tiistai 20. tammikuuta 2015

Eelen yhtä, tänäpäevänä toesta


 Voe ku sitä naatiskelttii talavisiästä eelissäpäevänä.
Taekka toemperrää, joku naatiskelj, joku ee.
Pakkasta olj vähä toestakymmentä. Ja aarinko paestoo lekettelj nii korreesti.

Meekäläenen olj hyvässä vaahissa. Ee paleltanna.
Vuan mamma ättäröe kokoajjan. Ku olj muka kylymä.
Millo olj varpaat jiässä. Millon nokka.
Mulla olj villapaetoo ja takkija sempiällä.
Ja äetillä vuatetta vielä enämpi. Ja silti vilu.


- Joovvu nyt jo...männään vielä!
Tuljhan tuosta kuitennii joltinennii lenkki.
Niivvuan jootu tuota immeestä perässä vetämmää.
Ja vähämpiästä jumittu aena seesoksimmaa.
Ja käsijjää hierommaa.
Kyllä uattelin että joko pittää ruveta kyselemmää neovoja joltae.
Mittee tehhää ku immeenen jumittaa lenkillä.
Ja suap vettee narussa perässä.
 No tänäpäevänä sittä:

 Nuin lasista kahtoen näättäs olovan kommee päevä.
Vuan erreös erreös!
Määppä pihalle ni huomoot ettolj vilunkipelijä tuo.Paestaahan sielä tok aarinko.
Ja muka nokkoohhii lämmittää lasilläpi.
Ni sillä sittä erehtyy luulemmaa että hyvinnii suattaa sielä hippaella.
Niinku eelissäpäevänä.
Ja vähä katastella nuihe närhiinnii meeninkijä.
Ku meenoovat ruveta lintulaatoo isännöemmään.Ja suattaa vahingossa vaekka ruveta jopa tinkoomaa pihalle.
Että jos nyt mäntäs. Sielä tintittii tarvihtoo semmosta valtakunnansovittelijata.
Ku näkkyy nuo näret riehuvan.
Kunnes mamma sannoo että jo tok, vuan pittää panna paljo vuatetta.
On niät -28 astetta pakkasta!


Yhe´äkin siinä jotennii hävijjäähhii sittä se mieluilu pihalle.
Ja unehtuu tinttiin riisimpaekkahhii.
Äkkijä äetyy vilu puistelemmaa. Vaekkon tuvassa.
Ja jootussaan on siitä kapastava jonnehhii lämpimämpää paekkaa.
Missee ee pakkanen paaku. Eekä vinkka kää.
Vähä niinku immeeset Reikkaan. Taekka Kanarijalle.
11 kommenttia:

 1. Taidattekin asua siellä Siperiassa, kun ei meillä ole kuin -16. Tai sitten Siperia on muuttanut teille. Ikävä juttu, kun sinulla olisi siellä ulkona tärkeitä töitä, esimerkiksi se lintulaudan sovitteluhomma. Vaikka ei mekään nyt pitkiä aikoja ulkona viihdytä, kun meiltä vielä puuttuu kunnolliset takit. Jiri-ressu on vielä aika lyhyessä karvassa, kun sille tehtiin näyttelytrimmi viikonvaihteessa. Ei taida olla mukavampia kelejä edes näköpiirissä.

  Meidänkin äippä on vilukissa etenkin varpaistaan ja käsistään. Pakkasella jaloissa on villasukat ja huopikkaat, jotka ovat kuulemma vuosimallia 1962. Kaksi kertaa on uusittu pohjakumit.
  Nyt eivät kädetkään palele, kun pukki toi nahkaiset Hestra-rukkaset, joissa on irrotettava tosipaksu teddyvuori. Toisaalta sitten se hölmö pukee niin paljon villa- ja toppavaatetta lenkille, että hiki virtaa ennen kuin ollaan takaisin kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntu kyllä vähä äkikseltää semmoseltä Siperijan esj´asteelta. Näkkyy piisoovan vielä parj päevee aenahhii näetä lukemija.
   Meellä on äetille kasvanna kiini jalakoen villasukat. Sillon ne aena. Tae no taetaa se kuitennii vaehtoo mallija välillä. Ettee rönttäse yksissä ja samoessa :)
   Huopikkaat voes olla sillehhii tarpeen.
   Koetettaan tareta, työ sielä ja myö tiälä! :)

   Poista
 2. No huh huh -28...! Meilläpäin ollut vaan 3-5 pakkasasteen välillä. Komeat on kylläkin Iivarin maisemat kun on lunta ja aurinkoa. Ootkos sinä Iivari tuossa viimeisessä kuvassa, peiton alla ? Hyvä jemma jos äet yrittää viedä liian kylmällä lenkille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sielähän minä. Lämmittelemässä päeväpeetteen alla. Vaekkee oo luvallista kyllä. Tulj vähä sotkunen läjä tuosta ku olj kiire. Ylleesä ossoon männä nii ettee oo ku pikkunen myky keskellä sänkyvä, ja ympärillä sillee peete :D
   Nyt olj vuan -24 pakkasta. Tuntu het paremmalle kävästä pihalla :)

   Poista
 3. Kakskymmentäkahdeksan on paha luku miinusasteissa. Mutta kuten Liinukka totesi, kyllä vain on komeat maisemat teillä!

