keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Revviirj uhattuna


Meekäläenehhän on semmonen metämpetojen paenajaenen.
Ja kaekkiin kanaljoehen ja kutaleehen kaahu.
Iivana Juluma.


Ja kyllä sevuan sittä älälle ottaa ku eevät meenoo uskoo ne metämpeot tuota.
Eeku pakkaatuuvat vuan likemmäks.
Ruppee näköjjään olemmaan revviirj uhattuna.
Vaekka mitenkä julumistelleisj.


Siitä olj ilives tulla juippinna pihhaan.
Kiertännä rillikatoksen eistä. Ja aatotallin.
Ja talonkuvetta hippoen männy.


Meekäläesen aetuuksen kuvetta rumunna.
Liekkö pitännä kokkeella jos vaekka sisäpuolellehhii oes piässynnä.
Siitä olj sittä pellolle ossaatunna ja mehtään.
Tyhjän nuopasj tästä pihasta se.
Yhen tinttiin talj´pallon olj vuan oksasta viennä.
Mokomahhii konna. Ja ketale.


Meekäläenen olj meleko julumana ku nuo jälet haesto.
Oesin justiisa ollunna jälille lähössä. Huutija kutaleelle antammaan.
Olj pakko vähä tuhistahhii. Ja haakahtoo.
Kyllä ee nyt kunnijjoeteta meekäläesen revviirijä.
Pittää panna nii hyvät revviirj´merkit että uskoo.
Kyllä oon tingalle jalakoo nostellunna. Ja revviirijä merkinnä.

Äet on ollunna silimät suitirrenkaena.
Ja yks kylymä rinki toesessa piässä.
Sano että jo on aekoen eletty että ihan pihhaan tulloovat jo!
Että jos oes torrakko ni suolapaakut sen villahoosuihin laakasisj.
- Parassii sanoja ku osanna kesällä ies oekeempäen ilimuskatakkaa piellä.
Nyt pittää sittä tämän koeran iltasihit käävvä narunnokassa tekemässä aetuuksen sisällähhii. Rapun etteen.
Ja nuapurriin tehä hälyytys. Että kissit suojaan, peto on jo pihamualla.


Eelissäiltana sitä tuas sae kuulla semmosta ylempalttista kehuva.
Ee vuan kehuttu meekäläestä.
Vuan tuota ihmekoeroo. Äetin lapsuuvven Sankaritarta. (isolla ässällä)
Mitenkä se olj vahanna äetin makkoomista ku se olj vaavvana ötköttännä petissäsä.
Ja käännä het ilimottamassa ku äet-vaavva (!!) olj silimäsä aakassu.
Ja siinä puolj´huolimattomasti välillä käännä hypätä sytkäättämässä palavviin renkaehen läpi.
Nuivvuan. Että semmonen sankarj´koera.
- Mittää katteellinen oo...vuan kyllä sitä tok nuin hyppijä meekäläenennii ossoes.
Josvuan oes puolj metrijä enämpi nuita jalakoja.20 kommenttia:

 1. Voi hurja! Kyllä nyt menee mahdottomaksi siellä metsänpetojen julkeus. Että ihan pirtin nurkkia hipoen sinun reviirillesi tuppaavat. Ei ihme että sulla sisu nousee, Iivari. Pitäis kerätä naamakirjan ja bloggerin kaikki mäyrä- ja muutkin koirat yhteen ja lähteä joukolla pedoille tapoja opettamaan. Mutta älä veikkonen anna sille äetille torrakkaa, jos ei ihan ole hallinnassa miten päin sitä kuuluu käsissään pidellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä en yhtää tykkee tuommosesta toesen tontille tulemisesta! Oes tuollae otuksella mehtee missee kulukee. Kyllä ee oo mukavata tuommonen että pittää omalla pihamuallahhii olla silimät selässä. Onneks ee meellä mittää torrakkoo oo, ee oo pelekoo että äet ruppeis torjuntahommiin :) Ja suattashan siihe jo joku virkaimmeenennii puuttuva jos ruppeis mesommaan semmosen kansa!

