keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Kosteemmakunen keskiviikkoSitä vettähän sitä on sittä losottanna sattoo.
Kovi on kosteemmakusta ollunna.
Pätö talavi tämähhii.Vielä olj tänäpäevänä sevverra lunta että sae puhtaalla mahalla juosta.
Huomenna on sittä jo toenen homma.
Varmaannii hualarjhommiks männöö.Äet viskelj lumjpalloja mulle.
Ku sattu pikkunen tovi olemmaan siinä satteihen välissä.
Ja sehä on minusta mukavata hommoo niitä jahata.
Pallo ku pallo. Ku ee sen oekeen pallon kansa nyt pelit onnistu.Kuultiin tuossa iltamassa että se häerihtijähukka olj otettu päeviltä.
Tuossa kilometrin piässä meeltä.
Toenen hukka olj piästetty mänemmään.
Olivat arvellunna etton se suanna immeespelon nyt.
Toevommukkaa oes suanna koerapelonnii...
Vuan vähä minuva siälittää se nyt.
Ku kaverj otettaan hengiltä. Ja jiäpi itekseen.
Eekaet se oo heleppoo tuo suenkaa elämä.Se postjlakkohhii luajennoo tänne asti huomenna.
Ee ies postivvahtuuta oo sittä.
Muitahan tuossa tiellä ee paljoo kulekkaa.
Tyhjee pihhoo siinä vuan sittä katella.
Tintitkää ee paljoo lentele tuossa.
Lie nehhii männynnä siihe postin tukjlakkoon.

- Koppi! Huu häännä hunta...vihkoo lihhee...!Sen pihalla riehumisen jäläkeen olj sittä muut hommat.
Salanen Akentti peetetehtävässä.
Vuan vähä pitj kuitennii kuulolla olla.
Sitä ee tiijjä muuten mittee tiälä puuhattaan.
Ennen kuulj selevästi millonka jiäkuapin uks aakes. Ku narahti.
Yks ruoja mänj voetelemmaan sennii saranan. Mittää kuule ennee.
Kyllä ee oo reeluva semmonen.


10 kommenttia:

 1. Ai sinäkin maistelit lunta? Teillä onkin sitä vielä sen verran, ettei tule santaa lumen mukana suuhun, kuten mulle kävi.
  Kyllä se vähän säälittää, kun se toinen hukka jäi nyt yksin jolkottelemaan, ehkä se lähti etsimään kavereita. Menisivät nyt lakkoon sudetkin ja vaihtaisivat maata.
  Haalarit taitaa olla taas huomenna tarpeen. Äsken iltalenkillä pärjäsi hyvin jussipaidassa.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ee ala olla ennee ies maesteltavaks tuota lunta. Koko yön sattoo lätisj vettä ja melekeen kaekki on nyt sulanna. Hualarjpeliks mänj tämäpäevä.
   Sehän tuo oessii metkoo jos mänis nuo suettii lakkoon. Istusivat rivissä talojen pihoella ja sanosivat vuan että istumalakkoo tässä piettään :D Mänkee mehtämiehet poekkeen häerihtemästä.Eekä kyllä oteta mittää vuokratyövoemoo tähähhättään.
   Siälittää se kyllä nyt sen yhen suen puolesta ku kaverj nitistettiin. Sillä ee yksin oo asijata tosten sakkiin ku on erj laamoo.Ja sittä se kuitennii ruppee pyörimmään immeesten nurkissa evästä ehtimässä.Se nyt ee kyllä sittä ennee siälitä muuta ku niitä koerija jotka sen kittaan sittä jootuu...Että oljkoon tuosta nyt sittä mittää hyötyvä vuan sen yhen nirhoomisesta.

   Poista
 2. Haha nyt on hienosti naamioitunut Iivari 007 :) Ei pääse äetee salaa jääkaapille eikä kuivaherkkukaapille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eekö vuan oo täävvellinen peetetehtävä:) Salasen Akentin pittää osata nuamijjoetuva ja olla samalla kuulolla asijjoesta. Kuuntelulaetteet ne on viritettynä muillae akentilla.

