tiistai 20. lokakuuta 2015

Etintäkuulutus!

                                                  HÄLLYYTYS! ETINNÄSSÄ!Kolome päevee sitte lähti lippahivvoon, luvata ja tietimätä kotjsikalasta Sika.
Nähty viimisimmäks tiskapöövvän kuppeella. Piä meekäläesen ruokalaatasella.
Sejjäläkee ee kuivija kurraaksijakkaa koko elukasta.


                                                            Tuntomerkit:

                               
                                        - Kärsällinen, saparohäntänen.
                                       - Mahallaan makkoo laeskana enimmän aekoo
                                       - Väriltäsä oranssi
                                        (ku on syönnä meekäläesen puolesta porkkanat)
                                       - Ee iäntele ennee, mahassa reekä
Hömelö ja meleko arvoomaton toemissaan.
Iteppäenen, ee lähe kenenkä tahasa matkaan jos joku hookuttelloo.
Ruuvvalle ahne. Tykkee muata peetteemmutkassa.
Tykkeee kahvista.
Suattaa olla missätahhaan mänössä. Kaakanahhii.

Jos tiijjättä jottae tästä juuttaan riivijöstä ja kutjakkeesta ni laettooten postija.
Löötöpalakkijona tarjottaan vaekka siankorva. (Ee tuon Sian...)
Polliisille ee toenna ilimotella. Niillä lienöö tähellisempööhhii tekemistä.
Niinku vorojen jahtuu. Ja Polliisit sarjan kolomas tuotantokaasj tekkeellä.
- Äet sitä oottaa vesj kielellä ni ee tohi männä häerihtemmään.
Männöö muuten meekäläesen kotjraaha jos sitä sarjoo ee tule.


Sika armas, jos luvet tämän ni tule kottiin!
Kaekki kolinees oon unneottanna ja anteeks antanna. Ja äettii.
Sennii että hypätä lopsahit sen kahvikuppiin. Justiisa ku olj siitä ryyppeemässä.
Iivari tiälä oottaa eenesseoroo...ee maestu ruokakkaa iliman kaverija...

13 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika sentään! Toivottavasti ei ole possukka joutunut Ison Pahan Suden suuhun. Luultavasti ei kuitenkaan. Kuule, kyllä se routa porsaan kotiin ajaa. Odottele rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä sitä minnäe vähä pelekeen. Ettee vuan oes hukka perinnä sitä. Kyllä on ollunna murheempäevijä ku ee sitä löövvy. Ee ies ruokakkaa maesta itekseen syyvvessä...

   Poista
 2. Jo on kumma jos ei potsi kotiinpäin kärsäänsä käännä, jos tuon etsintäkuulutuksen lukee! Niin on vetoova ja hellämielinen kuulutus, että voi ihan jonossa sikoja teille alkaa punkea pirttiin. Siinäpä sulla sitte olis savottaa kerrakseen. Isompaa sikalaa joudut vielä rakentamaan, sano mun sanoneen. Palvelijattarella on kumman tietäväinen ilme naamarillaan, ihan kuin muka olis jotenkin tietoinen sian sorkanliikkeistä. Minä yritän täällä ottaa tarkempaa selkoa asiasta. Ja jos täällä näkyy oranssi sika pistelemässä metsään päin niin paimennan heti sen sun luokse, Iivari kamunen. Osoitehan meillä on tiedossa. Pistän sian linjuriin ja vannotan kuskia toimittamaan kotiovelle asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toevottavasti löötää kottiin. Myö on mökki kiännetty ylösalasin eekä sitä oo löötynnä. Ja pihamuallahhii on etitty. Ee missää näy sitä. Kyllä on ruvenna huolta pakkoomaan.
   Äet eppäelj että oesin sen pihalle kantanna ja se oes jonnehhii säkkeönnä sielä. Vuan kyllä en oo sitä nyt kanneksinna. Kaekki paekat on etitty. Äet on kolunna kuapittii jos oes sinne jootunna. Ja ne lehtikasattii on tuola kuatopaekalla perattu ettee sinne oo jootunna.
   Jos satut näkemmään ni komenna jootuin kottiin. Suat antoo vähä vaahtijahhii iha minun luvalla.Mokomahhii possurryötti ku nuivvuan lähtöö karkuteille!

   Poista
  2. Ei kai se äet vahingossa ryystäny sikaa kahvin kanssa kurkustaan alas? Kun possu kuppiin loikkas. Tai jos potsi piiloutui sittenkin lehtikasaan? Onpa tosi outo tapaus. Kyllä me se takaisin kotiin opastetaan, jos täällä päin sattuu kuleksimaan.

   Poista
  3. Meleko luaja on kyllä mammalla tuo kitavärkki vuan ee kuitenkaa sitä sumpin seassa oo erreöksessä nielassunna :) Lehtikasattii myö pelstattiin. Ja tänäuamunahhii vielä siirreltiin kuapit ja muut vuan ee niihenkää takkoo löötynnä.Kyllä on ooto homma. Ee löövvy ee. Voe murhe!

   Poista
 3. Onpas se nyt kummasti hävinnyt sinun sikasi! Oletkos varma, ettei äet kätkeny sitä kun pulahti sinne kahvikuppiin? On se kumma, että tuolla tavalla on hävinnyt. Mutta kyllä se jostain löytyy usko pois. Kurja, ettei enää ääntele, niin jos on vaikka sohvan raossa ei huomaa vaikka päällä istuisi. Tsemppiä etsintöihin! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äet vannoo ja vakkuuttaa käsj syvämmellä ettee oo sitä laettanna arestiin. Mystisesti on hävinnä se. Kyllä ee ennee semmosta paekkoo keksitä mistee voes vielä ehtijä. Kovasti minuva harmittaa se hävijäminen. Kyllä on ootoo itekseen syyvvä ku on tottunna että sen kärsä on laatasen toesella reonalla.

   Poista
 4. Kayllai se sika siält kottii lompsii, älä ol hualissas. Ettei vaa äitis olis suuttunu siit kaffejutust ja sika o sit rankastust kärsimäs . Ja tulee sitko on rankastuksen kärsiny.
  Ku sul o noi kauhja ikäväki, nii kyl varma äitis heltyy ja hakee hänet kottii. Sikaki varmast katuu tekemisiäs ja on sit kunnol ku tulee.
  Mukavaa jouluorotust sul Iivari. Ne kaks tulee taas joulukuus ja varman viipyvä joulu ylitte. Mut siihe asti mää saan olla huushollin rinsessa. Äitin rinsessa mää olenki kuulemma ain eikä sitä muuta kukkaan eikä kettään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoski ku tuli kirjotusvirhekkki heti alkusse. Piti toi ensmäne sana olla et kyllai.
   Se o tämä vaikkia murre. Ku olenki syntysi Vantaalt enkä täält lounaksest ollenkka. Vaik piänenä olenki tän tullu. Ku äiti o tääl. Ja mää haluan olla aina ja koko aja sial misä äitiki.

   Poista
  2. Ee oo äet kuulema laettanna Sikkoo kärsimmään rankastusta :) Iha on itekseen hävinnä.
   Jännee on tuo teejjän murre :) Vuan hyvästi sitä oot sinnäe oppinna vaekka sieltä erj murteelta oot lähtösin.
   Onse vuan hyvä että äetis lööti sinut sieltä. Uatteleppa jos ee oes löötännä. Sulla oes nyt joku iha vieras naenen äetinä!
   Joolu tulla jollottaa kokoaejjan. Kohta pittää pukillehhii kirjottee :) Naati nyt sielä aenuvana olostas,ennenku ne toeset tulloo häsleemään. Vaekka ohan tuo mukava ku on kaverija sittä.Sinnoot talon rinsessa ni suat niitä vähä komentoo :)

   Poista
 5. Routa possun kotiin ajaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihhän sitä sanottaan. Vuan kyllä vähä eppäelen. Ja siihe männöö aekoo ennenku se roota on...kurjoo on elämä siiheasti.

   Poista