sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Isämpäevee


Nyt tulloo vähä myöhässä nämä Isämpäeväonnittelut.
Vuan kuitenniisa Oekeen hyvvee Isämpäevee kaekki isit,isät,iskät,isännät,ukot,ukit,papat,vuarit ja muut nelj- ja kaksjalakasija lapsija ommoovat!!
Ja eniten tietennii tuolle omalle isännälle!
Ja paljo onnee kansa! Ku sitähän työ takkuulla jäläkikasvun kansa tarvihetta.

Meellä olj eelissäiltana nuore emännän kansa kovat hommat.
Ku luajittiin kaks täätekuakkuva. Isännälle ja Ukille.
Ja pittää kyllä vähä kehasta että hyvvee jäläkee tulj.
Meellä olj selekee työjjakohhii.
Nuor emäntä tekj ja sekottelj.
Ja minä valavoen ja suoritin ne esj´maestelut..
Ja sittä tiskasin. Joka kupin.
Nuor emäntä ja vävy on olleet toellaa käämässä.
Ja mukavata on ollunna. Hirveesti on pihalla oltu.
Ja välillä muuten yhessä kyhnötetty.Ja kaks päevee on vävy minuva ja nuorta emäntee tähännä tuommosella vehkeellä aena vähämpiästä.
Vaekka nuor emäntä kuuluhhii sille sanovan ettee sitä sua kuvata ku Iivarija vuan.
Nuin sano vaekka tietää että mullon semmonen kamerakammo.
Hetjpaekalla ruppee jääkistämmään ja pökerryttämmään ku näkköö semmosen...Oon laakanna pihalla. Pallon kansa ja iliman.
Riehunna pirtissä.
Ja puuhanna muutae.
Ja kaekki linssin eissä.
Kaete ne vissiinnii tykkee meekäläesestä niimpaljo.
Että haluvvaa kotonaannii katella. Heh.
 -Kuule nuor emäntä, et kaete pööhinnä nyt korvakarvoja sekali...ku pittää sitä siistinä olla ku kerta  kuvattaan... vaekka oes kyllä mukavata tietee että minkään taatta sitähhii tehhään...vuan mulle mittää tuaskaa sanota...


- Mitteevarte vävy kokoaejjan oot sen kameran kansa...?? Eekö jo ruppeis piisoomaan että piästään leekkimmään... minäku en oekeen nuista kuvvuuhommista perustasj... isköö ahistus ja piäpakotus...
ja mahhoohhii jo möörii...- Mää äet sinä nyt siitä eistä poekkeen....sinuva ee kuvata, liijja kallis kamera siihehhommaan...ja justiisa nyt alakaa tässä vinkuvviskely....kuvvaastaako!
14 kommenttia:

 1. Siellä sinä, Mestaripaakari Pitko, oot taas päässy eläviinkuviin. Juupeli, ku teil on ollu kakkuherksuja ja kivoija ihmisiä ja kaikkee. Hiano homma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä olj mukavata ja ilosta! :)Ja aeka mänj iha liijjan jootuin...niinku aena sillonku on mukavata.

   Poista
 2. Huippuleipuri Iivari omassa persoonassaan virkahuppu korvilla. Kiva kuva! On sulla ollu tositoimet ja melkoinen vilske siellä. Mahdottoman hieno on vävyn kamera! Sitä ei Palvelijatar oppisi käyttämään vaikka olisi selaisen kanssa syntynyt.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitjhän se olla se leepurihhattu piässä. Ettee mäne korvaläpät taekinakuppiin :) Ilosta männöö olj. Vävyn kamera on semmonen ammattillaeskamera jota ee äet uskaltanna ies kahtoo.Suati nykästä. Ettee mäne rikki.Ee älynnä äetpolokaa sempiälle mittää :) Mukavata uutta viikkoo sinne!

   Poista
 3. No, on sulla ollut hommia näin isänpäivänä. Meillä on leikattu ja pakastettu hirven luita ja keitetty myös. Jäbä kun ottaa kynsiä talteen.
  Äippä kiittelee paranemispusuista! Vielä tänäänkin nousi lämpö 37.6, mutta lupasi mennä töihin jo huomenissa. Kun sillä on viikon päästä loma ja lähtee sitä Kajaanin veikkaa katsomaan. Katsotaan ehditäänkö tullessa poiketa.
  Sulla on ollut mukavat hommat, nuo tiskarin työt meinaan. Taikinat maistuu niin hyvältä. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meleko makkeemmakunen on sullae sielä isämpäevä ollunna! Ku on tuommosija luitahhii ollunna tarjolla.
   Kyllä kupinnuolijalla on tuossa leepurjhommassa paras tehtävä :) Oespas mukavata jos kerkijjäesittä vaekka kävästä sittä sillä Kajjaaninreessulla! Paranemista äepälles ja sano että laettaa postija taekka soettaa jos ootta tulossa :)

   Poista
 4. Hyvin sopíi leipunrinhattu Iivarille. Siellä onkin ollut kovasti puuhaa, tulee varmaan hyvin yöunet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minummielestä vähä liijja iso olj tuo hattu. Vuan eepään roeskanna korvat nuolukuppiin :) Kyllähän tuo unj maesto hommiin jäläkeen.

   Poista
 5. Nytpä taesit Iivar piästä iha elävii kuvvii elikkä viiteoihi!! Missä aparaatissa tuo elokuva näätetää, niin piästää myöhii kahtomaa. Peeässä: on muute iha viimese piälle hieno tuo sinu leepurimyssy! Voe juupel ku soppiikii sinulle nii hyväti, nii hyvästi!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määttiijjä mittee tehnöö. Ee taenna kuitenkaa iha elokuvvoo tehä :) Leepurihhattu olj kuulema pakollinen. Ee suanna männä karvat eekä korvat kakkuun :) Vaekka kettee nuo oes muka haetanna... koerallisessa talossa pittää kyllä olla tottunna karvoehin. Minummielestä.

   Poista
 6. Todella hauska leipurikuva! :D
  On niin järeän näköinen kamera, että mahtuuko sinne vielä vhs-kasetti sisään? :P Teillä on ilmeisesti ollut kuvaamisesta huolimatta aika kiva viikonloppu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee ollunna kuulema kasettikamera tuo :) Ku semmonen samallaenen millee tehhään iha televiisijo-ohjelmijahhii. Vaekkee minusta nyt kyllä semmosta tehty kuitenkaa :) Yhtää en kuvvoomisesta tykkee vuan hyvässä seorassa sitä aena voepi vähä sittäe kamerakammoo hillitä :)
   Mukavata olj ja kuakkuhhii maestu hyvälle. Hattu piässä ja iliman hattuva :)

   Poista
 7. Ihan varmasti on tullut huippuhyvät paakkelssit, kun sinä olet päässyt leipurin hommiin. On sinusta kyllä moneksi, ihana Iivari.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ee huono, oes sanonna se Jorma Uotinennii :) Sen vähäpätösen nokareen perusteella minkä saen kuakusta maestella ni onnistuhan se.

   Poista