lauantai 22. lokakuuta 2016

Omatoemisuus kunnijjaan


Immeenen sannoo aena että pittää olla omatoeminen.
Meekäläesennii.
Keksijä tekemistä ite. Eekä ootella viihytysjookkoja.
Kyllä on sitävarten minummielestä huushollissa immeeset.
Että pittäävät huolen koerasa viihtyvyyvvestähhii.
Siitä henkisestähhii puolesta.
Eekä vuan sitä ruumiirravintoo tarjoo.
Nuukallaesesti sitähhii.Huonosti on tämä henkinennii huolempito hoejjettu.
Itekseen jätettiin aetuukseen.
Ja lähettiin vuan postj´lootalle leelettelemmään.

No. Silläaekoopa minä sittä olin omatoeminen.
Ja viihytin ihteenj.
Pistäätymällä tuola takapihalla.
Ja pyörimässä selällänj loka-aaton jättämissä jälissä.
Ku sinne olj vähä  tirahtanna semmosta tujummanhajusta tavarata nurmikolle.
Ku olj käännä päevällä tyhjentämässä kaevot.
Ja samalla ajjoo kurraattanna matonpuistelutelineen jalan littanaks.
- Telineelle pitj nyt tehä teline. Että pyssyy matot siinä.Palakittiinko tästä oma-alotteesuuvvesta...tuljko kiitosta ku osasin keksijä tekemistä...
Tipahtiko siitä hyvästä yhtää namija ku en haakkuva rakuttanna jäläkeen...?
Vielähäntä mittee tyhjee...!
- Pesukammarriin tormuutettiin semmosella kyyvvillä.
Hyvä ku käpsät muata tapasj.
Ja mahottoman mekkaloehtemisen kansa vielä.
Ku haesin muka ellottavampahalle.
Ja sitä vuahotuksemmiäree. Aenahhii kolomasti turkkiin vuahtoo.
Ja huuhteluva. Ja haesteluva. Että vieläkö sitta lemahtaa.
Ee meenanna kuulkee kuomat loppuva tulla siitä.
Viimenj piäsin sittä viimistelemmään kuivuuta mattoon.Sitäpä ee sejjäläkee pihalle sittä piässykkää.
Ku olj turkki kosteena loppupäevän.
Kaaheen ankeeta olj.
Niinku nyt ruukkoo näen pimmeinä syksyiltoena olla.
Kynttelivvalossa vuan tohrattaan.
Eekä tuaskaa mittää tekemistä...- Ottookko vaeko ee... siinäpä pulumoo...
16 kommenttia:

 1. Tuli sitte sulle saunapäivä Iivari kamuseni ;) Palvelijatar hekottelee tuossa kuvitellessaan sitä pesusessiota. Minun sympatiat on kyllä ihan sinun puolellasi. On tämä koiran elämä kimuranttia, olit niin tai näin, aina menee väärin päin, kaksjalkasten mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihhän siinä kävj. Pesuhommiks mänj. Ee mikkää mukava toemitus se. Koko pesukammarj pursusj vuahtoo ja siinä tulj äettii pestyvä yhelläkertoo :) Vuan niin seon ettee nuihe naesten mieliks kyllä mäne millonkaa mikkää.

   Poista
 2. Toenperrää ompa ollunna sinulla melekone pesusessiooni. Meellähhii tuo Tuuri tuppoo olemaa semmone sottapytty - aena jos pihalla irti laakkoo, nii jovuan ehtii jostae jonnii märännykse, johonka sitte pitää heettäätyvä kellimmää... Sitte kyllä toellae haesoo minunnii mielestä iha kaaheelle - mammasta puhumattakaa.... Sillä paelakalla männää pesuhuoneesee ja kaeke huippu on se, jotta minnäe suan kylyvyn ihan siinä Tuurin "siivellä". Mamma ku pelloo sitte varma piälle ja pessöö meijät molemmat! Meellä oel tännää epämiäräse eenee päevä. Tuuri nyt mittää huomoo, mutta minä vanahempana ja tarkempana kyllä oevalsin, että jottae ol pantu uamupuuron sekkaa! Veekkoonpa, jotta siinä on jokkii matokuuri. Selevästi maestoen sen tapletin mavun, mutta pit vua nokare kerrallaa syyvv, ku mamma vahtas. Sitte käätii metässä kerreemässä risuja ja jäkälätä ja tämän loppupäevän mamma sano pyhittäväsä askartelulle. Askartelis sehhii vua meijän kansa, eekä muuta toohottas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onse nii viärin että sinnäe joovvut sittä pessuun ku toenen sotkoo. Kestää varmaan meleko kaavvan että teellä ne turkit kuivuu ku on sitä melekoverra enämpi ku mulla.
   Juupelj kuitennii ku nyt se äet muisti että mullehhii on matoliäke antamata...Takkuulla huomenna yrittää juustopalassa sen ujuttoo. Pittää olla varuillasa nyt :)
   Immeesillä ruukkoo olla millommittäe askarreltavata. Vaekka sennii aejjan voesivat koeriisa kansa askarrella. Mikä on muka parempata aejjankuluva ku oma koera :)

   Poista
  2. Joo, se onnii yks savotta se pesu nuin kaekenkaikkijaa... Kyllähä se mamma pessöö - samalla se kastuu itehhii iha märäks. Eeikä sinä kaekki: ensin kastuu pesuhuone, sitten kastuu pukuhuone, sitten kastuu keettijö, sitten kastuu olohuone ja kammarit. Minkäkö tähe? No sentähe, kummyö sitte juostaa sen märän turkin kansa ja hangataan ihteemmö mattoehi, sohvaa, sängynpeetteesii ynnämuihi. Elikkä kaekankaekkijaa pittää sitte luututa ja kuivatella muuttii paekat, ku meijät määrikset... Että sillee se männöö....

