tiistai 10. kesäkuuta 2014

Lohtuluuta ja ressinpoestoo

Ihampa kuontu aarinkohhii näättäätymmää. Vaekka ol  uamusilla nii vilu. Tuulla hujottihhii.
Pit männä meleko reepasta tahtija ku meenas kylymä ottoo. Ee ollunna ku viis astetta uamusilla lämmintä.
Nythän tuota on päevemmällä tarenna jo paremmin.
- Ja aetatarpeettii tuotii viimennii. Eepä muuta puutu ku aejjanlaettajat. Meleko jytäkännäköstä verkkoo näätti olovan. Ja 120 senttijä korkeeta. Se on siinä ja siinä että piäsöökö ylite. Veekkoesin että hyvällä vaahilla hyvinnii kipasoo tuon.

Äet kyllä sano etten kerkijä nii hyvvee vaahtija ottammaa etteekö kerkijjäes topata minuva. Ja ettee minuva valavomata jätetä pihamualle aetaa.
Vuan entäpä jos jänis männöö ohite. Sillo ee pitele tuommonen aeta. Eekä kukkaa.
Äet tek lähtöö päevällä. - Ee tok ollunna kuoleutumassa. Vuan sano lähtöväsä entisijä työkaverijjaa tappoomaa. Ja monta tuntija viipy ruoja sielä. Tul sittä iha piä hööryssä kottii. Ja selevitti mitenkä ol kommeet maesemat ja kommee koski paahanna siinä. Ja het tietennii nuorelle emännälle soettammaa. Ja samat latikat. Immeenen on asunna yl 30 vuotta samassa paekassa eekä ollu vielä käännä tuola koskee kahtomassa. Jopa jootihhii sittä nyt.
Tuo paekka ol semmonen ku Jyrkän koski ja Ruukintupa.  http://www.ruukintupa.fi Ol ollunna hieno paekka. Tämä ee sittä oo mikkää maksettu maenos. Vuan iha vinkiks jos joku kamuista sattuu jollonnii liikkummaa seotuvilla.


P1010420-normal.jpg

Minäpä sittä saen vuan  lohtuluuta syyvvä. Ku yks käv ressimpoestoreessulla. Vaekka mulla kaet se ressi on ollunna. Tiim Reelupelj tuassiisa. Ja huomenna kuulu olovan mulla pesupäevä. Ku pittää olla puhas sittä tiistaena. Ihanku en kerkijjäes kellahtee johonnii hajusteesee ennen sitä. On kuulema oekee "tuu in van" sampoota. Mittee sittä lienööhii.

Se mahtas olla kohta iltapyörähyksempaekka pihalla. Keppijä suattasin pyöräättee muutaman kerran. Vuan millekkää lenkille en lähe. Nii on juuttaampaljo itikoeta. Kuppasivat ryökälleet mahannii eelissäiltana. Ee passoo nyt syötättee ihteesä ettee oo mahanahka noosviikolla ruvella.

P1010425-normal.jpg
Vae kyhnähtäskö luusa vieree muate.

Tiälä meekäläesen  sivuilla on kääty nyt yl 21 tuhatta kertoo! Ja kylläpä minnoon sittä mielissän siitä. Ja nii on äettii.  Se on paljo se. Että nöörät kiitokset kävijöelle esittää tämä määräkoera.
Ja näättää hyvinnii siltä että lähtöö kuitennii tästä vielä pihalle. Makkoopaha äettii paremmin ku hyppyytän sitä hajjuin jälessä pitkännarun toesessa piässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti