torstai 23. helmikuuta 2017

Ni että misteepäen...?


Eekuvvuan lunta lissee mualimaan.
Vaekka näkkyyhän tuota vielä sopivan. Että sempuoleen.
Vuan kovin ruppee ykstotiseks mänemmään muuten.
Ku ee oekeen... tarkene kovinkaa kummosija lenkkijä heettee.
Taekka jaksa. Taekka toemperrään kehtoo. Heh.Kettee kiinnostaa teputella sammoo tietä. Ku lunta tulloo tuulen kansa.
Männessä nuamaan. Ja kaaluksesta sissään.
Ja takasi tullessa takapiähän. Ja helemoen alle.


Tämä uamu on ahkeraan kamujen plokija luvettu.
Ku on tässä viimepäevinä männy aeka tuolla sihteerillä muissa hommissa.
Ja ommoohhii on kateltu. Ja niitäe tilastoja.
Ku teetä lukijjoeta on aena iha mukava miärä päevässä ollunna.
Nyt kiinnostasj kaaheesti tietee misteepäen työ ootta?
Suurimman osan kamuista kyllä tiijjännii jo.
Vuan semmoset lukijat jotka ee paljoo oo kommentoenna.
Taekka ee ollenkaa.
Ni kaaheen iloseks tulisin jos laettasija jottae kommenttija mistee ootta.
Ja mistä muastahhii. Ku on muitae ku kotomuan lukijjoeta.
Että semmosta kalluppija tässä lumj´myräkkäpäevän ratoks uattelin.
Näen savolaesittaen sanottuna yhellä laaseella; misteepäen sitä oekee ollaan?Etelän immeeset viettää viimisijjään hiihtolomaviikosta.
Ja varmaannii mannaeloovat jo ku loma loppuu.
Ja seoroovan lomakaavven immeeset rasvoo jo suksijjaan.
Että piäsöövät lavulle het ku loma alakaa.
Ja mäkkeen. Ja kukapa nyt minnehhii.
Meekäläesellähän seon kuulema omansorttinen hiihtoloma jokapäevä.
Ku ee lenkillä vaahti kuulema piätä huimoo. Sannoo äet.
Vuan kyllä seon se joka meellä ne lenkit enimmäkseen hiihättellöö.
Iha iliman suksija vielä.Äet jaksaa vielähhii ihmetellä jokapäevä mitenkä voepi olla koera mukavuuvvenhalunen.
Että makkoo mieluiten vuan kuta paksumpiin vällyin alla.
Uamusilla pitkään. Ja iltasilla jo aekasi.
Siihen lisäks päevätorkut usseempaan otteeseen.
Ja jos ee huvita leekkijä ni sillo ee leekitä.
Ja ku huvittaa ni sillo sitä leekittään. Oljpa immeenen mitä mieltä tahhaan.
Sillonku ollaan valaveella ni tarkalla silimällä immeeesen syönnökset vahittaan.
Ja omat muonat piälle.
- Kyllä ee minummielestä oo tuossa mittää ihmettelemistä.
Kyllä on tuo iha normaalija (määrä)koeran elämätä.
"Minimoe hommat, maksimoe mukavvuus." Seon meekäläesen motto.
Eekä tekisj pahhoo immeesillekkää.
Vae mittee mieltä ootta kamut?


41 kommenttia:

 1. Täällä on sellainen tuprutus myös, että kuulemma jää rally-toko tänään väliin. Emäntä ei viitsi lähteä tuiskuun ajelemaan henkensä kaupalla. No hyvin kai se vierähtää ilta tässä sohvallakin. :)
  Niin ja me asutetaan tätä eteläisempää Savoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että savolaesija sittä työhhii :)
   Lunta on työntännä tännäe päevänä tiälläe. Eekä loppuva näkyvissä.Millään konstilla sitä uamusilla pihalle piässöö... varmaan pittää männä jo kammarin lasista :)

   Poista
  2. Meistä ei itseasiassa ole kukaan varsinaisesti savosta kotoisin vaan ollaan kaikki eri puolilta Suomea, koirat ja Mestarit, mutta jonkinlaisia uus-savolaisia ehkä jo ollaan. :)

   Poista
  3. Savolaeseks tulloo ennempitkee ku aekasa assuu Savossa :)

   Poista
 2. No justiinsa juu, täällä päässä maksimoidaan mukavuus makaamalla akvaarion päällä pitkin pituuttaan. Ai että on lämmin akvaariolamppu mahan alla, ja se aparaatti hurisee ja liplattaa rauhoittavasti. Tämmöiset olot löytyy Helsingistä yhelt kylältä mäen päällä. Vaan mukavaa se sinulla Iivari on myös, ja peitteen alla kelpaa. Näin pakisi Nöpö-kissa ja kirjuutteli emäntä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä lie mukavata muata köllötellä. Ja katella siinä kaloja samalla. Oes evästä silimäen alla vuan ee suapusalla :)
   Kyllä on tällä ilimalla mukavata peetteessä muata. Ku lunta eekuvvuan sattaa.
   Pysyhhän vuan Nöpö lämpimänä :)

   Poista
 3. Mäyräkoiran motto ja elämä on just noin. Ainakin meillä Sohvi-vainaa menetteli samoin. Jos ei huvittanut niin mikään ei saanut liikettä niveliin ja jos oli virtaa niin eipä kysellyt kiinnostiko muita osallistua hänen aktiviteetteihinsa. Hih. Että ihan vaikutat rotumääritelmiin sopivalta ja terveeltä. Muisku vahvistukseksi siitä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja Jyväskylän huudeilla ollaan. :-)

   Poista
  2. Nuin oon uatellunna itehhii. Että kaekki terveen määkyn merkit :) Äet vuan jo eppäelöö anemijata ja viirusta ja mittee millonnii. Vuan sepä mittää tiijjä. Seon nii että elämästä pittää tehä näkösesä eekä muihen mieleenen :)

   Poista
 4. Tiällä Riistaveellä luvettaan tätä sinun plokija. Meijän tyttö otti reilu vuos sittä Määräkoeran ja sittä hoksasin tämän sinun plokin. Kyllä on meijjän Martilla samat kujjeet välillä kun sullahii. Ja lämpimästä tykkee. Saanan laatteilla makkoo kun on saana lämmin ja peiton alla samoten, ihan ump'sukkelossa. Kaikki mummon syönnit on vahittava ja ruuvan laitossa on myös silmä kovana. Nyt on tullunna poijjalle virtsakivijä ja on ollunna tarkkoo ruuvan suhteen. Ei sua mummo livvauttoo yhtään salaherkkuva. Kyllä on kuule syvämmeen käännä, kun toinen kahtoo silimiin, jotta etkö ies pientä hyvvee anna. Mutta jospa se kohta iloks muuttus ja loppus tuo tietti. Mutta hyvvee talaven jatkoo ja toivottaan että ei hyvin ennee lunta tulis, olis teillähii mukavampi kuleksija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ollaan sittä Martin kansa oekeeta määkkypoekija :) Vuan ne kivet on sittä kurjia olijjoeta. Kuulema pittää olla tarkkoo sen ruuvvan kansa. Siitä tiijjän ku mulla on ollunna niitä kitteetä. Kyllä nuilotettiin ruuvvampiältä. Onneks ne hävisj poekkeen. Toevottaan että Marttihhii piäsisj vaevastasa. Ja maestelemmaan mummun herkkuja. Ku mummut tietää mittee määräkoerapoejjat tarvihtoo :) Paljo terviisijä sinne Riistaveelle!

   Poista
 5. Kiitos sulle Iivari ja Kirjurilles kans, kyl tääl plokis täytyy joka päivä poiket. Jos o miäli musta, ni ain tullee iloseks, ko lukkee sinu touhujas ja ajatuksiis. Ja jos miäli o passeli, ni hyvä olo vaa lissääntyy, ko tääl poikkee.
  Terveisii lähettää Porist kääpiöpinseri Effi ja häne palvelusväkes

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervevvuan Effi ja palaveluskunta! Mukava ku ootta tykännä käävvä tiälä :) Tulloo itellehhii hyvämielj jos joku suapi tiältä hyvämmielen. Terveeset Porriin, sinne kaaheen kaavvas meeltä katottuna!

   Poista
 6. Lunta tuli täällä etelämpänäkin tällä viikolla 30 senttiä.
  Me ollaan Neron kanssa täällä Vantaalla mutta senhän tiedättekin äeteen kanssa ::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan tuo hyvä ku ootta työhhii sielä suanna lumemmakuva tälle talavelle :) Kyllä tuon talaveks uskoo tiälläe ku pihalle männöö. Ee oo muavara riittännä pitkää aekaa. Nerolla seon hyvä ku on tarpeeks jaloessa pittuutta, ee juutu ensmäeseen kinokseen niinku meekäläenen :)

