tiistai 5. joulukuuta 2017

Kansallispäevän uattona


Sitä määräkoeriin kansallispäevee tässä ootellaan.
Sitä iteppäesyyspäevee joka on huomenna.
- Immeeset sannoo sitä kyllä ihtenäesyyspäeväks.
Oon julistanna virallisesti sen määräkoeriin kansallispäeväks.
Ja tietennii sentaatta liputettaannii.
Restentti järjestää isot juhlattii.
Immeeset luuloo mänöväsä ihtenäesyyspäeväjuhliin vuan eepä tiijjä ne mitttee sielä oekeesti juhlittaan...


Kaekellaesta jooluhööräkkätä ilimennöö harva se päevä.
Ja harvon äet malttaa asettuva alollesa.
Sillon pittää kiireellä käättee tillaesuus hyväksesä.
- Eekaet tässä mittää kummempoo...kuhavvuan jootessanj ja ilima´aekojanj...muutevvuan sivumännen tässä uattelin kysästä että mahtaskoon sitä nyt justiisa ja tässäpaekassa sylliin piästä...??

Meellä se päevä on aena ollunna piparintekopäevä.
Nyt äet aeko poeketa järjestyksestä.
Ja sano ettee yhe´aenutta piparija tehä huomenna.
Sensijjaan muataan pitkään.
Ja lattaavvuttaan henkisesti istummaan ilta telekkarin iärellä.
Vahtoomaan niitä linnajjuhlija.
Ja äet perinteesesti kehhuu ja moettii vuoromperrään kaekkiin vuatteet ja tukat.
Niinku vissiin muuttii naesimmeeset.
Kuka iäneen ja kuka itekseen.
Ja tietennii se katottaan tarkkaan että minkämallinen maha seon muan ensmäsellä naesella.
Ku valtakunnan perillisen syntymmään on vuan kaks kuukaatta.
Eekö vuan meekäläenen vuan oohhii hyvästi perillä näestä naesten hömpötyksistä ja puhheenaeheista. 😁
Äet ku hölöventää iäneen kaekki mittee uatteloo ja lukkoo.
Ni minnekkä sitä korvasa pannoo.
Vaekka läpät onnii ni aena jottae läpi piäsöö.
Onneks isäntä pelastaa monesta pulasta.
Katellaan tinttijä välillä lasista.
Ja huastellaan miestejjuttuja.
Niinku vaekka vormuloesta ja siitä mittee otettas iltaseks.


13 kommenttia:

 1. Hyvin on sulla tiedossa naisten metkut. Meillä menee aikalailla samoja latuja. Eukko varaa pinon pikkusuolaista natusteltavaa ja minulle omat herkkupalat. Sovittaudutaan samaan tuoliin ja sitten Palvelijattaren sisäinen kriitikko herää juuri sillä hetkellä kun Ensimmäisen Naisen olemus tulee kuvaan. Hyvät arvostelut saa presidentin rouva. On tähän mennessä aina ollut Palvelijattaren mieleen pukunsa ja kampauksensa.
  Sulla on Iivari siellä miehistäkin seuraa, pääset isännän kanssa keskustelemaan miesten juttuja. Onnea satavuotiaalle itsenäiselle Suomelle ja teidän 90v Ukille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No restentin roovva sae tiältäe pisteet tänä iltana. Ee meenanna äet toentuva ies tänne konneen iärelle ku tapitti kahtoo niin tingalle nuita juhlija.
   Vuan ee kaekki pisteetä suanna. Oesitpa kuullunna minkälaenen riitikko tiälä pitj iäntä. Mänin jo välillä peetteen alle ku en jaksanna kuunnella :)

   Poista
 2. Hyvää Itsenäisyyspäivää ja Mäyräkoirien Kansallispäivää ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähä myöhässä tässä kiitellään ja toevotellaan sinne sitä sammoo! Vuan ohan tässä vielä vähä iltoo jälellä :)

