lauantai 16. heinäkuuta 2016

Kyllä en...


Onse kumma. Ettee ennee piliviinkää voe luottoo.
Ennehhän tuo olj selevä asija.
Että mustat ja synkännäköset sattaa. Ja suattaapa jyräkehellähhii.
Ja vualeemmat ee.

Uamusilla olj vuan niitä vualeempija.
Ja justiisa ku isännän kansa piästiin pihhoo pitemmälle ni ropottamalla vettä niskaan. Ja märkijä oltiin ku pihhaan piästiin takasi.
Ja päevemmällä sama homma äetin kansa.
Hualeet pilivet seelasj. Ja lähettiin tepastelemmaan.
Eekä kaavvas keritty ni jo tulj vettä.
Ja tuas olj turkki märkänä meekäläesellä.
Ja äet.
Kyllä en tykännä.

Kolomatta kertoo kyllä en lähe kokkeelemmaan.
Olokootpa pilivet sittä vaekka punasija.
Ruppee vielä turkki kitistymmään ku jatkuvasti kastuu...Eelen päevällä olj tuas kuumoo.
Koetin hijastella ettee mäntäs pitkälle.
Eekä tuota kyllä mäntykkää.
Ku äet rupesj hyytymmään jo ensmäeseen mäkkeen.Kummoo kilikatusta alako kuuluva puihen takkoo.
Siinä kohen pitj pistee jarrut pohjaan.Äet sano että sielon vissiinnii hiehoja kellot kaalassa.
Niinku männäkesänähhii.
Sittä se nosti minut sylliisä että saen kahtoo.
Ku ehämminä niitä siitä muastakäsin nähnynnä.
Isoja olivat. Ja kiäntivät takapiäsä meehimpäen.
Tuntu yks niistä sanovan muille.
Että elekee tytöt kahtoo. Vuan sielä on tuas tiellä se vähälläntä määräkoera ja utelijas eokko...kiännettään vuan ahterit sinneppäen.
Se eokko kohta kuitennii kamerata kaevaa.
Vilikastaan vuan julumasti sivusilimällä.
Näkkyy pelekeevän tuo tappijalakanen koerantirsa...hihhii..

Meleko suulaeta tuntuvat juuttaat olovan.
Eekä mittää rimpuloeta.
Toemperrää meleko pelottavannäkösijä.
En haakkunna. Vaekka oes mielj kyllä tehnnä.
Mokomattii riähkät.  Vae vielä vähälläntä ja tappijalaka...
Itellää olj pattipolovet.
Ku äet laski minut muahan aloen vettee kiireellä kottiimpäen.
Minun eeltäjä olj tuossakohen kansa aena ollu vaahilla mänössä.
Vuan sinne aetuukseen päen.
Ku se olj semmonen paemenkoera.
Vaekka olj samallaenen lyhytjalaka ku meekäläenen.
Kyllä ee mulla ollu minkäällaesta hinkuva männä sinne.
Äet jo naaro mulle että eekaet nyt mehtäkoera lehmijä pelänne...
Kyllä en pelännä. Tietenkää. Vuan kyllä en tykännäkkää.
Kyllä takkuulla oesin männy jos vaekka jäniksijä oesivat ollunna...16 kommenttia:

 1. Ei ole pilviin luottamista, se on tosi! Mustia pilviä taivaalla ja me ihan varmoja, että kohta sataa. Ei satanut pisaraakaan. Onko se EU laittanut pilviinkin direktiivit, että vaaleat hattarat on sadepilviä ja mustat poutaa? EU tykkää laittaa kaikki asiat päälaelleen, banaanit ja kurkut suoriksi. Typerä koko ee-uu.
  Onhan ne isoja, lehmät. Ja hassun näköisiä. Pitäis viedä niille peili, että näkisivät itsensä, niin loppuis sellainen tappijalaksi nimittely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinon varmaannii käännä etton jo eeuu siihennii puuttunna. Mikkää ee oo ennee entisellään. Kuulema.Ee ies pilivet.
   Nuo naataelläemet taes olla semmosija teeni-ikäsijä. Puhheista piätellen :) Vähä olj semmonen nuotti. Meleko hupasannäkösijä ne kyllä on. On jalampittuuvvella siunattu :D

   Poista
 2. Myökkii meinattiin just lähttee lenkuroimmaan ku alako just satammaan. Ei sitte lähetty, männään myöhemmi. Siäliks kyllä käypi rokkikansoo ku vessatteessa jouttuuvat niitä jytinöitä kuuntelemmaan.
  Mie laitoin Iivari siulle säähköpostia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin toellaan. Sielähä on teelläpäen ne isot pilleet mänössä. Eepä oo ilosta sielä rokki jos vettä tulloo.
   Toevottavasti oes tänäpäevänä ies vähä parempi ilima.Vae vieläkö ne sielä jytistännöö tänäpäevänä... Vastattiin sähköpostiin. Sejjäläkee ku tuo toestaetonen sihteerj älys sen kahtoo.

   Poista
 3. Olis se vaan ihan hurjaa jos niin monesti sataisi että turkki kitistyisi :) Onneksi Iivari sulla on yhdenkoon turkki niin sopeutuu sitten kelin mukaan :) Kivaa lauantaita sinne !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinäpä sen sanoet; yhenkoon turkki! :D Tullu tuota ies uatelleeks. Eepä sittä kää niinku äetin vuatteille, kuapissa :)

   Poista
 4. Oho... Lehmiä. Voihan se olla, että mäyräkoiralta jäisi pihvit syömättä, jos ne itse pitäisi saalistaa...
  Toivottavasti kastumisen aiheuttama paha mieli on jo hälvennyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meleko isoja ja kummannäkösijä. Ja pahasuisijahhii. Eekä mittää kunnijjoetusta vanahempoo kohtaan. Ku takkuulla oon vanahempi niitä.Vähä rupes etommaan pihvin uattelu...
   Meekäläesen turkki on jo kuivunna eekä kitistynnä että ee hättee :)

   Poista
 5. Pilvet tekevät vähän, mitä lystäävät. Ei se mut niin kamalaa ole, jos vähän mäyris kastuu. Vaikka kyllä tiedän, että melkein sokerista on teidän rotu tehty. Kokemusta on. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onse aeka kurjoo ku kastuu. Oekeessa oot, sokerista on määkyt tehty, sulloo suattaa satteessa...ja hunajasta ja kaekesta hyvästä ja makkeesta :)

   Poista
 6. Onneksi ensi viikoksi on luvattu lämpöä ja aurinkoa. Me tykätään siitä. Nuo lehmät kuulostavat tosi pelottavilta. Meidän emäntäki pelkää niitä, kun kuulemma tulle tosi liki ja tuijottaa... Sillä on semmoinen kokemus lapsuuvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onse lämmin mukavata kuha ee helteeks äejjy. Meleko isoja ja kovaiänisijä ne on nuo naataelläemet. Mukavampijahhii on. Äet on kuulema penskana heelunna niihen kansa enemmältihhii ja muka lypseehhii ossoo :)Minä pysyttelen kyllä kaavvempana.

   Poista
 7. Vai sellaisia hiehoja siellä oli näkyvissä. Me käytiin mummin kanssa kiertämässä Elonkiertoa Jokioisilla. Siellä on sellainen puisto jossa on eläimiä ja viljoja ja rikkaruohojakin oli laitettu näytille kasvamaan. Minä poika yritin lehmäaitaukseen, mutta äippä veti pois. No, possun kanssa sain sitten tehdä tuttavuutta. Kuono ja kärsä oli vastakkain, mutta ei taaskaan äippä päästänyt aitaukseen. Kumma juttu. Olisin vähän kierinyt mudassa ja maannut siellä pahnoilla possujen kaverina. Yritän ensi kerralla uudelleen! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii olj ja isoja. Sinä oottii sevverra raahallinen ja siivo kaverj että sinun kansa voepi männä nuihinnii elukkapaekkoen. Ossoot käättäätyvä. Mulla oes varmaan iänj männy niitä haakkuissa. Enkä oes kyllä sian kansa ruvenna millekkää :) No se kieriminen oes kyllä voenna olla mukavata sielä pahnoessa... :) Kokkeeleppa tok ku seoroovan kerran on mahollissuus ja huasta sittä mullehhii minkälaesta olj.

   Poista
 8. Kyllai oli hiano juttu ettes menny sinne likemmäs kattoma. Mää ole kuullu et ne pattijalat voi pökkäst sarvies kans. Ja sit ne.....enny tiärä voiks tämmöst ääneee sanno....ne paskoo. Semmossii kauhjoi isoi kasoi ku leviää pisi mäkkee. Äi´ti o semmossee kuulemma astunu joskus eikä ollu miälissäs. Ne kuulemma haiseeki. Sen sää tiätyste tunsikki nenässäs ja läksit menemää pois. Hyhhyh.
  Kyl tääl o toistaseks pilvie väri pitäny paikkas. Enkä määkää kyl arvosta jos turkki on koko aja iha märkä. Ja sit sisal ei sais mikinkkä mennä ittentäs kuivaama. Ens viärä satteese ja sit ei sais kuivata ku sisal pääse. Sanov vaa et merkillist touhu.
  Terveissii ja suukkossii täält lounaksest toivoo Essi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se sano äettii että tekköövät semmosija läjiä että sinne uppoo pienj koera korvaläppijjään myöte :) Parempi ku ee männy.
   Tuo turkinkuivuu on kyllä minunnii mielestä ooto juttu. Kaete se nyt pittää suaha kuivaks ku kerta on pakko satteessa tallustoo! Ja mikä siihennii oes parempi ku äetin peete.
   Pusuja sullehhii ja mukavata viikojjatkoo!

   Poista