   Poista
 7. Heippa Iivari. Kusti-corgin kanssa on tätä blogia luettu, mutta nytpä luen yksikseni, kun Kusti muutti kuun alussa tuon ilmaisiin. Sinun juttusi helpottavat ikävää. Mäntsälässä vaikutan, mutta alkujaan olen ihan ehtasavolainen.
  terv. Mirja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe tokkiisa...osanotot ja lämpimät lipasut sulle! Varmaa on kaahee ikävä. Ja siihe aattaa vuan aeka. Sano äet.
   Tiälläe olj corgi ennen minuva. Kuulema mahottoman elosa kaverj. Ja äet sitä ikävöepi vieläe välillä. Koetahhan jaksella kuitennii <3 <3

   Poista
 8. Kyllä sinun jutuistasi tulee hyvälle mielelle. Tuusulassa lueskelen sinun blogiasi ja joskus jopa kommentoinutkin.Itselläni on se 16.5 vuotias JackRussel Otto-herra. Se on välillä "vähän" jääräpäinen eli olenkohan itsekin?!;)
  Aurinkoista päivää toivoo Liisa ja Otto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niijjustiisa...vanahaherra Otto! :) Jo tok muistan. Tuoho ikkään oes pyrkimys meekäläesellähhii. Onse nii kunnijjoetettava ikä että suapi jo ollahhii jiäräpiä :) Mukavata viikolloppuva teelle!

   Poista
 9. Ja mehän ollaan näitä etelänveteliä, tai tarkemmin Lounais-Hämeessää, siin ei muuten seutukunnan nimi oo enne, sillä ei meille tipu ilmasia lounaita. 😄
  Kaks meistä on kotosin Pohjanmaalata, yks Savosta ja yks Uudeltamaalta, joten ollaan kansainvälistä porukkaa. Ilosta menoo ja meininkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No että aenakkaa mittää vetelijä oo :) Kyllä on nähty että tolokumpoekija ootta.
   Teellä on sielä meleko hyvä kattaas porukassa erjpuolilta. Karjalaenen ja lappilaenen vuan puuttuu :)
   Ilosta männöö teellehhii kamut!

   Poista
 10. Tiällähän sitä Joensuussa luettaan näetä sinun aevotuksija. Itellä ei oo koerroo ollu ennee 8 vuottee, kun Pepi sheltistä aika jätti. Hoejossa on sillon tällön parin tuttavan koerat. Toenen on se Rysselistä tuotu monirotu ja toenen aussiterrieri. Eeelen sattu yks huonompitapanen koera, joka tokkas minuva kätteen niin, jotta ihan piti lasaretissä käövä.Niin tässä Rysselistä tuovussa liennöö määräkoerroo kun on runko ja karva karkkee. Lisänä liennöö tätä petit basset griffon vendeeniä, kun joku ukko sano olovan ihan samannäkönen kun hänen petit passettisa. e

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että meejjän nuore emännän tienoelta :) Äet sano että tehokas koerakuumeen luannuttaja on tämä ploki. Ku lukkoo mistee kaekesta jootuu viäntämmään koeran kansa ni ottohalut vähennöö. Hupattaahan se jo vanahuuttaan.
   Vuan kylläpä on toellaa huonotapanen ollunna se kätteen tarttuja! Onneks tuommosija on harvemmassa. Toevottavasti kätes parannoo äkkijä. Terveeset vuan sinne Pohjos-Karjalaan! :)

   Poista
 11. Siru ja palveluskunta on täältä naapuri
  kaupungista, mutta sen varmaan jo tiesittekin. Mukavaa talvista viikonloppua ja on tosi ihana, että jaksatte meitä jutuillanne ilahduttaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvattiin aluks ja sittä jo tiijjettiin :) Mukavata viikolloppuva sinnehhii ja Sirulle terveeset! Ehkäpä vaekka joskus nähhäännii :)

   Poista
 12. Hei, täällä yksi lukija Vantaalta. Eksyin muutama vuosi sitten Parekin blogista tänne. Viihdyttävää kerrontaa teikäläisillä. Kiitos mukavista lukuhetkistä!-Milja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itelles ku tänne löövvit ja mukana oot pysynnä :) Se tuo Párekin ploki on iha huippu ja ne itehhii plokimpitäjät <3 Terveeset sinne Vantaalle!

