keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Alottamista vaelle valamista

Oon tässä tuas uatellu. Hellepäevänä jootaa. Ku ee jaksa niimpaljoo hötköttee ku muina päevinä.
Ni semmosta uatellunna että ee mäne tuo ilima aena kohillee. Vaekkoes sittä mitä. Ettee oo kaekkii mielee. Ku on pakkasta ja lunta ni on liikoo pakkasta ja lunta. Taekka liijja vähä. Ee oo hyvä.
Ku on lämmintä, ni sekkää ee oo hyvä. Ku sitä ee oo sopivasti vua aena liikoo taekka sittä liijjan vähä. Niinku immeesten mielestä. Myö koeratha ollaa melekee kaekkiruokasija tuonnii iliman suhteen. Sattoo suap vettä, kuha ee paljoo tule ettee kaenaloeta myöte kastu. Luntahhii suap sattoo, kuha ee niimpaljoo ettee jalat muaha yletä ja piä pinnalle. Pakkastahhii suap olla, kuha ee oo liikoo ettee läpät palellu, suati käpsät. Lämmintä suap olla huoleta.

- Minen kyllä nyt sittä ymmärrä yhtää minkätähe tuo yks naaraa mulle tuola seläntakana! Tarvihe tulla häerihtemmää tärkeetä hommoo. Mänis niitä kukkijjaan istuttammaa. Mitkä on pussissa rappusilla kolome päevee helteessä ootelleet. Ja vettä huutaavat joka kerta ku ohi siitä kulukoo.
-  Voe sinuvahhii  suur uattelija työssäs, sano äet, että sittä tunnutta olovan kaekkiruokasija ilimoen suhtee. Muiskaatti minuva piälaelle ja män. Juottamaa vissii ne kukkasa. Ku istuttamiseehha on vielä liika aekasta. Sille. Ylleesä ne istutettaa vasta sittä ku tulloo kukilla  viikko tääteen rapulla muovikassissa.

20140514_100805-normal.jpg

Ollaa siirrytty uamu- ja iltaulukoeluun. Niinku lenkkijä tekemmään. Päevällä hilipasen vuan pikasihille pihalle. Keskipäevä aekaa ku on eniten lämmintä ollaa pirtissä. Sittä ku on viileempöö ni pihalla. Ee oo kovalla paesteella kuulema terveellistä meejjän koeriin olla pihalla. Aenakkaa lenkillä. Mikäpä se siinä. Kääphän se nuinnii.

Tiälä on nyt alullaa semmonen vaejer-rojekti. Puavun plokista esmerkkijä otettu. Elikkäs mulle semmonen heleketin pitkä vaejer ja se pantaa kiini ja toenen piä muahan. Että on sittä vähä niinku ahvena ongensiimassa. Toemii kuulema muillahhii hyvin.
- Ohan sitä jo kaks kessee tuo yks rojektoenu. Että eeköpään tuo alakas olla sehhii aevotyö valamis. Tuommosella hittaammallahhii konneestolla. Että iteasijassa alottamista vaelle valamis jo. Iha ku tuo kukkii istutussii.

P1010357-normal.jpg

- Mitäpään tuota mamma uattelisit pihalle mänöstä? Kello on jo yl seehtemän. Ja viileempöö on jo. Voesin jelepata kuopankaevussa niille taemille. Ae minkätähe en?
No aenahhii voesin kaekki piäskympesät käävvä laskemassa räästään alta. Ae haakkumassako? Ee tok vuan iha laskee meenasin ne että onko lisinneet...
että mitenkä tuo oes?  Joko sitä mäntäs?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti