torstai 17. elokuuta 2017

Iänessä tuasÄet olj kokonaesen viikon reessussa nuore emännän luona.
Että sillä tiälä plokissa on hilijasta ollunna.
Meekäläestä ee huolittu mukkaan.
Salloo luikahti lähtee männäviikolla.
Eekä mulle mittää sanottu.
Eelissäiltana sieltä sittä kottiutu.
Ku olj kassisa purkanna ni uattelin varmistoo että kyllä ee iha het luiskaha tietimätä uuvvestaan.


Sielä olj tuas rannalla istuttu. Ja Höötijjäestä kuvattu.
On kuulema mukavankuulosta ku uallot loeskaa rantaan.


Sieläpään on istuneet. Mokomattii.
Kerta ee matkaan otettu.
Oesin tuota minnäe suattanna sielä järvenselältä tuulta haestella.
Ja sitä Vastarannan Kiiskee tähystellä.

Isännän kansa kahelleen tuas viikko oltiin.
Eepä meellä mittää hättee.
Ettee sempuolee.
Päevätorkkuja otettiin usseemmattii.
Pihalla oltiin. Ja syötiin.
Lenkillähhii käätiin. Ja iltasta muistettiin ottoo.
Evässii riitti justiisa sopivasti.
Piästiin kaappareessulle nyt het uamusta.

Äet männä kuahotti kaapassa kärrin kansa.
Ja myö isännän kansa silläaekoo katasteltiin kylämmännöö.
Sielä olj yhellä penkillä tyttöjä istuksimassa.
Sanovat että kylläpä on sittä sulonen ku ohi siitä mäntiin.
Isäntä kysymmään niiltä että kumpiko... 😄

Eelissäiltana käväsj Jamin mukava emäntä tuomassa mustikoeta.
Äet kielti ettee sua männä niitä sankosta ronkkimmaan.
Aeko ruveta niitä siivoomaan.
Eekä oo kuulema mikkää tinka koerankuolasija sieltä poekkeen etitellä.


- Mittää ronkkinna! Vähä vuan laejjalta nätisti maestoen....

Että nyt sitä on ehken tuas iäntä pirtissä ku tuo äet tulj kottiin.
Ja plokkiinnii vissiin suapi asijata juluki.
Ja nämä raahalliset ja aekataaluttomat poekamiespäevät ohi toestaseks.19 kommenttia:

 1. Kylläpä osasit hoitaa hyvin tuon tilanteen, että pääset mukaan jos heti uudelleen lähtee. Ne on mukavia paikkoja nuo kassit. Minäkin aina sen Kainuun veikan kassin myllään, kun se tänne tulee. Mutta tuo on kyllä kurjaa, että salaa lähtee. Kyllä sitä pitäisi lähtöitkut saada itkeä, niin tulisi sitten nopeammin takaisin, kun tietäisi että sitä ikävöidään.
  Mitäs ohikävelijät isännälle vastasivat? Kait se sentään olit sinä, joka oli niin söpö.
  Minä en tykkää mustikoista, mutta muutaman punainen viinimarja kyllä menee. Ei tosin montaa.
  Nyt pidät huolen, että saat äetiltä riittävästi rapsuja poissaolon korvaukseksi ja yritä päästä myös pelailemaan, kun kelit on ainakin vielä ihan hyvät. Ei ne poikamiespäivät niin häävejä ole! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mullehhii sanottiin vuan että oota kiltisti. Ja sittä äet häepy. Mistee sen arvasin ettee ollukkaa millää kaappareessulla vuan viikkosotalla sielä. Ee tiennä lähtöitkuja itkee.
   Kyllä se minä kuulema olin se jota ne tytöt söpöks sano. Eekä tuo isännän itetunto taenna siitä kollaasta suaha :)
   Vähä minä nuileena äetille olin eelissäpäevänä vuan nyt oon jo leppynnä. Herkkuja on tarjottu ja ruaputettuhhii on viikon eistä :)

   Poista
 2. Juu, jo tässä ehdittiin ootella milloin se äet ehtii kirjoitella ja nyt sitte saatiin vastaus :) kiva taas kun ootte langoilla. Mä oon semmosen herkun maistellut kum vesimeloni. On mulla hampaat tallella mutta jotenkin siitä pienestä palasta on hankala saada otetta,on liukas, ja emäntä pitää sitä hyppysissään ja minä sitä yritän natustaa. On se sitten tullut syötyä. Ja jäätelöä on kiva lipaista lusikan kärjestä. T. Nöpö katti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seon hankalata tuo asijoehen ilimasu itellä ku on nii juuttaan pienet nuo näppäemet ettee oekeen tassuille passoo. Pittää aena kirjurija ootella. Nythän tuo on tuas suapusalla.
   Sullon sielä hyvät herkut:) Melloonit ja jiätelöt. Jiätelö varsinnii on hyvvee. Mulle vuan ee meenoo piisata se lusikankärestä maestelu. Mielellään enämpihhii ottasin. Vuan ee sitä tarjota ku vähä vuan mieliks.

