lauantai 19. marraskuuta 2016

Joku istu, joku ee


Äet tulj eelissäpäevänä kyliltä hyvinnii toemessaan.
Ja kuhtu kahtommaan issoo lootoo jonka tullessasa toe.
Ja mittee sieltä sittä löötyy...- Yks pussi kaeveltu...jottae tiälä vielä on...


No kappas...sieltähä löötyhhii lyyssi.
Ja sitä sittä sovittelemmaan ja tutkaelemmaan. Että mitenkä se nyt istuu.
Kyllä ee ollunna minummieleen se.
Takista en tiijjä... vuan kyllä ee muuta tie ku istuu tämä koera.
Josvuan tuo pittää piälle panna.
Kyllä on iha epäsopiva. Ja kankee. Ja ahistaa.
Äet sano että oo hupattamata iha on sopivankokonen. Eekä ahista.
- Mistee sehhii muka sen tiesj ku minun piällähän se olj...No eehän se siihen perperriin jiännä. Sittä kaevettiin sieltä luatikosta hoosuttii.
Vuan sen sanon ettee ne aenakkaa istu. Vaekka meekäläenen istussii ne piällä.
Olj niät takkuulla vinttikoerammallija. Lahkeet liijjan pitkät.
Nyt pittää vuan toevoo ettee niin pakkasta tule että tarvihtis panna nuita piälle.
- Vaekka ohan ne iha näköset kyllä. Emminä sillä.
Vuanku nuo lahkeet... ja nyörit...ja tuo kaalus...ja...No on sitä muutae tehty ku vuatteihen kansa pelattu.
Vielä on vähä pihalla lunta riittännä. Ja kaekellaesta toohuva.
Oekee on mukava sielä ollunna.
Nyt kyllä iltapäevästä alako tulla vettä siihe lumen sekkaan.
Ettee ennee niinkää mielemmukasta ollunna se.
Ja tiet on sittä nii liukkaat.
Ku rappusilta ottaa vaahin ni samalla potkasulla piäsöö postj´lootalle.
- Reelut viisjkymmentämetrijä.
Ja jos ee osu justiisa luatikolle ni sittä männööhhii vitelikkoon nii että humahtaa.
Että ee niinkää oo lenkille hinguttu.


Äet laetto tintille ja muille näläkäesille evästä puuoksiin.
Ja lintulaavvalle.
Neon sittä ootoja siivekkäetä ne syömämiehet.
Ku ottaavat yhen jyvän nokkaasa.
Ja lentäävät montakymmentämetrijä toeseen puuhu syömään.
Justiisa tuohon pissipuuhun meekäläesen härnyyks.
Luulisj tuota että sehhii enerkija minkä siitä vaevasesta siemenestä suapi ni männöö siihen kahakkätteen lentelemisseen.
Paljoko eistänöön tuommonennii eenehtiminen.
Näläkähän tuossa hommassa vuan tulloo.
Voe raakkoja...Vuan kyllä yhtää en siitä tykkee että ne siihe nokan etteen tälläytyy evväeneen.
Kyllä tuota pittää meekäläesennii omalla syöntipaekalla syyvvä.
Eekä laakata sapuska suussa pitkimpihhoo ja huushollija.
10 kommenttia:

 1. Älä ole milläskään kamuseni,minähän olen testannut tuollaista pukua jo parin vuoden ajan. Verrattuna esim. sadehaalariin tuo on vallan mukava päällä, ei kahise ja hyvin se päällä voi hommansa hoidella ;) Vihjeeksi: se kaulus, joka kutittaa korvaläppiä kannattaa kääntää takin sisäpuolelle. Sitten ei härnää yhtään.
  Ai teillä on liukasta? Meillä ei ole kuin hiekkaa ja siellä täällä läikkä sulavaa lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sultahan se äet sen uatoksen sae että mullehhii tuommonen:) Ohanse se semmonen keponen eekä piä iäntä piällä. Vuanku mulle nuo tuommoset hihalliset takit on vähä semmosija hankalija. En oekeen tykkee.Vaekka hyvästi nuita kaenaloeta suojoohhii.
   Suattaahan se ja nuo hoosut olla sittä pakkasella hyvät.Tarkennoo aenahhii :)
   Tiälä on liukasta tiellä ja alakaa paekon kurahhii noosta.Voe kurjuus mikä kelj.

   Poista
 2. Ainahan ne uudet vaatteet ensin tuntuvat oudoilta, mutta kyllähän niihin tottuu taas. :) Tuollainen lintudiettihän voisi olla uusi trendi. "Syö niin paljon kuin haluat, mutta hae joka ruokapala 100 metrin päästä erikseen!" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pittää kaete sevuan totutella nuihi vuatteesiin ettee sittä palellu pakkasilla :) Lintutiijjeetillä myö määräkoerat oltas kohta ku kerjäläesen kelekannaruja. Vuan tuolle meejjä äetille ee kyllä tekisj yhtää pahhoo tuommonen tiijjeetti :)

   Poista
 3. Tuohan on tosi sporttisen näköinen vaate ja asianmukaisesti heijastimella varustettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät on heejjastimet kyllä. Näkkyy kirkolle asti pimmeellä :) Jospa tuota oppis tuotae vuatetta pitämmään.