   Poista
  3. :D Voen hyvin kuvitella jälen... Samaten, sano äet ja huokasj että onneks on meejjän poejjalla lyhyt karva :)

   Poista
 3. No ohhoh minkä Iivari teit siellä loka-auton jäljissä, mitä se nyt haittaa jos pikkasen pikantti tuoksu leviää turkkiin ja huusholliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän minnäe uattelin että mittee tuosta, äet ee ies huomoo. Vuan huomashan se. Ja kuulema ee haluva likakaevon vieressä muata ni että pesulle joovvuin.

   Poista
 4. Eikö osattu arvostaa sinun pikanttia tuoksuasi:) Lipsuja Sirulta!
  Ps. Sirun jalka on nyt jo täysin terve!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa mukava ku jalaka on jo kunnossa :)
   Ee arvostettu omatoemisuutta eekä hajuja. Minummielestä pahemmalle haesin pesun jäläkeen!

   Poista
 5. On se kumma, ettei ne kotona taas arvostaneet sun viihdystyshommiasi. Itseäsihän viihdytit, etkä muita. Kummaa on, kummaa. Meillä tuli metsämiehet kotiin lauantaina ja nyt on lihaa ja luita auton takakontti täynnä. Ja yksi hirven pää! Sitä taas keitetään ja valkaistaan ja tehdään kaikkia konsteja, että siitä tulee trofee...äipän sanojen mukaan ei meidän seinille. Mutta antaas kattoa nyt. Meikäläinen sai sisäelinten paloja lauantaina sen verran, ettei tarvinnut vielä eilenkään syödä (muuta kuin äipän lautaselta maksaa). Että mukavaa viikkkoa vaan sinnekin, toivottelee vatsansa vieressä lepäilevä Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on ollunna sielä oekee herkkuviikolloppu. Takakontillinen luita ja lihhoo ee kuulosta ollenkaa huonommalle. Siitä piästä en kyllä ossoo sannoo...tuskin tohtisin ies haestella :) Leppäelehhän nyt vuan että sullaa sapuska raahassa.
   Niin siinä vuan kävj ettee kelevanna sittä kuitenkaa se omatoimisuus ja ihtesä viihyttäminen. Naesten mieliks ee ossoo olla kyllä kukkaa :) Herkullista viikojjatkoo vuan sulle!

   Poista
 6. Älä huoli... noin on varmaan käynyt meille kaikille joskus. Hyvä tuoksu... hetken mielijohteesta päätät kerrankin elää täysillä ja lopputuloksena vaahtokylpy... Mutta kun oikein ajattelet, niin eikö se ollut kuitenkin sen arvoista! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suatattapa hyvinnii olla oekeessa. Olj se kyllä sevverra mehevätä hommoo että sentaatta kesti pesun,nuin tarkemmin uateltuna:) Vaekka kyllä se samppoo haesj minummielestä paljo pahemmalle.

   Poista
 7. Kyllai sun ny huanost kävi. Ei sit mittän ymmärretty, et merkkasit paikam misä oli se auto jättäny pihal tommose haisumerki. Siit hyväst sit vettä paiskaama toise pääl !!
  Samalaine eukko o täälki. Haista korvii ja turkkii , kas ku ei nokkatas tunke peppuunki. Ain olla plutaamas, harjaamas, silmiiputsaamas ja vaik mitä. Se kotkotta ain jottan allerkioist ja pölyist. Ei sais nuahota missän. Kyl ain vahtikoirist puhuta, mut en kyl paremppa vahtijaa tiärä ku toi äippä. Vaik ny kuulosta kyl silt, et siäl o toine samamoine.
  Ei auta ku kestä, kosk parempi katon alla ku taivasalla. Mul äippä pistä pesu jälkke ain semmost jottan hoitoainet muka, ja se vast tuaksuuki. Ei mul nii kauhjast siit ol valittamist ku olen tyttö. Mut jos esmerkiks Onni haisis samalt, nii kyl pääsis nauru.
  Kestämissii Iivari. Kyl sul ainaki noi kivoi tavaroi näkyy oleva. Et jottan riamuu kumminki. Terveissi vaa lähettää Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä en kuule oo nähnnä ennen tuommosta vahtija ku äet. Vuan hyvä on kuulla että jossae muuvvallahhii on samallaesta :)Kyllä ee ilahuttanna tuommonen lätreeminen ku justiisa olj suanna turkkiin kunnon mööheet aromit.
   Onneks mulle ee panna ennee mittää kukkiinhajuva lisäks. Tuohhii pesuaene jo haesoo itessäännii ku se suaronin lilja. Ehken neon tyttöen juttuja ne kukkiinhajut. Vae suanooko sitä nyt ennee nykyvvään huastoo tyttöen ja poekiin hajusteista... :)
   Ohan nuita leluja kertynnä. Vuan silti vuan joskus tuntuu ettee oo mittää tekemistä :) Mukavata viikojjatkoo sulle Essi! <3

   Poista