   Poista
 3. Kivaa, että olette taas linjoilla! Kyllä aaltojen ääni on mukavaa kuultavaa. Veden katselu ja kuuntelu on rauhoittavaa, sanoo Palvelijatar. Ootko Iivari koskaan nähnyt sitä vastarannan kiiskeä? Me ei olla siihen törmätty näillä merenrannoilla. Olispa metka se tavata.
  Komeita on nuo mustikat, pakkohan sinun oli niitä maistaa. Minä olen maistellut karviaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo nähnnä sitä vastarannan kiiskee. Oes tuo mukava tavata. Nähä että onko yhtää sammoo näkköö ku meekäläesessä. Ku äet niät joskus sillä nimellä minuahhii kuhtuu!
   Mustikat on mahottoman hyviä. Ja ne mustat viinj´marjat jotka alakaa kypsijä olla. Suoraan pensaasta syötynä makkeita :) Mulle on alaoksat varattu yhestä pensaasta. Etten muka kuoloo kaekkija marjoja. Vaekken kyllä ymmärrä mittee se haettoes. Nehän kuitennii höörytettään ja keetettään mehuks. Ja koerilla on puhtaat suut :)

   Poista
 4. Hyvin päivystät tuossa matkakassissa, ei paljon muuta kyllä äeteellä sitten seuraavalle reissulle mahdukaan, ehkä hammasharja ja tahna Iivarin lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitteepä se muuta tarvihtookaa ku karvasen kaverisa matkalle mukkaan :) Nyt tiijjän varustaatuva het lähtövalamiiks ku tuo musta kassi ilimestyy näkyville. Eepä nuivvuan luikikkaa äet ennee reessuun.

   Poista
 5. Joo, on se kyl aina melko hiljasta, ku ollaan pelkällä miäsporukalla, kuamahyvä, joten hyvä, ku äippäs tuli kotiin, on taas ääntä ja liikettä. Mustikat ja muut marjat on herkkuja. Varsinkin ku ei tartte itte poimii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä iäntä aenahhii on piisanna. Ja niinku meellä olj tiälä raahallista ja hilijasta miesporukalla :)
   Eevuan, iha on hyvä ku kottiutu. Kotosampata on ku on iäntä ja liikettä.
   Nyt on hyvä ku alakaa nuo viinj´marjattii olla kypsiä. Suapi vitamiinit suoraan pensaasta iha ite. Muut syön sittä valamiiks kerättynä sankosta:)

   Poista
 6. Sinä olet kuin meidän Pimu aikoinaan. Pakkasi itsensä mökkikassiin, ettei unohdu matkasta pois. Mustikat on hyviä, sanovat Typy ja Hippu. Pakastin alkuviikosta laatikollisen mansikoita ja nekin maistuivat tytöille. Vaikka metsämansikka on kyllä parempaa.

  Teillä oli sitten ihan viikko isäntien kesken. Leppoisasti teillä kuului aika menneen. Se on mukavaa. Evästäkin riitti tarpeeksi ja päivätorkkuja. Laatuaikaa!

  Muiskusia Typsyltä ja Hippaselta! Letkeää viikonloppua toivotellen Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onse hyvä varmistoo ettee unehu matkasta poekkeen.
   Mehtämansikoesta minnäe tykkeen.Ja kaekista muistae marjoesta. Ne isot mansikat jätän sovinnolla muille.
   Viikko mänj miesporukalla kyllä oekeen mukavasti. Nii olj raahallista :)
   Vuan kyllähän tiälä nyttii on iha mukavata ku äet tulj. Huolto pelloo tuas :)
   Oekeen mukavata ja luatusata viikolloppua sinnehhii!

   Poista
 7. Hei vaan Iivari ja tervetuloa takaisin kuulumisien äärelle. Meilläkin oltiin jo huolestuneita, että mihinkä ootte joutuneet. Nythän on äitillä matkakapsäkissä kaikki tärkeä pakattuna, kun sinä siellä oot. Muutahan sitä ei ihminen tarvikkaan, eikö vaan. Mekin on käyty mustikassa ja minä suhautin syömään sinne mistä poimittiin, mitä tuota itte ettii mustikkapaikkaa, kun joku sen paikan valmiiksi "näyttää". Eipä se mamma ollut vihassa ollenkaan vaikka samalla apajalla pyörittiin :-) Mukavaa viikonloppua teille kaikille.

  VastaaPoista
 8. Ai niin, täällä oli kirjottelemassa Kassu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vuan :) Sitä ku jootuu olemaan aena kirjuria vaella ni sittä onnii pulassa ku sitä ee oo. Ee oo meekäläesen käpsille nämä näppäemet tehty.
   Sulla onnii yhistynnä huvi ja hyöty ku oot suanna vilistellä sielä metässä ja marjamättäät on valamiiks näätetty. Myö ee sinne marjamehtään männä ku äet on sevverra könttä että säkkeötys jo ensmäesiin varpuihin. Eekä se oo muutenkaa mittää marjampoemijoeta. Kuulema penskana suanna tarpeeksesa siitä hommasta. Onneks on nuita mukavija immeesijä joelta niitä sittä suapi :) Mukavata viikolloppuva sinnehhii!

   Poista
 9. Joo, hyvä että ootta takasi. Mamma tiälä jo eppäel, jotta onko tullu konneesee vikkoo, ku ee päevity Iivarin kuulumiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kone toemi vuan sihteerj olj toellaan karkuteillä. Suahannähä onko mitenkä utakkana nyt näehin hommiisa. Vae kerkiskö jo laeskistuva sielä reessussa.
   Se ottaa tietennii tuas aekasa ennenku se päevittää piäsä tähän kotj´elämään :)

   Poista
 10. Mukavaa, että on taas ääntä kotona ja blogissa! :) Vaikka kuulostaa, että isännänkin kanssa on mukavasti sujunut. Ne nuo emännät aina epäilevät, että tuleeko siitä elosta mitään ilman heitä, mutta aina joutuu yllättymään, että kyllä ne miehet sittenkin itsekseenkin pärjäävät! Tai koirien kera ainakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan meellä mänj hyvästi tiälä isännän kansa. Vaekka äet aena eppäellen soettelihhii ja kyselj oottako muistanna ja onko sitä ja tätä tehty.
   Hyvästi oltiin immeesiks ja koeriks:)
   Mukavahan tuo olj ku se sittä kottiutu. Vaekka pikkusen sille olinnii muka äessänj :)

   Poista