   Poista
 3. No kyllä on epäreilua, ettet enää kuule edes jääkaapin aukeamista. Mistä sitä sitten tietää olla jaolla, kun toiset alkaa syödä? Meillä kun porukan askeleet vie keittiöön päin, sijoitan itseni kävelemään ihan jalkojen viereen, että varmasti huomaavat mun olevan jaolle tulossa. Paitsi eilen. Ei maistunut kuin hammastikku (dental, äipän huom.) illalla, kun on joku mahapöpö jylläämässä. Oksensin muutaman kerran, että sain perheen petivaatteet pesuun. Tärkeintä on sihdata yksi kunnon yökkäys patjojen väliin, jotta ne likaantuvat ihan joka puolelta. Tällä kertaa siinä yökkäyksessä oli mukana verta ja äippä hätäänty. Onneksi ne rauhoitti sen eläinlääkärin puhelimessa niin, ettei tarvinnut sinne lähteä. Oli kuulemma ruokatorvi vaan ärtynyt kun yökkäilin muutaman kerran niin nopeasti. Pienen lenkin tein illalla ja nyt aamulla, mutta melko lailla meni ilta huilatessa. Tämä oli minun tapani auttaa siinä joulusiivouksessa. Ettei vain unohda sängyn puhdistusta patjoja myöten....Äippä ei jotenkin ollut kovin mielissään. Ei noita ihmisiä voi miellyttää millään. Täälläkin sataa, eikä lunta ole enää missään. Toivomme valkoista joulua! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se. Mistee tietää olla hollilla ku palasta otettaan jos ee oo jotennii varraatunna. Oes mieluummin voejjellu vaekka tuuletusluukun saranoeta makkuukammarissa. Eevät naukus niimpaljoo uamusilla ja herättäs meekäläesetä.
   Tiijjätkö kuule,minnäe puklasin eelen sapuskat! Äet olj hättäätynnä ku ylleesä en paljoo oksentele. Se olj vuan se yks kerta.Sillä mänj ohi. Vuan sullon ollunna tiukemmassa se vaeva. Toevottavasti oot sinä jo kunnossa. Ee ne immeeset oekee ymmärrä jos avuks koetettaan olla. Äettii mulle sano että minkätaatta pittää justiisa matolle puklata ku oes tuota paljasta lattijjatahhii ollunna. Vuan eepä oes muuten jooluks sitäkää mattoo pessy. Sama seon sulla. Tulj patjat ja peti puhtaaks nyt:)
   Koetahhan parantuva kuomahyvä. Neon ne Inupektit kuulema mahavaevvaan hyvät. Mullehhii lykättiin semmonen tapletti.
   Mukavata loppuviikkoo satteesta huolimata!

   Poista
 4. Olet sinä Iivari vain ihan PARAS!
  Mukavoo joolunalus aekoo!!
  Toivottelee Siru ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe kiitos :) Kyllä ne nuo nätit sanat nii mieltä ilahuttaa <3
   Mukavata joolunootusta vuan teellehhii ja Sirulle pusuja! :)

   Poista
 5. Toivottavasti postilakko loppuu pian, jotta pääset taas vahtihommiin. Tylsäksihän se käy, jos tuollainen jokapäiväinen rutiini on pois pelistä. Onneksi sinulla riittää noita akentin hommia.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä pittää aena jottae puuhoo olla. Ee tule muuten elämisestä mittää:)
   Jospa se lakko loppus äkkijä. Vuan ukki sano että olj tänäpäevänä vielä kulukenna posti enkä minä tiennä mittää! Jäe haakkumata sehhii. Muanantaena kaet se ee ennee sittä kule.
   Akentin hommija onneks on piisanna:)

   Poista