keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Työlästä


Kyllä on kuulkee hankalaks tehty tämä meekäläesen tähystyshomma.
Tällätty nuita purkkija tääteen koko lasinevus.
Koetappa siinä sittä työntee nokkoo purkkiin välliin.
Että ies pilikahuksen näkisj pihalle.
Samalla ku yrität suaha ihtesj pysymmään siinä käsj´nojalla.
Entinen kahtelupaekka ku purettiin sillon alakukesästä.
Ku en muka saes hyppijä niimpaljoo.
Ja niin korkeelle ku sillon siihe selekänojalle.
Onko tämä nyt sittä muka jotennii terveellisempöö.
 Kysyvvuan.
Työläämpätä aenahhii.




Tosin siinon kyllä se hyväpuolj.
Että ku immeenen eenestää jottae siinä telekkarin iäressä.
Ni siinä on justiisa aetijopaekalla.
Ja silimiintasalla.
Suapi joka suupalan laskee.
Ja sittä paheksuvasti katastoo.
Jos ee mittää heraha meekäläeselle.
Ylleesä herahtaa.
Isäntä on siinä meleko heleppo tappaas.
Toesin ku äet.
Vuan sepä nyt on kuivake muutennii.
Ja nuuka nuissa evväessä.





Ee oo pihamuan törky aenakkaa vähenemmään päen.
Onneks on kuivempata päevee nyt pitännä.
Ni ehken on toeveeta niitä suaha poekkeen.
Seon vielä mietinnässä.
Että otetaanko haravapelillä.
Vaeko ehken leekkurinkerreejällä.
Vuan työlästä tulloo jokatappaaksessa olemmaan.
Suattaa jootuva usseemman sapuskataavvon välillä pitämmään.
Ja jottii torkuttii niihemperrään.


Josko tuota alottasj koko urakan esinnä leppeemällä kunnolla....









12 kommenttia:

  1. Nyt on kuoma kiikkerään paikkaan tällänny pepandeeroksensa, huh huh. Muista sitten, että ku huules hamuaa telkkarinkatsojan voitaleipää, niin muu kroppa pitäs pitää tasapainossa, muuten tuiskahat kuonolles lattialle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohan siinä vähä hutera olla. Onneks saen tukkee kuonon kohalle jiätelöpuikosta :)
      En oo kyllä vielä kertookaa puonna vuan kertahan seon ensmänennii. Äet pelekee että puttoon ja puotan vielä jonnii kukannii pihalle kuikuillessa.

      Poista
  2. Eepä oo sinulla ennee tähystyspaekkoo - harmi! Ee oo semmosta meelläkää, mitä nyt etteese pikkuikkunasta joskus nähhää jottae pihalle. Ee oo sohvoo tiälläkää tällätty ikkuna alle, josta oes nii passeli katastoo pihamualle. Sempätähe sitte haakutaa melekee jokkaesta rissaasta, mikä pihalta kuuluu - iha nui vua varuilta, kun ee kerta nähhä. Mamma sitä ee aena ymmärrä ja käsköö meijän olla vaeti.
    Nyt onnii oltu mamman kansa koko viikko kotosalla, kun se pittää jottae pitämättömiä kesälomanjämijään. Alakuviikosta se telemus ikkunoehi pesun kansa, mutta raahottu sitte, kun tul se kaahee myräkkä. Nyt sitte kulukoo lasista lassii ja vahtoo, millonka viimeset lehet puusta puttoo, jotta piäsöö haravoemaa. Ee se siitä tykkee, mutta ee aata - mitäs on nii paljo nuita koevuja summuita lehtipuita. Aena näe syksyllä haravoennin eellä se uhkoo kuatoo jokkaese puolta metriä korkeemma kasvuston pihasta. Terijoen salavat se jo hävittikkii - hyvä että lähtivät, mutta vielä näkkyy oleva paljo lehtipuita huojumassa. Pitäähä sitä mammallahhii olla jottae ättäröemistä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite pittää tähystyspaekkasa nykyvvään ehtijä. Hankalaks on tehty sehhii tarkkaeluhomma. Joka kuuluu talon koeralle luonnostaan. Immeeset ee sitä ymmärrä. Aena ku haakutaan ni on sille aehetta. Jos ee meellä muuta ni ykkösen uutiset :)
      Meellä se töröttää se pissipuu elikkkä se salava tuossa pihalla. Ja nuukaellen lehtijjään tiputtaa. Ee ruahi kerralla. Ens kevväänä lähtöö kaekki oksat siitä kuulema. Sano äet. Tympääntynnä siihe lehensiivoon. Nyttii oes haravalle töetä...

