perjantai 2. tammikuuta 2015

Pimmeyvven ytimessä

Sitäpä on tiälä tuas vietetty semmosta teemapäevee.
"Siästä sähkössä-päevä" on ollunna. Eekä ies omasta alotteesta.
Vuan iha tulj sähkölaetoksen taholta tämä. Tuas.

Uamusilla niät ramahti sähköt poekkeen viijjeltä.
Ja mammalla pakolline mänö kaheksalta. Kahvimassiina olj tanassa uamun.
Että jos vaekka ies oes sevverra käännä virtoo ettoes suanna tilikan sumppija.
Ku eehän sille mammalle sua virkkoo mittää aena uamusilla.
Ennenku on killittännä puolj pannuva kahvija. Ja tänäuamuna jäe iliman.
Ee kuulunna kuivija kurraaksijakkaa sähköestä  ennen sen lähtöö.
Taskulampun pilikkeessä pitj käävvä pihallahhii. 
Ja sittä jätti sen tuijjun pöövvälle palammaa. Mulle valoks.
Ettee tarvihe minun iha pilikkopimmeessä olla ennenku päevä valakijjaa.

Kyllä olj semmonen iärjolosuhteehen päevä.
Ku eehän se pöhissynnä tuokaa lämpöpumppu.
Eekä siinä tohakassa kerennä uunijakkaa lämmittee.
Että tiälä istu määräkoerarukka pimmeessä ja kylymässä pirtissä tuntitolokulla.
Kyllä minä sittä niimpaljo ihteenj siälin.

Ja siälihän tuo äettii. Ku tulj kottii ja huomas ettee oo vieläkkää virtoo missää.
Vasta kolomen aekaan suatiin sähköt tälle kylälle takasi.
Kyllä ee tykätä tämmösestä pelistä.
Sähköhhintoo vuan nostettaa.
Ja kuulema siirtomaksu on enämpi ku ite kulutuslasku.
Ja sittä sitä ee ies siirretä.
Nyttii olj jossae tietymättömissä kuljaellunna tuntikaapalla. Sepä sähkö.
Että niin seon suanna olla meekäläenen pimmeyvven ytimessä päevän.
Ja sittä muka sanottaan etton päevä jo jatkunna.
Kyllä ee oo. Jos minulta kysytään.No. Onneks on nyt sittä jo lämmintä ja mukavata.
Pumppu tohissoo. Ja uunissahhii olj tulet.
Hyvä on ollu pallon kansa vehata.Räntee on pihalla viskonna päevän. Ee ilolla sielä kyllä astahellu tämä poeka.
Se olj justiisa semmosta kahellaesta ilimoo kerralla.
Missä toene nostaa helemoo. Ja toene rätkii räntee hanuriin.
Kyllä ee jiä eppäelyksen varraa missee on paras paekka justiisa tämmösellä kelillä.
Ja jos vielä saes iltasen tähän tarjottuna ni eeku paranis.16 kommenttia:

 1. Kyllä ei toenperrään oo ollu sulla ja mammallas lokosa päivä. Meijän äippä symppas sun mammaasa tossa sumppijutussa. Ei käynnisty naisihminen ilman mustaa eliksiiriä, näin totes äippä. Joo.

  Onneks saitte lopulta sähköt takas. Välkkyy valot meilläkiin, joten saattaa olla meilläkin pimeetä, mut kohtahan tässä muutenkin käyään maate, ei niin isosti haittaa kuten teitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ee käännisty ee. Ajjaa puoljvaloella kokopäevän jos ee sua sitä sumppijjaa het uamusta :)
   Suahhan nähä mitenkä kääp tämämpäevän nimmii. Paljo tulj lunta eelen ja suattaa tuas olla puihe oksat könöllää lankoja vaste. Ja sittä tiälä tuas ollaa iliman sähköö.