   Poista
 2. Komea ja vakuuttava olet Teräsmiehen/Supermanin viitta ylläsi, ei tarvi teidän pelätä ketään eikä mitään.
  Supermies Iivari pitää kyllä siitä huolen! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vuan :) Parraanj tien vuan ee taejja riittee ennee mikkää julumistelu nuihen otusten kansa! Kohta kaete ne tuvan ukseen koputtelloo ja pirttiin pyrkii...ruojat.

   Poista
 3. Älä hyvä mies ala ilveelle isottelemaan, siinä voi käydä keskikokoiselle mäyräkoiralle kylmät. Ja luulenpa, että olisi tehokkaampaa, jos antaisit reviirimerkinnät äippäsi tehtäväksi. Taitaisi petople pelätä enemmän. Ihminen voi tehdä reviirimerkinnät ihan kengillään, ei tarvitse sinun hävetä pihalla kykkivää naisihmistä.
  Pedosta ilmoittaminen on kuitenkin sinun tehtäväsi, ihminen, varsinkin naissemmoinen on melko huono petohavainnoija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äet talssi eelen niihen jäläkiin kuppeella ja piällä. Onneks ee kuitenkaa tällä meekäläesen tyylillä niitä merkanna :D
   Kyllä sevuan nii mielelle ottaa että tulloovat juuttaat tänne omalle pihalle! Kovat haakut minnoon piästännä het pihalle männessä. Varulta. Tietäävät peot kuka on tulossa :) Vaekka äet kyllä sano että tietäävät haakusta paremminnii tulla vahtoomaan josko saes määräkoerapaestin :O

   Poista
 4. Meidän emäntä on varmaan teidän Äetin kannalta katsottuna viherpiipertäjä. Sen mielestä ilveksilläkin on oikeus olla ja elää. Mutta täällä kaupungissa ne ei tulekkaan portinpieleen. Mutta ethän sinäkään yksiksesi oo pihamaalla. Siellä meidän mökillä on nähty ahma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo tok niillon oekeos ellee! Ja kommeita elukoetahan ne ilivekset on. Vuanku tulloovat iha melekeen rappusille ni ee paljoo naarata. Pysysivät metässä ku sitä piisoo tässä ympärillä. Iteksenj en oo pihamualla vuan äet silti pelekee lähtee rappuja pitemmälle meekäläesen kansa pimmeellä. Yheltä tutulta mieheltä olj ilives viennä pihalta melekeen silimäen alta koeran!

   Poista
 5. Voi kamala! Että oikein ilves pihalla! Ihme juttu. Kyllä pitäisi tuommoinen eläin ottaa kiinni ja laittaa kostoksi kylpyyn, että on tullut sinun reviirillesi. (Eikös kissat vihaa yli kaiken vettä?)
  Ja onpa äet-vauvalla ollut todella hämmästyttävä koira! Oliko se töissä jossain sirkuksessa vai ihan muuten vain hyppi tulisista renkaista läpi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äet voes viijjä sen suihkuun ja laskee vähä raettiimpata vettä :)
   Ee oo mukava tuommonen pihamualla tallustelija.
   Se ihmekoera on ollunna äetin kummiin koera. Ja palakittu ympärj mualiman näättelyissä ja tottelevaesuuskokkeissa. Ja sittä essiintynnä erj´laesissa koeratapahtumissa tuommosille tempuilla. Mahottoman viisas koera on ollunna.Taesj aekannaan voettoo kaekki palakinnot mittee koeran on mualimassa mahollista ies voettoo :)

   Poista
 6. Mitä ihmettä, ilves tontilla ! Olehan Iivari pikkasen varautunut, se on aika iso ja teräväkyntinen ja -hampainen, komea eläin kylläkin. Uhittele sieltä vähän kauempaa että varmasti pääset sisätiloihin jos se meinaa lyöttäytyä ihan kylkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihhän se kävj kylässä. Ja kuhan päevä valakijjaa ni nähhään kävjkö männäyönähhii.Toevottavasti ee.
   Narussa minuva käätettään tuossa aejjassahhii iltasihillä. Hyvinnii lyhyvessä narussa.Ja meleko pikasesti.

   Poista
 7. Voe hyvän tähen sentään! Teillä jo isokissa hiipii pihamaalla, meillä sentäs vaan näitä taviskissejä, vaan niillekin anneetaan aina lentävä lähtö. Joo. Mut onpa ollu reipas toi Sankaritar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihhän tuo juutas olj änkeönnä pihamualle yön pimmeyvvessä.Ja vielä roekale tinttiin talj´pallonnii viennä. Toevottavasti iski siitä kunnon ripaska mokomalle vorolle. Vaekka onkaet se näläkä sillähhii.
   Tuo koerasankaritar olj nimeltäsä Mirabell. Hieno koera ja hieno nimi :) Kyllä siitä on juttuva suanna kuulla.

   Poista
 8. Jo on kaveri uskaltanut tulla lähelle. Hyvähän se on sun tarkkana olla siellä pihallakin, mutta tuskin se nyt aidan sisäpuolelle pääsee. Pidä vain huoli noista reviirin reunoista, että tietää ilves pysyä poissa.
  t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä pyörii nyt tässä koko sakki. Iso perhe on tällä isi-iliveksellä elätettävänä, kolome näläkästä penskoo.Pysykööt vuan metässä. Eekä aenakkaa immeesten pihamaella. Kyllä tässä tarkkana suapi olla.

   Poista
 9. Jo on sinulla siellä jännee, ku petoelukat tulloo iha nenä alle saetta pitämmää! Hyiolokoo! Tarkkana pittää sinu olla, ettee vie nuapurista kissiä tahikka säekyttele mammoos iha henk´hieverrii. Meellä onnii ollu melekosta toohua tiällä: mammalle ee nää tuo vanahuus tulova yksi. Par viikkoo sitte laski kuivan kosken saanan laateelta ja meenas käävä toenperrää huonosti. Nyt se vua rassaatti kylykiluut vähä säröelle ja jalakasa ja kätesä mustalle verelle. Niitä se on nyt tuossa parannellu ja nyt jo piäsöö töehisäkkii. Viikon ajan se niitä tiällä kotona haato nii ettee parrii yöhö nukkunnakkaa. Meijännii piti olla meleko raahallisesti riehumata - nii näätästi olova hermo pinnassa. Nyt jo uskaltaa vähä riehkastahhii sen kansa. Kyllä se siitä näkkyy vetristyvä vanahakkii immeene. Että semmosta tässä jooluva ootellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niitä nyt isojahhii kissoja. Ee oes väliks. Nuo pienemmät on paljo mukavampija :) Onkaet se koetettava hajulla olla nyt.
   Jopas teellä on sielä mamma keekoset heettännä! Voe kaaheeta,oespa ollunna aenekset huonompaannii. Onneks on nyt jo kuontummaampäen. Kyllähän se paranoo ku on kaks hoetajata. Se jos ee parane immeenen määräkoera kuppeessa ni sittä ee millää :)
   Onse nuihen vanahoen kansa semmosta...aena saes olla vahtoomassa etteevät telo ihteesä. Vuan uatelkoopa että meleko sitkaeta ne on kuitennii ku ee tuon pahemmin käännä! Ollapa joku nuorj huitukka ni oes piä halenna ja kättä jalakoo poekki :)

   Poista
 10. Jopas teillä vieras on käynyt! Melkoisen julkea se ilves, kun kehtasi sinun reviirillesi ja tontillesi tulla ihmettelemään. Toivottavasti kiertäisi teidän talon jatkossa vähän kauempaa. Olethan varovainen, Iivari!

  Muiskuterkkuja meidän kaksikolta ja hyvää viikonloppua teille sinne lumisiin maisemiin!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Tässähän se jekkaeloo ku tietää etton kissit nuapurissa ja meetä koerija kansa. Luuloo helepon evvään porukallesa suavan. Vuan kyllä haakun kansa puuhu ajan jos satun näkemmään :)
   Ollaan tok kuitennii varovaesija. Ee pimmeellä pihhoo pitemmälle.
   <3 terveeset ihanille tytöelle ja teellehhii mukavata viikolloppuva :)

   Poista