perjantai 28. lokakuuta 2016

Asennekysymys


Suakelj! Ja anteeks ku nuin sanoen.
Ee pitäsj tuommosta. Vuanku ketuttaa.
Missee on lumet...missee se talavi?
Yöllä heräsin ku vettä lottuutti peltikattoon.
Arvasin ettee hyvä hyöree tulovalle päevälle.
Ja nii on vuan mahanalus märkänä. Ja kaenalot.
Käpsistä puhumatakkaa.
Ee naarata. Eekä ies hymmyilytä.
Ehken sittä ku on tuas muassa valakeeta.
Taekka ies kuivempata.
Kyllä ee oo tämä meekäläesen vuuenaeka.
Kyllä pitäsj tämmöset syksyt jollae tirektiivillä kieltee.Äet sano että siä on asennekysymys.
Parassii sanoja. Noetuu ite ku mehtikana ku vähäkää vettä ripeksii.
Taekka ku aarinko pilikistää kesällä.
Ni jo on mannaelemassa että kohta sitä tuas paestuttaan.
Ja hikipiässä suapi olla.
Ja tuas tuohhii tollottaa tuola puahtamassa.
- Vaekkee oes viikkoon paestanna.
Siätää lämpöpumppuva kylymälle.
Ja istuu sen tohottimen alla voevottelemassa.
Jokkaesella karvat suorana ku puhaltaa täävveltä koko huusholliin.

Pakkasella moeluvvaa mitenkä ee missää tarkene.
Kaevaa liissipaetoo ja villasukkoo usseemman parin piälletysten.
(Kesällä kuitennii riittää vuan yks parj ilimasta riippumata)
Lämpöpumppu huutaa tääsillä.
Ja uunin kylyki punasena hohkaa.Niimpä. Kellekkään se oes se asennekoolutus tarpeempaan....
Ee oo meekäläesen siäasenteessa mittää vikkoo.
Niinkaavvan ku ee oo käpsät ja maha märkinä.
Kaekki kelepoo.
Ja etennii talavi ja paljo lunta.


Eelissäpäevänä olj vielä sitä lunta.
Vaekka tiellä olj jo raeteehenkohat sulana.
Immeenen vetj lenkille.
Ja ättäröe ku muka semmielestä tuas äejjyin jumpuroemaan.
- Tässä mittää äkkääntynnä yhteenkohen... sitä vuan että neon ne talavinoppeovvet nyt...
että tarvihtooko sitä nyt tuommosta vaahtija männä hanttuuttoo...
ja kyllä sitä pittää muistoo ne turvavälittii tämmösellä kelillä...16 kommenttia:

 1. Voi hurja, teillä on ollut jo valkoista!
  Asennetta se kyllä vaatii, kun näitä ensimmäisiä viikkoja kylmässä ja märässä palelee. Vaan ei palele kauaa, kun saadaan talvipompat varastosta esille, lisää on tulossa postista ;)

  Kiitos Iivarille asennekasvatuksesta, kyllä pitää tuo juttu lukea ihan toiseen kertaan ajatuksella! Mukavaa viikonvaihdetta uunin kyljessä ja peiton alla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olj ja mänj se valakonen. Vuan siämies lupasj että ensviikolla tulloo talavi :) Laetahhan kuvija sittä uuvvesta talaviluukista. Artulla ku on aena nii hyvät vuatteet ni on mukava nähä mittee uutta on nyt :) Mukavata viikolloppuva sinnehhii! Minä oon peetteen alla ja äet vissiinnii kansa. Ku vettä sattaa ja kylymästi tuulj hujottaa.

   Poista
 2. Mai puhuu tuossa asiaa; kyllä pitää Iivaria kuunnella ja tarkistaa omaa asennettaan - Palvelijattaren näet. Minähän olen mm. sääasioissa samoilla linjoilla Iivarin kanssa ollut aina. Kyllä tuo nyt on säidenhaltijalta selvää kettuilua, että ensin antaa kivan lumipeitteen ja sitten seuraavana päivänä heittää vettä päälle. Ei ole reilua peli se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se äetillähhii tiälä vähä asenteen muutosta tiijjossa. Jos meenoo talaven pärjätä.
   Mittee lie siähaltija uatellunna ku pisti het lumempiälle vesjsatteen. Lie erreös tullunna. Koetan tässä uatella ens viikkoo ku sillon on lunta luvassa.Jopa sinne teellehhii :)

