torstai 6. helmikuuta 2014

"Puolenpäevänorava" ja keppipeliä

Mäntiin mehtätielle missä usseesti käävään ku siellä on paljo kaekkia jäläkiä ja hajuja. Siinähän se törötti, isossa kuusessa. Nimittäen orava. Myö kututaan sitä puolenpäevänoravaks ku se nakottaa siinä samassa puussa justiisa puolenpäevän aekaan ku satutaan sinne mänemään! Ryykäsin vaahilla puun juurelle sitä haakkumaan ja äet narun toesessa piässä meenas heettee keekoset hankeen. (Ihan ku ees oes muistanna että voep olla määräkoerallahhii voemoo ku lähtöö jootusaan) Äet koetti ruveta kännykkätä virittelemään että ottaa kuvan, vuan ee ollu orava vilimaaspiällä ja lähti lipettiin. Jatkettin sitte matkoo ku en tyhjee puuta kehanna ennee haakkua.

Takasi tullessa rupes kuulumaan kovvoo haakkumista metästä ja vähä ajan piästä pyssyn pammaas. Sillon otti mamma semmosen kirin, etten meenannu keretä narun nokassa sammaan matkaan! Siinä ol mahanalus jalakoja täännä kumpasellae. Onneks ne koerat ee tullu, eekä se pyssymies. Eekä toevottavasti jootunna jänis pattaan. Oon tok mehtävaenulla varustettu minnäe, mutta mieluummin haakun ja haestelen jäläkiä ku, että pupurukan ruatoo kahtelisin.

Omassa pihassa ol sitte ne tavaomaset loppupelit ennen sisälle männöö. Eli äet anto mulle kävelysaavasa ja minä piäsin lempihommaan,sitä pyörittämmään. On siitä joltinennii kuvahii tuossa. Homma toemii niin, että minä nokalla pyöritän sitä saavoo sompapiästä tyrkkimällä. Se livakasti pyörii pihamualla ja minä se jälessä. Se on mukavata! Äet tosin sannoo että pihamua on ku oes uhvot hyökännä ku on rinkuloeta täännä. (Muka ku avaruusaluksen jäläkiä!)

Kuva0089-normal.jpg

Kuva0087-normal.jpg

Hyväpä ol ötkähtee täkin alle muate sen homman jäläkeen. Vähä ku  käv vilu selekäpiihin. Kahtoopa kuvasta, löövättäkö siitä koeran! :D

Kuva0083-normal.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti