torstai 23. lokakuuta 2014

Paeste ja PerttaPakkasessa on kärvistelty. Uamusilla olj -18 astetta.
Ja eeköpään tällännä tuo yks naesimmenen mulle pipon piähä. Ja vielä punasen. Oes tuossa ollunna jo kärsimystä muutennii. Olj sitämieltä etton mulla nii vähäkarvaset korvaläpät että äkkisestää kylymä ottaa. Onneks ee siitä tappaaksesta ruvenna kuvvoo ottammaa. Kyllä oes sillon tullunna pitemmämpuoleenen plokitaako. Oes ilennä näättee nuamoosa tiälä tovvii.
Sohvalla oon sittä enimmäksee kelletelly. Ku siihe paesto aarinko.
Kohtapuolii ee kuulema paesta. Ni nyt on tuas pitännä riipasta sitä varastoo.

Minkääntähe ee immeenen kaekessa viisauvvessaa oo keksinnä semmosta mihinkä sitä paestetta saes ottoo taltee. Saes jokkaenen käättee sillon ku haluvvaa.
Oeshan se aeka hupasata ku jollae paestas aarinko. Ja nuapurissa rönttäkelj.
Ku se oes jo tärvännä omat aarinkosa. Taekka oes semmonen ettee oes kehanna sitä varastoo kerätä. Sillä kerruukonstilla suattas suaha vieraetahhii usseemmin käämään. Ku eehän nuo kaekki immeeset kehtoo ies marjoja metästä kerätä vaekkoes mahollistahhii.
Ni ee ne semmoset kehtoes ehken tuohonkaa kerruusee ruveta.

Kyllä minä kerreesin. Ja panisin äetinnii kerreemää. Vaekkee se ite nii siitä paesteesta piittookkaa. Vuan kerreeshän se.
Mitäpä se ee oman määräkoerasa etteen tekis.Meelle se ilimaantu tässä ykspäevä tuommonen kapistus. Misson reekä kylessä. Ja siihe pannaa vuatteeta. Jotka se sittä pessöö.
Esittelj ihtesä Pertta Pesukonneeks.

Semmonen nuor poeka toe sen. Ja laetto paekallee.
Minä sitä koetin olla jeleppoomassa. Ku uattelin ettee nuin nuore näkönen ehken selevijä iha iteksee siitä hommasta. No ehämminä piässy ku alakuun neovomisessa. Ku tuo yks ilompillooja tulj ja otti minut poekkeen. Ja niimpä meenas käävvä että joku nippelj ee millää meenanna irrota siitä mistä oes pitännä. Oes antanna minun olla siinä kaverina ni oesin sanonna mihinkä suuntaa sitä oes pitännä kiäntee. Saehan tuo sen sittä kuitennii.

Nyt se Pertta sittä pestä hulukuttelloo tuola pesukammarissa.
Monasti oon käännä sitä kahtomassa. Ku se mylykyttää nii hilijoo niitä kamppeeta. Että onko ies elolla ennee.
Ku se entinehhän pitj mahotonta metelijä aena. Ja hiihtelj pitki lattijoeta millommihinnii  suuntaa. Vuan sepä olj jo nii vanaha että horistessaa varmaa semmosta tek. Ja sittä ku ee muistanna ennee vettä ottoo ni sepä olj siinä.
Pertta tulj tilalle. Ja äet on ollunna siitä ilonen.
Pesettää Pertalla varmaa koko mualiman. Niinku nuor emäntä sanos.


- Mitenkään se mahtas olla iltasen kansa....? Että tarjoellaanko vae pittääkö vielä mitenkä ootella?
10 kommenttia:

 1. Meilläkin on melekosen uus pesukone. Oikein sipakan näkönen poika (emmännän mielestä) asensi sen paikoilleen. Ja sehän tietää sitä, että mun petivaatteet pestään aika usein.

  Joko muuten sen kamalan ison tassunjälijen omistaja on selevillä? Me emänän kans kauhisteltiin sitä. Ettei vaan ois ollut susi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä suattaa käävvä minunnii vuatteelle. Ku sitähän pittää kokkeella kaekkee mahollissee mikä vuan vettä kestää. Uutuuvvenviehätyksestä :)
   Ee oo jälet selevinnä vielä varmaks. Joku iso hirvitys seon ollunna. Äet kulukoo varruin lenkillä. Piä pyörii ku kävynsyöjällä :)

   Poista
 2. Niin monta hauskaa postausta, niin huono kommentaattori täällä päässä... mutta kiva on ollut lukea Ii:n ja äiteen puuhista. Hurjan kylmää teillä on ollut... Täälläkin väitetään, että meidän vaatimattomat pari pakkasastetta vastaavat jopa kahdeksaa. Ytimiin menevältä on kyllä tuntunutkin, tuulen kanssa varsinkin. Yritämme palata omaankin blogiimme esittelemään edes Aatun uusia talvivermeitä, kunhan valmistuvat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla sinusta ja Artusta pitkästä aekoo :)
   Kylymee on ollunna. Talavitakit on suanna ehtijä essii. Ja sen juuttaan piponnii.
   On myö kääty jokapäevä aena kuikuilemassa teejjän plokissa josko oes kuulumisija :) Mitenkä ne Artun kaenalot?

   Poista
  2. Kun saatiin lääkäriaika tilattua, on kainalotkin ollu paremmat :) Mutta kyllä se kutina sieltä taas ennen pitkää roihahtaa, joten viisainta mennä vaan näyttämään tai edes kertomaan, mikä meitä vaivaa.

   Joka päivä käyty kattomassa... nyt on huono omatunto, mutta hykerryttää silti, että ootte kaivannu <3

   Poista
  3. Kerrohhan sittä mittee on liäkärj sanonna.
   Poekkeen tok huono omatunto :) Mukava ku ootta kunnossa. Kaevattu on kovasti.

   Poista
 3. Kyllä on hienot lekottelukuvat sinusta Iivari. Palvelijatar sanoo, että niinä on oikea mäykkyuroksen katse parhaimmillaan.
  Ai teille tuli Pertta pyykkäri. Onnea! Meillä on Känni-Alli (Candy Alisê) jonka kupeessa on samanlainen reikä kuin Pertalla. Känni-Alliksi se ristittiin, kun lingotessaan aluksi huojui ja hoipersi. Nyt on ilmeisesti raitistunut, kun ei enää huoju yhtään.
  Piponkin olet saanut. Kyllä me haluttais nähdä kuva sinusta pipo päässä. Ihan varmasti näytät komealta se päässäsi. Ihan hurjan kylmää teillä on ollut. Kyllä pipo varmasti on tarpeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se meeltä määräkoerilta onnistuu tuo aarinkopaesteessa lököttely :)
   Kiitos, Pertta rukka tarvihtoo kyllä onnee äetin käsittelyssä. Vae Känni-Alli se teellä :D Onneks on nyt sittä herennä hoeppumasta. Ee pilloo pyykkijä maestissaa.
   Elä hyvä kamu ies ehota että pitäs nähä minut pipo piässä. Suattaa käävvä nii että kohta tiälä pokottaa semmonen otos. Ja sillon mään kyllä viimistää talaviunille!

   Poista
 4. Hurrrjan kylmää teillä ! Voi että kamu kyllä meitsi haluu nähdä yhden kuvan missä sul on se pipo päässä ! Lupaan ja vannon (tassut ristissä) etten naura ! Meilläkin on tuollainen Pertta, harmittaa kun emäntä laittaa välillä mun pedin päälliset ja viltit pesuun niin lähtee pois se hyvä haju.
  Hyvää viikonloppua Iivarille ja perheelle :)
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläpä yhtää yritä. Tiijjän että naarasit kuitennii ku pipokuvan näkisit! :)
   Yks pipokuva on kyllä jo tuola meejjän ensmäesissä jutuissa....vuan kaakana on, ee kannata ehtijä :)
   Varmaa on kohta Pertan kitusissa meekäläesennii täkit ja muut. Ja siinä sittä työmua suaha omat hajut siihe takasi.
   Hyvvee viikolloppuva teellehhii! :)

   Poista