   Poista
 3. Huomenta Iivar ja kotiväk ja oekeen lepposata ihtenäesyyspäevee sinnekkii. Tiällä myökii mamman kansa jo etittii kynttilät ikkunalaavoelle ja illalla vietii jo kynttilät sankarhaavoelle, kun siellä leppee mamman eno muihi nuorii miehii jookossa kaekkesa kirjaemellisesti antaneena. Ollaan myökii vuan onnenpoekija, kun suahaan raahassa tiällä haakkuva räksyttöökkii, eekä tule kukkaa sanommaa, jotta pieppä leepäläpes supummalla - mitä nyt mamma aena joskus vähä hihojaa poltteloo, kun myö tuolla pihalla haakutaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meellä on hyvästi asijat. Ee oo sottoo eekä pahempija kahakoeta. Vappaas on haakkuva taekka olla haakkumata. Naesimmeenen kyllä tiälläe tinkii sitä sanavvappaatta jarruttammaan. Vuan raahassa suahaan ellee ja seon hyvä asija.
   Mukavata illajjatkoo sinne. Vielä jatkuu linnajjuhlat :)

   Poista
 4. Hyvää mäyriksien kansallispäivää! Ja hyvää itsenäisyyspäivää myös. Jouluvalmistelut on teillä jo hyvässä käynnissä. Meillä taitaa leipomiset jäädä sinne ihan joulun alle.

  Kynttilät laitetaan tänään täälläkin ikkunalle. Eilen kävimme katsomassa isännän kanssa Tuntemattoman Sotilaan. Oli se vaikuttava elokuva, sekä tuollaisena uutena että vanhana versiona. Sota oli kovaa. Hienoa, että kävitte haudoilla muistelemassa sen vainajia.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vuan ja sammoo sinnehhii, vaekka onnii jo päevä iltaan ehtinnä!
   Vanahat Tuntemattomat on tiälä katottu joka vuosj vuan se uusj on vielä kahtomata. Kovat aejjat on sillon ollunna ku on sota ollu. Toevottavasti suahaan raahassa ellee iliman kahakoentija.
   Mukavata iltoo sinne teelle! :)

   Poista
 5. Täälläkin maattiin pitkään mäyräkoirien kansallispäivän kunniaksi. Tosin vain 50% kotitaloutemme mäyräkoiraväestöstä arvosti sitä. Toinen puolikas urahteli ja kurahteli pitkin aamua ja ihmetteli palvelun hitautta juhlapäivänä. :D
  Voimia tämäniltaiseen tv:n katselumaratoniin ja hyvää itsepäisyyspäivää, Iivari! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiälä olj kansallispäevänä määräkoerilla 100 rosenttinen kannatus pitkään makkuusta uamusilla :) Immeeset ee tällä kertoo ollukkaa sammoo mieltä, könysivät ylös jo seehtemältä!
   Kyllä on äetin istumalihakset levinnä tänä iltana parj´kymmentä senttijä aenahhii suuntaasa ku on istunna vahtoomassa niitä linnajjuhlija! :) Ja vieläe kuulema jatkuu...

   Poista
 6. Joo, kyä meijänkin äippä katteli pualella silmällä naisten kolttuja ja tukkalaitteita telkkarista, toisella silmänpualikkaalla hänen piti vahtia Wiimaa ja meitä. Lepo on terveellistä, kuama, joten pitkiä nokosia ja ruokaperräisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teellä on sielä sevverran varmaan toohuva ollunna ettee oo äeppä jootanna perehtymmään vieraehen leninkihommiin :) Onse vuan sittä söpöstys tuo teejjän siskotyttö.
   Levosta pittää huolehtija, oljpa juhlat eli ee.

   Poista
 7. Oli ne silmät taas sellaiset, että kyllä varmasti pääsit syliin. Ja isännän kanssa on aina näköjään mukavat hommat. Linnut, formulat ja varsinkin tuo ruokapuoli. Kyllä tuo sinun päättämäsi mäyräkoirien kansallispäivä on tosi hyvä juttu. Sellainen se pitää olla!

  VastaaPoista