lauantai 5. huhtikuuta 2014

Tuumaeluja

Myö koerat olla kuulemma melekosija epelijä oppimmaan sanoja. Vaekka viisaat tutkijat sannoo että koeralla ja kaks vuotijaalla kersalla on samankokonen sanavarasto, niinku ymmärtee, ni empä usko tuoho.
Meenoon että meellä koerilla se sannoen ymmärtämine oes luajempoo.
No jos vaekka sanot kaksvuotiselle että haeppa luu, ni ossooko!? Eepä ossoo nii.
Vuan sanoppa se koeralle, ni suattaa tulle jopa kakssii.

P1010199-normal.jpg
No ol ehkä vähä huono vertaas tuo äskönen. Mutta myö kyllä älytää paljo enämpi ku emännät ja isännät hoksookaa. Joskus sitä tietennii tulloo viärinkäsityksijähhii.

Niinku esmerkiks minun eeltäjän kansa. Ku ol kotjookot kahtonneet lännenvilimijä telekkarista. Äet ol tokassu että nonnii nyt varmaa intijaanit tulloo, ni jopa ol minun eeltäjä kapassu ovelle haakkumaan. Äet siihe että ja nyt sittä lähti ratsuväk appuun. Jopa ol karvakaveri tullu nolona ovelta takasi.
Jos äet sannoo mulle että mään asijoelle,oota. Tiijän että viipyy pitempää ja oottelen raahassa hötkyämätä.
Makkoon raahassa ja välillä kään ikkunasta kahtomassa.
Jos se sannoo että mään pikkuasijalle,oota. Tiijjän että se männöö postija hakemmaan/puita hakemmaan/ taekka roskija viemmään, eli ee viivy kaavan. Sillon oottoo vokotan ikkunan eissä ja vahtoon nokka lasissa että kohta tulloo.

Jos mamma kahtoo lasista pihalle ja sannoo että kylläpä sattaa ja tuuloo, vuan pihalle oes lähettävä meejjän.
Minähä mään sängyn alle taekka pöövvän alle ku en haluva lähtee. Ku tiijjän että kastuu ja on kylymä. Vuan jos sannoo että paestaapa aarinko, lähetäämpä pihalle. Sillo oon ovella mänössä.
( Ee muute tehnnä meejjän kaksvuotiset penskat nuin, sano äet)
Tuommosta kaekellaesta juohtu mielee tänäpäevänä. Ku on ollunna semmonen tapahtumakööhempi päevä.
Ulukona on ollunna kova tuul koko päevä. - Joku vanaha isäntä ol kuulemma sanonna joskus että ol semmonen tuul että kanahhii muni saman munan neljästi, ku ee älynnä kiäntee piätää vastatuulee!
Justiisa semmonen se ol tännäe päevänä. Meenas takki piältä lähtee. Ja jos ee oes mamma ollunna paenona narun piässä ni oespä tuul viennä meekäläesen.

P1010222-normal.jpg
Ja vissiin se tapahtumakööhyys jatkuu huomennahhii. Ku ee sittä ies nuor emäntäkkää tule. Ku on kippeenä.
Haataavun tänne tuolimmutkaa tuumaelemmaan  ja oottelen parempoo päevee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti