sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Ee uuttaUattelin vuan tulla tässä sanommaan että mittää ee uutta kuulu.
Ihan sillä ettettä vuan huolestu. Jos ee oes mittään tänäpäevänä kuulunna.
Siis niinku minusta mitään kuulunna. Että mittää ee kuulu.
Myö savolaeset osattaan selevästi nuo asijat ilimasta. Eekö vuan?Ja niinku nuista kuvista näkköö, ni  kameran lumj´asetukset olj eelleennii hävveöksissä. - Löötyvät iha yllättäin sittä tuppaan tultuva.
Eepä muista kyllä asentaja että mittee nappija sattu paenammaan.
Ku ropeloehti joka namikkata.
Nyt sitä vissiin otetaannii lopputalavi kuvat niillä lumj´asetuksilla.
Ulukona ja tuvassa.


Eepä nuo kuvvuut ja muut hupatukset oo liijjemmin haetanna vaahtija.
Pakkasta parj astetta ni mikäpä olj ollessa.
Vuan kyllä se lumj vuan tarttuu joka karvaan.
Eekä niin mahottoman mukavalle tunnu.Ihan ite olin tuppaan lähössä.
Tuntihan tuossa mänihhii. Hiirj´jahissa ja lintujahissahhii.
Sitä ennen käätiin kuitennii joltinennii lenkki.

Vähä jäe eelistä laavvantaeluuta vielä järsittäväks.
Viimistelin sen nuihen ulukohommiin jäläkeen.
Äet sano nähneesä kylillä kaapassa minummittasen luun.
Oon tässä miettinnä että pitäsköön tuosta Joolupukille kirjottee...?
Äet kyllä sano että olj sevverra jytäkkä etten mahtas sille mittään.
On kuulema semmosille tuon plokikamu Neron kokosille tarkotettu.Pitänöö keksijä jottae muuta siihen kirjeeseen.
Ohan tuota vielä aekoo miettijä.
Vuan sen kyllä tiijjän sannoo nyt jo.
Että ee äetille tuuvva sittä mittään härpäkettä. Jossa on nappuloeta.
Ja joka ee itekseen toemi.

12 kommenttia:

 1. Se on teijän emäntä näköjään ihan "yhtä hyvä" kameran kanssa ku meijän emäntä. Mutta se aiko toivua joulupukilta uuven kameran. Mitähän siitäkin tullee... Ja taitaa nuo lumet sullaa taas tulevalla viikolla. Mutta mukavaa viikkua sulle, plokikamu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee se teejjän emäntä taejja kuitenkaa yhtä tupelo olla kameran kansa ku äet. Ku teellä on hyvät kuvat kuitennii aena. Äet toevo männäjooluna sitä kamerata ja tässä sittä on tämä vuosj sen toeveen tuloksija kateltu. Ja kuunneltu:) Ee hyvä uatos ollunna ollenkaa se kameran suanti.
   Justiisa äet kahto vorekasta että suattaa se meellähhii käävvä vielä nii että lumet sullaa! Voe tuhannen turkasta! Lämpöasteeta monena päevänä tulovalla viikolla. Ee kuulosta hyvältä,ee.
   Siästä huolimata mukavata viikkoo teellehhii kamut! :)

   Poista
 2. Hyvä Iivari että muistutit siitä joulupukin kirjeestä! Kun on se postilakkokin täytynee ajoissa rustata matkaan se breivi. Ja ihan prikulleen sellaisen maininnan meinaan minäkin raapustaa, että jättäis nyt Palvelijattaren lahjoista pois kaikki vähänkin tekniset vempulat. Ihan suklaa ja joulutorttulinjalla mentäis tämä joulu ... ja mulle joululuu. Ja Iivari kamu, sulle vähintään metrin mittainen muheva herkkuluu! Eikä haittais vaikka saisit oikein metkan vinkunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ee meelle tarvita minkäällaesta vempulata äetille. Siitei tule ku harmija. Tuokoot pukki sille vuan valakeeta suklaata säkillisen. Takkuulla riittää :)
   Kyllä meejjän pittää se jooluluu suaha. Ehottomasti. Ja mitä isompi ni sitä parempi:) Oot oekeessa kamu.
   Ja myöhän ollaan sinun kansa oltu niin kilttijä poekija että kyllä se pukki toeveet kuuloo:)

   Poista
 3. Kyllä nyt tuli selväksi, että hiiri- ja lintujahti, kunnon lenkki ja lauantailuu ei ole mittään savolaiskoiran mielestä =D
  Toi kuva, missä seisot oven takana, on tosi kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis ettee mittää sen erikoesempata kuulumista oo ne:) Paetsi se luu. Ku seon vuan kerravviikossa. Riehuva suapi jokapäevä. Että sinällää ee nii erikoesta.
   Kerkisin siinä uksen takana jonniiaekoo seesoksija ku ee äet älynnä että oesin tuppaan mänössä. Jokakohta olj lumessa ja yks vielä rupes kuvija ottammaan.Kyllä pitäs tuon portsarin olla vähä nohevampana :)

   Poista
 4. Iivari siellä asennossa oven takana, valmiina sohvalle ottamaan päivätirsat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä saen seesoksija hyväntovin ennenku älyttiin tuppaan piästee. Ja päevänokosille. Oekeen arvattu :) Sitähän pittää tietennii kuvata esinnä. Sittä vasta uks aakijjaa.

   Poista
 5. Lohuttaako sua, kuamahyvä, ku kerrotaan, että ei toi meijän äippäkään ymmärrä kameroista mitään. Aina ottaa automaattiasetuksilla kaikki kuvansa, siksi niistä lumikuvista tylee joko sinisiä tai puhkipalaneita. Mut hei, ei se ilosta menoo haittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lohuttaahan tuo vähä. Vuan teellä on kuitennii aena selevät ja hyvät kuvat. Meellä ee onnistu ies niillä aatomuattiasetuksilla :)
   Vuan eepä toellaan männöö haettoo ne hommat :)

   Poista
 6. On teillä siellä komeet lumimaisemat. Meilläkin on lunta, mutta ei vielä noin paljon. Lauantaina ja eilen satoi. Tosin loppuviikoksi lupaa vettä, että se niistä lumista sitten. Eilen olin kaksi tuntia lenkillä, kun keli oli niin mahtava. Mutta sitten illalla mä olin tuhma. Pakko tunnustaa, että nappasin veikkaa reidestä kiinni, hampailla. Se hermostui jostain ja alkoi huutaa ja sitä mä en kestä lainkaan ja sitten se vielä kohdisti sen Jäbään ja tietty mä sitten puolustin sitä. Yritin kyllä pyytää anteeksi, mutta luulen, ettei se ole vielä mulle anteeksi antanut. Täytyy varmaan lähettää sille tekstiviesti armeijaan. Onneksi se haava ei ollut syvä, mutta kyllä äippä mua vähän komensi, ettei sillä tavalla saa tehdä. Ja tiedänhän minä sen. Enkä ole koskaan ennen tehnyt sellaista. Nyt on kaikilla vähän hätä, että mikä minuun meni. Mulle on taidettu pentuna huutaa, kun en kestä yhtään jos ääni nousee. Ihmiset meillä ei vain tiedä sitä. Yritän olla tästä lähtien kiltti poika. Toivottavasti joulu tulee myös minulle! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee oo varmoo pyssyykö tiäläkkää nämä lumet. Lämpimän puolelle kuulema kiäntyy puolesta viikosta. En tykkee jos tuas jootuu loskassa kahloomaan

   Vae semmonen erreös sulle sattu! Kyllä sitä suattaa säekähtee jos iäntä kovasti korotettaan. Ja sittä hättäännyksissään suattaa erreös tulla.Kyllä se immeesvelj antaa anteeks. Ku vahinkohan tuo on selevästi ollunna. Immeesten pittää oppija vähä raahallisemmin iäntelemmään tästälähtiin.Sitä joskus suattaa tulla niitä pentuaekoen asijjoeta mieleen jos on jottae sillon sattunna. Ja eepähän tiijjä vaekka sehhii ilikijökoeran hyökkääs oes sulle mieleen juohtunna tuossa ku immeeset hermostu ja rupes huutammaan.

   Elä hättäele,kyllä se joolu tulloo sullehhii:) Ja Joolupukkihhii tulloo. Ootellaan vuan raahassa. Mukavata viikonalakuva sulle sinne! :)

   Poista