   Poista
 3. Märkä on kurjaa... Mutta jonkinlainen asenteen muutos tapahtui tänään, kun meikä mäykyt lähtivätkin vesisateessa mielellään lenkille! Emäntä ei uskaltanut mitään asiasta huomauttaa, ettei vaan olisi tullut takapakkia. Paluumatkalla tosin oli jo vähän noita talvinopeuksia meilläkin, kun tultiin metsästä asfalttitielle. Ei se vatsaan roiskuva vesi ihan ole suosikki kuitenkaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho...mikäs sae moesen liikkeen aekaseks että tekj mielj sielä vesjsatteessa käpsytellä!? Mulle ee tehhoes ies yhen jäniksen jäletkää. Pitäsj olla usseempi :)
   Kyllä se mahanalle ja kaenaloehi mänövä vesj on sittä iha vihovviimistä. Kyllä en tykkee minäkää.

   Poista
 4. No joopa, eipä näytä teillä olevan lunta, vaan samaa vesilillua ku meilläkin. Sataa niin paljo, ettei sekaan mahu, joo ei. Yritä kuoma pärjätä ja pitää kainalot kuivana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hualarj piällä on pitännä pihalla käävvä. Muute en lähe rappusija pitemmälle. Ja vähä hittaallaesesti sittennii :) Vettä sattaa ja vesj lentää. Petteen alla kotona on parasta :) Lupsakkata viikolloppuva kuomat!

   Poista
 5. Oikein säikähdin kun Iivari aloitti noitumalla :)
  Joo kyllä nuo vaihtelevat kelit harmittaa ja just kun olit päässyt tekemään mäyriksen kuvia lumihankeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeks...ee kyllä oo tapana nuin isoella sanoella sannoo...! Vuanku nii tympääsin siihe satteeseen.Luppoon etten ennee ikuna.
   Onneks ens viikolla piäsöö tuas talavemmakkuun :)Semmosta oon antanna itellenj huastoo. Piästään oekeeseen järjestykseen :)

   Poista
 6. Moro Iivari! Täällä toinen sambanakki-tyyppinen ratkaisu, jonka kohdalle on osunut se huutava vääryys, että valtio on rakentanut maantiensä ihan turkasen lähelle mahanpohjaa. Joten emäntä ja isäntä eivät sanottavammin diggaa kurakeleistä. Täällä meillä päin ei kyllä ole lumi käynyt edes kurkistamassa vielä, mutta innolla odotamme.

  Terveisin Fani-corgi perheineen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro vuan Fani ja tervettulloo tänne minun mualimmaan! :) Meellä neon immeeset tottunna tähän matalamuavarasen männöön. Ku minun eeltäjä olj niät samarrotunen ku sinä! :)Ens viikolla sitä suattaa lunta ropsaattoo vähä jokapuolelle. Tykkeetkö sinä lumesta? Se minun eeltäjä tykkäs kovasti kuulema.Sillä oljllii niimpaljo karvoo ja kuulema muutae lämmikettä että ee paleltanna sitä poekoo pakkasilla :) Mukavata viikolloppuva sulle ja koko perheelles!

   Poista
  2. Meillä myös edellinen koira oli puoliksi mäyr... siis määräkoera ja puoliksi jokin vaeltava sankari (isäukkonsa ei kuulemma jättänyt yhteystietojaan), joten pötköformaatin nimiin vannotaan täälläkin! :D

   Ja kuten nimenikin jo kertoo, niin minun mielestäni nyt ihan kaikki tässä maailmassa (paitsi kynsisakset ja pölynimuri) on tosi fantsuu, niin lumi kuin kurakin. Isäntäväki vain tykkää ensimainitusta vähän enemmän. -- Fani

   Poista
  3. Iha oot kuulema samallaenen ku se minun eeltäjä :) Kynsleekkurit olj aenuvat mittee vihas. Kaekki muu olj mukavata. Niinku vaekka vesjsae, kurarapakot,lumjtuisku jne :)

   Poista
 7. Kyllä se tahto tämä talven tulo olla aina sellaista tuskaa. Ensin tulee lunta ja sitten on taas vesisadetta. Mutta hetken päästä ollaan niissä päivissä, että tulee pelkkää lunta ja saadaan nauttia talvesta! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yljhuomenna tulloo teellehhii lunta. Vuan meejjän kohalta se taes ollahhii peruttu. Kyllä harmittaa. Onneks sinä kamu suat siinä lumessa temmeltee kohta eekä tarvihe vesjsatteessa liärätä :)

   Poista