      Poista
  3. Yksi hyvä tähystyspaikka on poissa mutta toinen tuli onneksi tilalle :) Siitä voit helposti anella (vaatia) voikkoleipää ja muuta herkkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahottoman hyvällä hollilla tuossa on esj´merkiks siihe jiätelönsyönnin tarkkaeluun :) Ja justiisa näkkyy kukkaruukkuin välistä pihalle. Ku vähä siirtää yhtä. Kiitosta ee siitä vahista kyllä oo tullunna.

      Poista
  4. Juu kyllä me sitä jo silloin kesällä vähän katsottiin, että ei ole sulla helppoa tuo vahtikoirana olo, kun oli tuoli siirretty pois kohdilta. Mutta fiksu mäyräkoira kyllä löytää paikan tarkkailulle, vaikka sitten vähän vaikeamman kautta. Ja tuo on kyllä hyvä, jos siinä saa evästä helpolla. Kannattaa siis pysyä olemassa olevissa järjestelyissä. Ne on tainnut teidän sateet laskeutua tänne alemmas, kun meillä tuntuu vettä tulevan nykyisin joka päivä. Mutta ehkä nämä ilmat tästä taas korjaantuu. Mukavaa loppuviikkoa! t. Eka
    ps. Olipa kiva kuulla, että äet on jo parempi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työläämmakusta seon nykysi tuo huushollin vahimpito. Vuan koeran pittää tehä se mittee koeran pittää tehä :)
      Ee ne kuule kaekki satteet sinne teelle laskeotunna. Vielä on piisanna tännehhii tänäpäevänä. Loppunookko tuo veentulo millonkaa...!
      Vuan sitä pittää vuan toemeen tulla. Mukavata loppuviikkoo sinnehhii! :)

      Poista
  5. Sinulla on siinä nyt ihan aitiopaikka katsella, kun ihmisväki evästää. Pistät vaan oikein anovan katseen päälle, ehkä saat sitten maistiaisia. Meillä se valitettavasti tepsii minuun. Isäntä pysyy tiukkana.

    Vettähän tuo satelee päivästä toiseen. Toivottavasti poutaantuisi pian. Meilläkin on mökillä haravointihommaa tiedossa. Lehtipuhallinkin on. Mutta mitenpä noita märkiä lehtiä puhaltelet... ja joo, näissä hommissa on tärkeä pitää usein välipalataukoja.

    Isot muiskuset Typsykältä ja Hippuselta! Leppoisaa viikonvaihdetta teidän pesueelle.

    Typyn ja Hipun emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ee oo kuulema mikkää toevottava paekka tuo. Vuan hyvä siinä on immeesen silimiin korkeovvella olla valamiuvvessa ku se syöpi jottae :) Isäntä on heleppo tappaas, äet nuilottaa.
      Kyllä seon tärkeetä ne hommat taavvottee. Jaksaa paremmin :)
      Toevottavasti teellä on mukava mökkireessu ollunna ja ilimat suosinna. Muiskuja tytöelle!

      Poista
  6. Näyttää justiinsa sellaiselta tuo sinun tasapainoilu, että arvataan siellä äetin sydämen olevan jatkuvasti kurkussa. Täällä asustaa niin ylihuolehtiva nainen, että hyvä kun saan ihan itse sohvalle hypätä.
    Ajatteles, en vieläkään tähän 8v ikään mennessä ole saanut maistaa jäätelöä. Niin on ahne tuo eukko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ohan se äet siinä hiäreemässä kokoaejjan ku tuohon kiipeen iltapalloo isännältä vahtoomaan. Vuan tähystämässä kään kyllä ihan salloo. Äet sen siitä tietää ku kukkapurkkiin välissä on isompi nokanmäntävä rako :)
      Yhen kerran jäen kiini ku en tarpeeks sypäkästi tullunna alas ku äet tulj kottiin...
      Nyt rojekti "Párekille jiätellöö ies maestipala" kääntiin! Ee oo reelupelj sielä nyt.

      Poista