sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Laeska päeväMeleko laeskansutkee sunnuntae.
Uamupäevästä vielä pysty hilipettelemmään pihalla.
Vuan sittä alako sempäevänen vesj´sae.
Ja sitä on piisanna.


- Katoppa äet tänneppäen... eekö  tulehhii nyt rintaas semmonen lempee ja lämmin aelahus.
Ja ihan pakottava tarvis jakkoo tuo jiätelös tämmösen mahottoman kiltin ja söpösen, pienen määräkoerapoekas kansa...?

Että kyllä vuan voepi saeppäevännii käättee hyövyllisesti.
Ja liikoo rasittamata ihteesä.
Vähä ku katastaa silimiin nätisti ni johan tipahtaa jiätelönokare.
Tosin oes suanna vähä isompihhii nokare olla.
Vuan mänettelj tuo nyt näen alakajaesiks.
Meellä ku on ollunna semmonen tuo äet ettee siihe oo kerjuut tehonna millonkaa.
Ni nytpä kuitenniisa tehosj.
Että hyvä alaku. Kyllä se vielä oppii.


Äet lukihti vissiinnii aevosa jotennii. Ku ee suanna nuita kuvija erilleen millää.
Välillä ne mänj oekeempäen. Ja sittä tuas olivattii kiini toesissaan.
Ja mikä mitennii.
Ni olokoosa nyt samassa läjässä.
Näkkööhän nuista kuitennii kettee ne esittää.

Eepä tässä oo kummempija sittä muuta tehtykkää.
Laeska päevä ollunna.
Haakoteltu ja makkaeltu.
Ja välillä kylykee kiännetty.
Ja kuunneltu ku sattaa ja peltikatto ropisoo.
Äet kyllä vähäsen syön kintaampeokalossa.
Että kuinka paljo mahtaa ropista jostae peltiirrakosista tuonne vintin vyllinkiinnii.
Koetin sitä lohutella. Ettee huoli turhoo.
Iha on ilimasta vettä se.
Nuin niinku usseemmaltahhii kantilta uateltuna. 😁

20 kommenttia:

 1. OI, kuinka valkoiset ja hienot hampaat sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Suu selällään saeppäevänä haakottaa.

   Poista
 2. Äippä milteistä töräytti jätskitötterönsä kiinni näyttöön, ku heltyi niin noiden sun silmies eessä ;) Ja siinä seuraavassa kuvassa se päätteli, että tais Iivarilta jäädä jätskit saamati, kun on niin hurjan näköinen ilme ;) Onneks kuitenkin sait, edes vähäsen. Mullakin se tuppaa enempi olemaan niin, että iskältä kyllä saan miltei mitä vaan kauniisti napittamalla silmiin, mutta äippää on vaikeempi hellyyttää. Mukavaa laiskottelupäivää (tai oikeastaan iltahan jo on)! T: Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava äeppä sulla! <3 Se tuo suu aaki kuva on haakotuskuva :) Kumma ku helty äet jiätelöstään lusikallisen tippaattammaan. Seon ylleesä niin nuuka ettee heru mittää sen laataselta. Isäntä on heleppo tappaas tiälläe onneks :)

   Poista
 3. Sinulla on oikein ammattikerjäläisen katse! Ihme, että sinun äet pystyy tuollaista katsetta joskus vastustamaankin. Hyvä, että tällä kertaa kuitenkin sait jätskiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihe naesimmeeseen ee tehhoo ylleesä vaekka oes minkälaenen sulatusilime. Nyt onneks hyväks mieleks tippaatti vähä :)

   Poista
 4. Teillä lotuutti vettä ja meillä sen tautisen helle, että hyvä ku jakso muutaman kerran palloo noutaa. Sulla on kyl ihan ammatilaisen otteet tossa jätskinvonkaamisessa, kuoma, ja tuattaa myäs tulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohoh! Että iha hellettä! Ee oo tiälä kyllä vielä taenna kummosemmin tälle kesälle näkyvä. Harjotus tekköö mestarin tuossae kerjuuhommassa:) Isäntä heltyy het, äet on kyllä hankalampi tappaas.

   Poista
 5. Kyllä män mammalta tovi lukkiissa sinu kuulumisijas, ku ee oo ehtinynnä konneelle parrii viikkoo. On viettänä kuulema semmosta kesälommoo.... justjoo! Nii on ollunna meellähii kiirettä, jotta ee oo ehtinnä päeväunijakkaa naattimmaa. On tultu ja mänty vaekka mihinkä suuntaa ja nyt alakaa olla voemat vähissä! Eelen kottiuvuttii mökkireessulta ja eeköpä käänä samalla laella ku sullekkii, että kuplakylypyy joovuttii kumanehhii. Mammakii siitä sitten meijän pesun jäläkee kapus saana laateelle ja naatiskel koko raha eestä aehahhii huokaeluje perusteella mitä sieltä saanasta kuulu. Nyt vietetää kalsarimuanantaeta eekä tehä mittää ku vua välillä käävää jiäkuapilla kahtomassa oesko sinne siunaatunna mittää hyvvee. Vua eepä sinne mikkää tonttu herkkuja kää tuomassa. Mamma mutis, jotta pittää kuitennii viimestää huomenna käävä täävennystä hommoomassa. Myö oltii toenperrää serkkupoekii mökillä ja pistettii siellä kyllä hulinas ku siellä suapi olla iha irti koko aejan kun ee oo aatoesta eekä muista mänijöestä vuaroo. Tulha tuota muutama askel otettua, jotenka nyt uni maestaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla pittää lommaella. Ee sitä sillo joovva konneen iäreen. Mukava ku piäsittä nyt iärelle ku sihteerrii siihe istahti :)
   Jopa on teellä ollunna ilosta lommoo! Se se on parasta ku suapi pintellä häntä suorana mukaviin kaveriin kansa :) Ja nuo kalsarj´päevät on kyllä joskus, aenahhii semmosen hulinan jäläkeen, kohillaan. Suahhannähä tullooko huomenna jo semmonen ku sitä vesj´saetta tuas on luppaeltu. Sittähän se kuulema vyöryyhhii se helle...

   Poista
 6. Sinulla on kyllä niin ihanat silmät että meidän äippä jakaisi sun kanssa kaikki ruokansa! Mulla on tylsää kun istutaan vaan autossa. Matka kohti kajaania on alkanut. T. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vuan, sullon sittä huippuäeppä! :) Koetahhan kestee pitkä reessu kuomahyvä. Vissiinnii mänömatkalla sittä poekkeetta tänne!? Ku ee kerta tänäpäevänä näkynnä.

   Poista
  2. Kyllä ajatus on sitten keskiviikkona poiketa sua moikkaamaan. Just vasta ajettiin tuosta teidän tienpään ohi niin mennään nyt vaan huilaamaan. Toisin päin on mukavampi poiketa. Laitamme viestiä sitten vielä kun lähdemme keskiviikkona. T. Eka

   Poista
  3. Jovuan passoo se. Eekö oohhii nyt aakeeta ku meejjän mökki näkkyy sinne isolle tielle asti! Heleppo ossaatuva tänne. Myöpä ootellaan :)

   Poista
 7. Se saa sattaa tai paistaa, aina kumminki maistaa, nämä Iivarin jutut. Niistä tullee suvimiäli ja jäätelötöttöröökin lipasee kiäli.
  Kääpiöpinseri Effi palveluskuntineen kiittää ihanaa Iivaria - ko tääl käy ja lukkee, tullee ain mahrottoma hyväl tuulel ja tuntuu, et o oikee kesä!!! Vaik ilma olis mimmone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vuan sulle Effi ja palavelusväkj kansa :) Mukavata kuulla että ootta tykännä. Tulloo kaaheen hyvämielj tuommosesta. Ja ilonen olo. Ku onse mukavata että joku tykkee :)

   Poista
 8. Effi tuossa puhuu täyttä asiaa. Aina tulee hyvä mieli, kun Iivarin tarinoita lukee. On sulla kamuseni tosi hieno purukalusto.
  Tämä viikko näyttää meillä alkavan tomerasti. Aamulenkin jälkeen imuroitiin ja luututtiin kämpän lattiat. Ennen lenkkiä pyyhittiin keittiön kaappien ovet. Noiden hommien jälkeen eukolta lopahti virta ja nyt vain oleskellaan puoliunessa. Kohta varmaan sataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vuan kamu! Hyvämielj tulloo kommenttija lukkiissahhii. Ja varsinnii tämmösijä :)
   Jopas työ ootta ahkerina ollunna.Äetijä rupesj uuvuttammaan jo tuota lukkiissa :) Tiälä ee oo tuo immeenen ku huahuillu vuan. Ja huomenna vasta jootahhii sitä tekemään ku sitä vettä kerta tulloo. Vaekkee kyllä oes pahitteeks enimmät roenat imuroejja. Jos vaekka Eka ja äeppäsä tulloovat käämään keskiviikkona! :)

   Poista
 9. Vai oikeen jäätelöllä siellä herkuteltu, se on kyllä totta että jäätelöannokset on aina liian pieniä nokareita (jos minulta kysytään)
  Kivaa viikonjatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se äettii aena sannoo ku on lapijjoenna jiätelösä että tuljpa otettuva pienj annos. Vaekkon puolj litroo justiisa kiskassu mänemmään :D Vuan ruahti kuitennii sen nokareen tippaattoo mulle.
   Mukavata viikojjatkoo sinnehhii! :)

   Poista