Paleltaa minuvahhii jo yhennii asteen pakkanen. Ja sittä vielä lissee ku kirrii.
   Ompa mukava ku ootta suanna lunta. On siinä mukavampi kuleksija ku märällä mualla. En siitä kyllä pysty nyt kunnijata ottammaa, siitä teejjän lumesta. Iha on joku muu nyt ollunna asijalla :)

   Poista
 7. Tais Iivari puhaltoo tänneki lunta, ku männä yönä sato koko yön ja vielä uamusellakii tulj vuakatasossa lunta tuppaan asti melekein. Siis mä melkein hukuin siihen lumimäärään, kun käytiin aamulla tai siis päivällä lenkillä. Meillä kun nukuttiin melkein puolille päivin. Hups! Pakkastaki on huomiseks luvattu, toivottavasti ei ihan kahtakymmentä muuten saatan taas humpsahtaa kyljelleen hankeen :D

  t. Martta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vuan sehä on hyvä ku ootta työhhii lunta suanna :)
   Elä kuitenkaa kuavu iha suorilta jaloeltas sinne hankee :D Jos niät on iha vuakatasossa sitä lunta tullu. Sitähä on sillon niimpaljo ettet ylös piäse.
   Jospa ee paljo sitä pakkasta teelle tulis. Tarkenisitta Hillan kansa sielä teputella :)
   Muiskuja teelle lämmikkeeks <3

   Poista
 8. Hui kauhistus, mikä mittarilukema! Vaikka olihan täälläkin semmosia tuossa taannoin, onneks ne kuitenkin äkkiä lauhtu.
  Nyt on taas pakkasen suunta ylöspäin ja olisko tänne peräti samoja lukemia luvassa kuin siellä nyt. Mä jäädyn pelkästä ajatuksesta.

  Kuule mä inhoon tossuja, mutta niin vaan äippä pistää mulle tassutossut jalkaan jos pakkasta on enempi kuin 10 astetta. Liekö pakkasen vai tossujen syy, mutta lenkki tehdään silloin aikas vauhdikkaasti. Pitää näet päästä tossuista äkkiä eroon. Harmi vaan, kun äippä pistää ne niin hyvin kiinni, että harvoin putoavat jo matkalla. Onneks moisia ei tarvi sentään sisällä pitää. Toi sun pipos on hieno, toivottavasti meen äippä ei näkis sitä, ettei vaan mullekin ilmesty moinen ;)
  Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Männä viikolla olj kuule enämpi. Melekeen -30. Ee naarattanna.
   Seon vuan juntattava vuatetta piälle. Mullehhii pannaa hualarin piälle vielä semmonen takki. Ettee tuulj kää läpi.
   Arvoo onko mitenkää notkee olo niissä vermeessä!
   Mullon uuvvet tossut toevelistalla. Semmoset vähä keppeemmät. Jos kerta on niitä pakko pittee.
   Piä ihtes lämpimänä jos pakkasta tulloo! Laetan tässä lämmikkeeks varulta muiskut :)

   Poista