   Poista
 2. No ihan kauheeta on varmaan ollut teillä ilman aamukahvia. Meidän äippä saisi itkupotkuraivarin, ellei olisi aamulla ensimmäiseksi mukissa mustaa sumppia. Ja me Jirin kanssa tietysti kärsittäisiin. Meillä on onneksi hyvin harvoin pitkiä sähkökatkoja, kun on tässä lähellä mm kasvihuoneet, joissa pitempi sähkökatko aiheuttaisi katastrofin. Ja sitä varten sähköllä on varareitti.
  Muutenkin sympatiseerataan sinua: ei todellakaan ole mukavaa olla pieni koira myrskysäällä yksin pimeässä ja kylmässä tuvassa. Olis voitu laittaa sinulle vahvistavia ajatuksia, jos ois tiedetty. Toivottavasti nyt ovat asiat hyvin, ja seuraa, lämmintä ja valoa riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaaheeta seon. Näköjjää asiajnomaselle itelleen suati sittä muille!
   Olj mulla se patterjtuikku palamassa pöövvällä etten iha pimmeessä ollunna. Vuan ee se nii mukavata ollunna ku tupa rupes kylymenemmää.
   Onneks sittä äet tulj ja panj valakeeta uunii:)
   Toevottavasti suahaa tämäpäevä olla iha raahassa. Että oes valloo ja lämmintä.

   Poista
 3. Se on nykyaikana kurja olla hetkeäkään ilman sähköä, tiedetään. Ja sitä kahvia kaipaa eniten.. Kaksi vuotta takaperin oltiin melkeen kaksi vuorokautta ilman sähköjä silloin "Tapsa"-myrskyn jälkeen. Tiedämme tunteen. Vaan eihän se lohduta sitä, joka justiinsa on ilman sähköjä. Nyt ootte sentäs saaneet sähköt takaisin, kun blogia päivititte. Silloin kaksi vuotta sitten meidän sellainen puolituttu oli täällä Porkkalan niemellä 7 päivää ilman sähköjä. Mies oli jo niin vihainen, että marssi Fortumin päätoimistolle. Tuskin sekään auttoi ja mies osti generaattorin. Tiedetään tosiaan tuo sähköttä olon karmeus. Täytyy nyt koputtaa jotain paikkaa, kun nyt ollaan aika pitkään selvitty ilman pitempiä katkoksia. Tuossa tytön ollessa täällä oli sellainen vartin katkos. Juuri kerettiin kynttilät kaivaa esiin, niin jo valkeus saapui. Toivottavasti Iivari sua ei hirmuusti pelottanut olls dilleen puolihämärissä. Terkut täältä Kirkkonummelta ja otamme osaa tuohon sähkön puutteeseen. Se on ihan sieltä ja syvältä olla ilman säköjä. Terkut, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sitä näköjjää immeeset, ja myö koerattii siihe sähköö nii totuttu ettee meenoo iliman pärjätä. Aenahhii tiettää sittä paljo työtä että tulloo toemee jos katkijjaavat.
   Onneks ee oo semmosta vielä ollunna ettoes jootunna monta päevee ilima olemmaa. Siinä suattas jo meejjännii mamma hermostuva niimpaljo että mänis sanelemmaa suorat sanat jonnehhii.
   Emminä pelännä iteksee olla. Vaekka vähä kyllä meenassii onohee olo olla välillä...

   Poista
 4. Aamu ilman kahvia on kuin kuin kauppareissu ilman huulipunaa, sanoo meitsin emäntä.
  Mukavalta näyttää tuo sun peti ja kivasti mahtuu pallokin siihen viereen :) Täälläkin on vesi-räntäkelit, ikävä on niitä joulun pikkupakkasia.
  t Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu :)
   Minä oon tuossa mamman petillä. Mullon lupa olla siinä ku on tuo oma peete tuossa alla. Yöllä tietennii sittä joovvun ommaan pettiin. Ku äet pelekee että kylykee kiäntäessäsä jyllis minut litteeks :)
   Räntee ja lunta on riittännä tiälä. Ja nollakelj on.
   Vuan huomiseks on jo luvattu -13 pakkasta ja siitä etteempäen jo -20!

   Poista
 5. Teillä on eräretkimeininkiä. Onneksi on oma tulisija, ettei tarvinnu laittaa pihalle nuotiota ;)
  Mutta on se kyllä väärin, että yhdet ja samat joutuu olemaan ilman sähköä noin monesti. Täällä kerrostalon korkeuksissa joutais hetken sähköt ollakin poissa, kun (liiankin) tiiviistä ikkunoista ei vedä eikä lattia falskaa. Mut me kyllä tiedetään omakotiasumisenkin vilut ja kylmät varpaat.

