maanantai 1. elokuuta 2016

Kunnottomat


Tuas on vaehtunna kuukaas ja viikkohhii.
Tällämänöllä ollaan joolussa ennenku kerkijjää ies älytäkkää.

Mullon tuo possulaama tuas villiynnä kerrassaan.
Sitä ku ee oo jootanna niihen kansa paljoo toohuvammaan.
Ku on pitännä pihallahhii olla. Ja sittä on ollu kuumahhii.
Sakkiin on tullunna kaks uutta kärsäkästä.
Kuvista puuttuu uusin tulokas. Semmonen oranssi.
Mänj sohvan alle pakkoon het ku kututtiin.
En jaksanna sitä sieltä ruveta onkimmaan.
Sielä se molohotti sohvan alla katella.
Sille on vielä hakusessa mittee tarkottaa se "tänne".
Muut ossoo kuitennii. Ovat vuan meleko hittaeta tottelemmaan.
Aena pitäsj olla jottae namija hookuttimena.
Kummoo sakkija.
Kyllä pitäs isännän sannoo totella.
Ja het sillonku sanottaan.
Eekä vasta sittä ku ihteesä sattuu huvittammaan.
Äet sano että siinäs nyt niät.
Ja nytpä tiijjät miltee tuntuu.
Kyllä ee oekeen valenna mittee se tarkotti.
Kyllä on meleko kummoo vihjaelemista.- Hilijjoo rivissä! Piäsniekka esinnä...ja kyllä sittä tulloo teejjännii vuorot...passoo olla virnuilemata sielä...nyt loppu se tolokuton melskoominen...
Välillä on pakko tuuletella piätäsä.
Nuihen kunnottommiin kooloomisen välissä.
Ja varsinnii sillonku ee puaha sekopiänä tuo aarinko.
Sitä ku on vähäaekoo pihalla istuksinna.
Ni jaksaa tuas tuota sakkija katella.
Ja niille lakija lukkee.
16 kommenttia:

 1. Nii.i... välillä on pakko tuuletta päätä, käydä yksin kylillä ja viheltää melskaaminen poikki ;) Oot Iivari hyvässä koulussa, mutta mäyräkoiran ollessa kyseessä en usko kovin herkästi siihen, että alkasit silti ymmärtää noita äetin vihjailuja.

  Pienimmällä possulla on silmät ihan ympyriäisinä, kun vääpeli Iivari laittaa riviä suoraksi :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuin se sano äettii. Jostaesyystä. Minen kyllä tuommosija ootoja vihjaeluja ymmärrä. Mitenkänii pitäs muka jotennii tietee miltee mammasta tuntuu?? Eekaet se se niitä sikoja kooloo!
   Parempi seon nuihen kärsällisten olla silimät aaki. Vaekka ohan nuilla kyllä monella suuhhii aaki...kertonookko jottae ymmärryksen tasosta :)

   Poista
 2. On sulla komea lauma possuja! Kyllä noissa tekemistä riittää ja pitkää pinnaa vaatii opettaminen. Jaa-a, mitä kummaa se äet sulle vihjaili? Olen sitä miettinyt, mutta ei tule mitään mieleen. Palvelijatar vain hymyilee vinosti, kun kysyn tajusiko Se mistä oli kyse. Ei noista naisista ota selvää virkkuukoukullakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan nuita kertynnä :) Kovapäestä sakkija kuitennii. Työtä riittää. En tiijjä mittee se äetin vihjaelu tarkotti. Kahtelj vielä vähä jotennii tarkottavasti. Kyllä on ootoja naeset!

   Poista
 3. On sulla hurjaa toi meno, Iivari, possuvahtina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan nuissa vahittavata. Kesänaekaan piässeet vielä villiytymmään.Varsinaenen villisikalaama!

   Poista
 4. On sulla hurjat touhut siellä sikojen kanssa. Kyllä niitä sitten pitää kouluttaa. Toivottavasti saat oppimaan ja mitä kummia se äet siellä sulle oikein vihjaili. Ei aukene tuollaiset sanat millään mullekaan. Kyllä on mukava nyt ulkoilla, kun ilma on hieman raikkaampi. Täällä tuli kunnon ukkossade tuossa aamulenkin aikaan, mutta taitaa olla jo ohi. Taas tältä erää. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naesten pittää aena nuo asijat vatvoo tippaleepäaevoen tappaan. Ee osata suoraan sannoo. Hyvällä mallilla on nyt tuo nuihen kärsällisten koolutus. Alakeet on jo niillä tiijjossa:)
   Vähä on viilennä ilima onneks. Vuan jo kuulu joku lämpöualto tulovan viikollopulla. Ee hyvä se.

   Poista
 5. Taetaa sinulla Iivar olla vähintää kapteenin natsat kaalassa, kun oot suanna nuo possut nui hyvvää rivvii....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olj työmuata. Vuan kuitenniisa asettuvat. Minnoon ylj´piällikkö tiälä :)

   Poista
  2. Jassoo! Suatko sinä mammaskii tuohon possurivvii, jos sille kulumahampaetas näätät.....? Eppäellä soppii.... meellä ee aenakaa onnistu. Meellä ku emäntä viimese sanasa kiekassoo, nii ee aata ku taepua kahen määriksen....

   Poista
  3. Minen ikkään näätä hampaeta immeesille. En omille enkä vieraelle. Vuan possuille ja ihteenj isommille kyllä tulloo semmosta joskus tehtyvä. Varsinnii jos ne isommat iha valjaesiin uipi :) Uskohhan minä ylleesä äetijä.Että kaete se sillä se viiminen komento on. Minnoon possuin ylj´piällikkö :)

   Poista
 6. Jokseenkin hyvin olet onnistunut sikalaumasi koulutuksessa, kun ne noinkin nätisti ovat rivissä. Poikkeus siellä sohvan alla varmaan sai kuulla kunniansa, kun kuvausryhmä poistui paikalta. Älä nyt kuitenkaan revi stressiä sikalauman kurissa pitämisestä, siat on aina sikoja.

  Olen samaa mieltä pään tuulettamisesta ulkona, jäähdyttely on ainakin meillä onnistunut paremmin sisällä. Muutenkin ollaan Jirin kanssa nyt saatu aika paljon pitää huolta toisistamme. Äippä sieppasi jo yli viikko sitten jostain mukaansa jonkun ihme loro-viruksen, joka on pitänyt sen kiireellisenä sängyn ja vessan välillä. Onneksi meillä on kuitenkin ruokaa riittänyt, ja pihaovea on voinut pitää auki. Äippä sanoo olevansa ja toipumaan päin, mutta aika suppea näyttää tuo ruokavalio vielä olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe teejjän äeppäraakkoo! Hirveesti sille laetan tiältä paranemisualtoja!
   Tiälä on nyt vähä viileempätä aenahhii tänäpäevänä. Viilentyy pihallahhii.
   Seku meenoo tuo lämpö noosta nuihen possuin taatta.Vaekken minä niistä mittää ressijä ota. Ku pakkohan niihen on ruveta tottelemmaan. Jootuuvat muuten ulukoruokintaan:)

   Poista
 7. Hyvä se on välillä kootoa possuarmeijakin kokoon ja tarkistaa että kaikki tallella, no yksihän olikin sitten sohvan alla kurittomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä seon niitä välillä komentoo. Ja laskee että kaekki on tallessa. Tuo yks on sevverra uus ettee vielä oo perillä talon tavoesta :)

   Poista