   Poista
 13. Terveisiä vaan täältä Tyrnävältä, perunapitäjästä. Romeo-cockeri emäntänsä kanssa viihtyy hyvin blogin parissa. Kiitos ihanista jutuista ja mukavaa kevään odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullunna oon että sieltä niitä pottuja tulloo :) Mukavata kevättä sinne Tyrnävällehhii ja Romeolle terveeset! Ompa mukava että sieltäe muankantilta on lukijjoeta :)

   Poista
 14. Lunta satelee tiheästi laskiaissunnuntain kunniaksi täällä pääkaupungin itäisemmällä laidalla. Just oikein ja tarkasti sinä Iivari kuvailet mäyräkoiran aatokset ja elämänasenteet. Joka päivä luetaan teidän kuulumiset ja aina ollaan saatu hyvä mieli. Hauskaa laskiaista teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihhän tuo tuas viskelöö lumehhippuja. Onneks ee niimpaljoo ku eellisinä päevinä. Jokapäevä sitä myöhhii sielä teejjän plokissa käävvän. Ja jos ee oo uutta ni luvettaan entisijä juttuja :) Ja sittä kohta huolestuttaan jos männöö usseempi päevä iliman kuulumisija... Mukavata laskijjaesta teellehhii!

   Poista
 15. Mottosi on Iivari aivan loistava! Tuolla pitäisi kaikkien mennä. Minäkin sain jo isäntäväen kotiin ja kyllä on ollut ihanat pari päivää. Se tuo porukoiden loma meni vähän toisin kuin ajattelivat. Setämies sairastui siellä pohjoisessa ja Jäbä jäi hänen luokseen, äippä vain pikaisesti kipaisi Kajaanissa. Perjantaina haki sitten Jäbän Kempeleestä ja tulivat yötä myöten kotiin. Joten jäi äipältä näkemättä teidän lumimäärät. t. Eka

  VastaaPoista
 16. Kyllä pittää motommukkaan ellee. Helepompata on ja mukavampoo eläminen :)
  Harmi että on männy isäntäväkes loma vähä mönkään. Vuan pittäähän sitä saerasta setämiestä kyllä aattoo. Oeshan sitä lunta ollunna näkyvissä tiälä vähä enämpi ku teellä sielä. Kaete. Vuan mukava ku saet jookot kottiin. Onse vuan mukava ku on oma laama koolla .)

  VastaaPoista
 17. Täällä pääkaupungin länsireunalla blogiasi lueskelen. Olen vanha mäyräkoiran omistaja ja sympatiseeraan hyvin ajatuksiasi ja touhujasi. Oma mäyräkoirani on lähtenyt paremmille metsästysmaille melkein 20 vuotta sitten. Mukavat muistot jätti kuitenkin lähtiessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sannoovat että jos on kerra määräkoeraimmeenen ni on sitä aena :) Myö määräkoerat ollaan semmonen omallaenen lajisa. Ja nii on kuulema määräkoeraimmeesettii. Ja sillohhan se passoo hyvästi :)
   Mukava ku oot tiälä minun toelaeluista lukemassa. Paljo terviisijä sinne läntiselle piäkaapunnin reonalle!

   Poista
 18. Tukholmalaistunut Kainuun tyttö täällä hymy korvissa lukee sinun plokia Ruotsin puolella. Murteissa jonkin verran samoja piirteitä niin tätä lukiessa tulee aina mukavan kotoinen olo! Mukavaa kevään odotusta Iivarille ja sihteerille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehä on tiältä katottuna ulukomaella sittä missee luveksit tätä minun plokija :) Mukava ku oot tänne löötännä. Ee oo Kaenuurraja kaakana meestä. Alle 60 km sille matkoo. Ja ohanse äettii sielä Kaenuussa nuoruusvuosijjaan viettännä. Että tuttuva on sehhii tienoo kuulema.
   Oekee mukavata kevättä sullehhii sinne issoon kaapuntiin! :)

   Poista
 19. Ee olla kovin kaakoo elj Kuopijosta. Kyllä on mukavoo tämä sinun plokin seeroominen, ihan outan aena millon seeraava kirjotus ilimestyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe kiitos :) Mukavata seon ku plokija luvetaan. Ankeeta oes jos ee kukkaa lukisj. Äet on vuan hittaallaenen sihteerj. Kyllä oes mulla paljo enämpi asijata ku mittee se muka kerkijjää ylös pistee. Koetan pistee siihe vaahtija ni ee tarvihe ootella pitkään :)
   Terveeset sinne kalakukkokaapuntiin!

   Poista
 20. Terve Iivari ja koko kotiväki. Täällä Turun tienoolla lueskellaan näitä tarinoita. Ja Ekan äipän kanssa käydään samaa työpaikkaa. Rapsutukset ja hyvää kevään odotusta. Kiitos mukavista kuvista ja kertomuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervevvuan Turkuun! :) Kiitos vuan itelles ku käät meekäläesen juttuja lukemassa. Ekan äeppä on varmaa iha huippu työkaverj. Ku on nii mukava.Oon niät tavanna iha oekeesti :) Oekeen mukavata kevättä sinnehhii ja sitä työnilloo!

   Poista