   Poista
 4. No onpa näpäkän näkönen urheeluvuate sulla! Kyllä se siitä aekoo myöten muokkaatuu mukavan tuntuseks, kuha alakukankeovesta piäsöö. Minulla on uusiin vaelluskenkiin sissääajo mänössä. Ihan nuo jo jootusasti tännäe päevänä metissä ja kallioella kuletti. Tiällä Helsingissä on iha kesäkelit tuas, sulat muat ja laaha ilima. Ee ennee uskos, että viikko sitte ol vielä lavut, ja immeeset hiihtee nylykytti täättä häkkee. (Parasta mitä hoosut jalassa voep tehhä, sannoovat.)

  Eelen kävin Seorasuaressa. Sielä on yks varsin antelias lintuin ruokintapaekka. Siemeniä ja muapähkiöetä monessa puussa tarjolla. Ihmettelin vähä sammoo ku sinnäe, lintuin pöötätapoja. Joku piologi tae muu lintuin tuntija se ossoes varmaan seleventöö, mittee ne ajjaa takkoo tuolla eestaas voohottamisella nuo linnut. Mittee varten sitä ee passoo siinä evvään iärellä syyvä.

  Varsinnii minua huvitti oravat. Pit iha iäneen tuhahella ja naarahella niihtiin toohuille. Ne kun naplas pähkinöetä kiposta ja töötyyttivät niitä sitte suussaa puusta alas ja kaevovat muahan. Etukäpälillä kuoputivat pähkinänmäntävän kuopan ja sinne vuoan toppasivat aarteesa. Pahan päevän varalle vissiinnii. Toeset piätti heti muahan piästyään kaivuupaekan, toeset ee osanna piättee ja voohkasivat eestaas. Niinkö ne luuloo, että lumen alta rootasesta muasta ne pähkinät talavella löötyy!

  Miten karhakka sinä Iivar muute oot nuihten oraviin perrään? Tunnen yhen pohjanpystykorvan, joka on! Se suattaa vahata pihaoravia koko päevän ja haakkua ihtesä iha läkähyksii. Onkohan se tuo tila se flow, ku haakkua tulloo ku lantunlientä. Ee malta syyä eekä juua. Eekä haettoo pakkane taekka räntäsae. Ku normaalisti pakkasella seesoo yhellä jalalla ja näätästää, että iha justiisa jiätyy.

  Mutta sinä et jiävy, sevverran kommee karteroopi näättää sulla olevan. Senku männä mylykytät vuan, kelillä ku kelillä.

  Oekeen kelevollista viikko sulle ja niille muillehhii! Jos marraskuun pimmeös kääp piälle, pittää panna monta kynttilätä palamaa ja pittee hämärän hyssykkätä.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohan tuota vuatetta kertynnä. Vuan mullaku on vähä semmonen ee-niin-kiäpijön-roppa ni hankalata on sopivata metästee.Aena joku kohta kinnoo. Jos ee sittä lörpötä löösänä.

   Kyllä minnoon kovapoeka nuihi oraviin perrään. Vuan en nyt kuitenkaa iha kelillä ku kelillä.Että iha palelluksii asti nakuttasin haakkuva niitä. Tiälä ee oo pihapiirissä ennee yhtää oravata. Ne meejjän toessatalaviset taes jootuva jonnii peon suuhun ku ee oo näkynnä senkoommin.Neon kyllä meleko metkoja elukoeta. Yhen pähkinän taatta laakkasivat aetan tuakse. Ja kohta sama uuvvestaan. Ja nyhtivät hankee pitkin talj´palloo kahemmiehen puupinnoon piiloon :)

   Mukavata viikkoo sullehhii sinne etelään! Vettä tulloo lotisemalla tiälläe nyt että ee mitenkää oo tässä vielä joolutunnelmat alullaan. Vuan vielä sitä lunta tulloo ennen jooluva. Että sitä ootellessa :)

   Poista
 5. Saetko Iivar viestin? Nii Jami tiällä..minä siihen pissipuuhun kirjotin ja sitte siihe portin pieleen ja vielä siihe pylyvääseen...sitte loppu muste. Istun eelen siinä 3 maessa siinä teejän oven eessä ja koetin kurkottoo pirttiin vua ee sinua näkyny? Lienetkö ollu ruokalevolla...ku oot varmaan suana laavantaeluun..kyllä ymmärrän että sen jäläkee letasoo. Vua tulen viikolla jonnae päevänä, niin jospa ne sulas nuo jiätiköt..niin piäsis kunnolla lenkille...ee muuten piä tassun-nastat on se niin kovvoo jiätä. Sulla on hyvä takki vaa aatteleppa ku Palavelija osti mulle jonnii ihme tonttu puvun ja punasen vielä. Meenasin repiä sen...vua olokoo. Lue viestit niissä enemmän...Nuapurin Jami ja Palavelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voe suakelj kuitennii ku ee oo huomattu! Kyllä minä niitä postijas koetin lukkee vuan en sittä kerennä kunnolla ku äet äätes ettee mittää sielä oo uutta haesteltavata.Ja komenti vuan tuppaan.Myö oltii justiisa sillo mummulassa varmaannii ku kävittä. Minnäe piäsin ku lupasin siivolla olla etten oo kerjeemässä ukilta namipalloo :)
   Mahottoman liukasta on nyt tuola tiellä. Ee siinä pitännä kynnet yhtää. Ja äettii keekoset meenasj heettee kumikkaella.
   Elä tok revi hyvvee vuatetta. Kyllä sitä voepi miehettii punasta pittee. Oljhan tuota sillä Vaalruussillahhii punaset hoosut tuannon :)Se rikas kekkeruusj, tiiäthän.
   Loppuviikosta kuulema pakastuu ja suatettaan luntahhii suaha ni sittä piästään sakiltaan lenkille! Nähhään :)

   Poista