  Sähköä Iivarille ja äiteelle, lähdemme justiinsa nostamaan mielenosoituksen, jos ei asia muutu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule iha olj ku siinä Seleviytyjät -sarjassa tuo elämä.
   Sammoo mieltä ollaa että viärin on tuo jatkuva sähköttömmyys. Ja tiälä ku sittä vettää joka kohasta. Uksista ja lasista nii että verhot heeluu.
   Ilimammuuta suap äläkän nostoo tuommosesta :D Ja sitä ku tulloo riittämmää tännäe talavena sitä sähköttömmyyttä. Teellä oessii sielä paremmat mahollisuuvvet suaha iäntä kuuluville meejjän puolesta :)
   Kiitos jo etukätteen <3

   Poista
 6. Pimeyden ruhtinas Iivari! Meitä ihan puistattaa ajatus, että sähköt menis moneksi tunniksi. Kerran taisi viime vuonna olla vajaan tunnin virrat poikki ja kyllä oli jännää. Taskulampun ja kynttilöiden kanssa häslättiin ja aina kun keittiöön mentiin räplättiiin katkaisijaa ihan vanhasta muistista.
  Palvelijattarella on juuri kaupasta haettu uusi läppäri ihmeteltävänään. Kerran jo soitti käyttötukeenkin ja sai ihan hyvät neuvot. Ei nimittäin ollut Internetin yhteys päällä eikä tullutkaan Palvelijattaren tietämin keinoin. Nyt pelaa sekin taas. Vielä on jännitettävä mitenkä saadaan kuvat blogiin, varmaan siinäkin on joku uusi tuntematon jippo.
  Toivotaan, että teillä sähköt pysyvät ja toimivat jatkossa katkoitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, pelottava nimi! :)
   Vuan niimpä mänj eelinennii sammaa mallii. Iltäpäevästä iha iltaa asti oltiin tuas iliman sähköö. Äet olj jo niin pahalla piällä että alako riitelemmää jo vikailimotusaatomuatin kansahhii :D
   Kylläpä teejjän nyt passoo pistee juttuva tulemmaa uuvvella konneella :) Onnee vuan uuvvelle aparaatille!
   Toevottavasti se pelloo hyvästi ja meellä sähköt.

   Poista
 7. Ei tuommoinen sähköttömyys ole kyllä mistään kotoisin, jos se sattuu vielä niin kovin usein teidän kohdalle. Itse sitä on kerrostalo-asujana tottunut niin hyville ettei varmaan oikein tule ymmärtäneeksi, miten tuo tuottaa hankaluuksia. Vaikka ei sähköttömyys ihan vierasta ole, sillä meillä ei mökillä ole kuin kynttilät ja puuhella (+takka). Toivottavasti tilanne korjaantuu paremmaksi ja pian!

  Räntää tulee ja välillä vettä, lumet ovat sulaneet miltei kaikki pois. Näin täällä etelässä. Tylsää. Toivottavasti talvi palaa ja pian. Leppoisaa viikonlopun jatkoa teille toivottelee meidän uimamaisteri emäntänsä kera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä meenas männä hermo itekultae. Eelen niät tuas törötettii pimmeessä monta tuntija. Suatiihhan sitä uunilla lämmintä vuan äet pelekäs että jiätyy tuo meejjän ilimalämpöpumppu. Ku alako illasta pakastummaa.
   Onneks toemii eekä jiätynnä.
   Tiälä riittää lunta. Eelissäpäevänä tulj aenahhii kymmenen senttijä lissee. Mukavata viikolloppuva teellehhii ja uimamaesterille pusuja! <3

   Poista
 8. Onko vielä tänäänkään sähköjä? Meidän emäntä kattoi jotain uutisia ja siinä oli koko Keski-Suomi viivoitettu sähkökatkos -alueeksi. Mutta onneksi auringon valo lisääntyy pikkuhiljaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eepä ollunna eelen. Iltapäevästä iltaa asti oltii iliman.
   Tässä vuan tuas ootellaa että millonka männöö uuvvestaa. Ku tuuloo melekolaella ja puissa on paljo lunta. Kohtahan se kuitennii rumpsahtaa johonnii johtoon...
   Päevä onneks jatkuu hyvvee vaahtija :) Ee tarvihe lampuissa valoja ennee kokopäevee.

   Poista