  Meillä jatkuu "sohvan alle piiloon" leikki varsinkin iltalenkin aikaan. Palvelijatar on ovela. Pukee omat lenkkivaatteensa vaiheittain: ensin talvihousut, sitten muina naisina istumaan television ääreen. Minä hyväuskoisena tulen sohvan alta. Se ei ole huomavinaan. Kun olen asettunut mukavalle kiepille sohvalle, Se kelmi hyökkää kaappaamaan syliinsä. Minä jopa vähän murisen sille. Se uhittelee matalalla äänellä "Mulle et murise!!!" Sitten lähdetään. Kun tullaan lenkiltä kotiin ollaan kuin ei mitään kinaa olisi ikinä ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paha on mittarissa tuo lukema. Eekä tunnu hyvälle nahkassakkaa. Vaekkoes kuinka paljo piällä.
   Tuota hämmääskonstija mullehhii tehhään. Taekka semmosta että äet männöö porstuvvaa ja sannoo männessää että minäpä mään sittä ku et kerran tule. Sittä kollaattaa muka ovvee. Usseen erehyn kahtommaa että mänjkö tosissaa ruoja iteksee. Ja sittäpä jiännii kiini ja vuatetettavaks. Vuan sillonku en mäne ni sillon siirtyy vaekka sänky ja minut kaevellaa esille. Ossoo nuo mokomat olla ovelijahhii :)

   Poista
 4. Teillä on hurjan kaunista siellä! Mutta ihan älyttömän kylmä. Tuollaisissa asteissa pitää ehdottomasti olla palttoo jos toinenkin päällä.

  Sinä olet kyllä aivan kuin meidän Typy. Sekin tykkää makoilla päiväpeiton alla. Usein se myös kömpii isännän täkin alle. Mielestäni se voisi tehdä sitä öisinkin koska silloin, jos Typy saa nukkua yöllä sängyssämme, se työntyy aina minun peittoni alle. Ja kilttinä emäntänä en viitsi siirrellä tai työntää Typyä pois vaan kärsin sitten aamulla jäykästä selästä ja puutuneista jaloista.

  Yrittäkäähän nyt pärjätä siellä paukkupakkasissa. Typy lähettää lämmittäviä muiskuja sinulle ihana Iivari!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan tuota omiks tarpeiks ollunna pakkasta. Tuas näkkyy kirivän yöks. Suapi pittee vuatetta piällä. Usseemmassa kerroksessa.
   Mulle ee oo oekee sallittuva tuo päeväpeetten alle mänö. Ku on siinä sempiällä oma peete sitä varte että siinä pitäs olla. Vuan tuola on nii mukavan lämmintä :) Salloo sykäsen männä sinne joskus.
   Koetettaan pysytellä tiälä sulina :)
   Muiskut kyllä aattaa siinä paljonnii, kiitos niistä. Ja ihanalle Typylle tiältä kansa pakkaspoejjan pusuja, eekä oo kylymijä ne <3

   Poista
 5. Et sentään tällä reissulla humpsahtanna hankeen?

  Täällä ei onneks nuin paljo pakkasta oo ollu, alle -10 astetta vain. Martta ei varmaan suostuis liikkumaan metriäkään, jos tulis kovat pakkaset takasi :D

  VastaaPoista
 6. Nii ja mistees päin sitä Savonmuata työ ootta? Nyt se tuo mamma jo puhuu siitä Kuopiosta ja sen lähikunnista nii paljo, että varmaan lähetään sinne kevvään korvalla.. Yrittää kuulemma saaha rivitalosta asuntoo, että meilläkii olis Hillan kanssa oma pieni piha. Olis se vähä toesta ku tämä kerrostalon neljäs kerros, jos ei niä mittää minnekkään.. t. Martta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en uponna hankeen :) Keskellä tietä tepastelin. Ee oo tarenna männä tievvierijä nuohoomaan.
   Kyllä seon siinä hilikulla ollu mullahhii tuo mänö ku alakaa kolomeekymmentä lukemat lähenemmää.

   Myöhä ollaa tiälä Ylä-Savossa. Tarkemmi vankilakylän ja eokonkantokylän rajoella :) Ja panimokaapunti on se lähin kaapunti. Joka onnii oekee mukava paekka.
   Että eeku tervetulloo vuan Savommuahan! :)
   Oma piha on mukava juttu. Siitä näkköö kaekki kulukijat. Ja suap tervehtijä tutut ja vieraat. Ja niinku emäntäs tietäähhii ni myö savolaesetha ollaa oekee mukavija ja lepposija :)

   Poista