keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Laehahermosen lenkki

Ee liene kellekkää jiännä epäseleväks semmonen asija.
Että kyllä minä sittä nii rakastan tuota pallompelluuta.
Toeseks eniten nuore emännän jäläkeen.
- Sittä kolomanneks ruokoo...ja namipaloja ja luita.
Jaa nii...vuan eehän minun nyt pitännä nuita ruveta luventieroomaan.


Sannoo vuan että pallompelluu on parasta.
Ku aarinkohhii paestaa. Ja nurmikko on kuivahtanna.Pakkohan seon sittä tuota naesimmeestähhii taluttee.
Ku eehän se liikettä sua jos kahtoo vuan meekäläesen pelluuta.

- Oho...nyt on iha ooto haju tässä...ootahhan nyt...tämä kulukija on ollunna pystykorvanen ja ruskee...

Niimpä käätiin tuas vähä tepastelemassa.
Vuan pittää kyllä sannoo että ee oo tuon naesimmeesen hermoessa kehumista.

- Hmmm... nuapurin lajitoverj on männy tästä puolj tuntija sitte...oho...vuan mikäs se tuossa muu haesoo...hmmm..

Vähä haesteluva. Ja pinna pallaa yhellä justiisa.
Pitäs vuan männä etteempäen.

- Voe eekä...täston männy se valakonen villakoera...mikäs sen nimi nyt oljkaa...ja emäntäsä kansa..on ollunna emäntä lenkkarit jalassa...oesko nuo niket ollunna...
 Tässä kohen se kiireenen naesimmeenen sano etton viivytty jo 20 minnuuttija muka. Ja kulettu vasta puolj kilometrijä.
Kyllä hupatti. Ee viittä minnuuttija minun kellommukkaa.


- Hyvät hyssykät kuitennii...eekaete tästä oo männy se Tuuren näkönen kaverj...se oes ollunna mukavata nähä...sillon ollunnahhii vissii nyt valjaat eekä panta niinku tavallisesti...
 Tuas alako äet hoputtammaan.
Kyllä en ymmärrä mikä kiire muka pittää olla.
Asijjoeksee vielä lenkillä ollaan. Ja sittä pitäs männä ku ravihevonen.


- Elä nyt nyhä! Tässon vielä tulomatkalla viestiin vastoomiset. Ku kerta nii on kiire nyt männessä!Vuan kyllä tässon nyt kulukenna varmaannii se metämmööhijä iha jalakapelissä....
Siinä vaeheessa ku maenihin tuosta viestiin vastoomisesta
ni alako kumma puhina kuuluva.
Oltii muka viivytty 45 minnuuttija kilometrin matkalla.
Kyllä ee ollunna jonnii kello nyt oekeessa aejjassa.
Kyllä en minä ymmärrä mitenkä pittää olla nuin laehallaeset hermot.
Nuinnii tömäkällä immeesellä.
12 kommenttia:

 1. Oon just niin samaa mieltä kanssasi tuosta lenkityksestä. Ketä se palvelee, ellei ehdi posteja tutkia ja niihin harkitusti vastailla? Meillä on asiat ehkä vieläkin huonommin kuin sinulla, kun nämä lähilenkit tehdään sillä Harley Parkinsonilla eikä äippä pysähdy ollenkaan joka postin kohdalla. Metsälenkeillä saataisiin kyllä määrätä tahti ja haistella, mutta eihän siellä metsissä mitää kaverikirjeitä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpäjustiisa. Kennenkä lenkillä sitä ollaan...kannattas tuon naesväen miettijä. Kyllä se meelläe se harlikka on jollonnii kaverina. Sen kansa männessä sitä vasta suapihhii pysähellä. Ku ee tuossa soratiellä oo sen kuluku niinkää hallittuva :) Oekee on minummieleenen pelj se.
   Ja seon tärkeetä että suapi sittä niihi postiin vastata. Vastoohan nuo immeesettii :)

   Poista
 2. Nyt pälähti päähän ajatus, että oisko nämä meidän talutettavat sukua keskenään. Just on samanlaista tuo lenkillä eteneminen täälläkin! Minä olen kysellyt että kenenkä tarpeilla tässä ollaan liikkeellä. Jos koiraa ulkoilutetaan, eikös sen pitäis tapahtua koiran ehdoilla? Tuppaa näköjään unohtumaan näiltä meidän mammoilta.
  Joku sanoi, että narttu olisi helpompi lenkkikaveri: se lorottelee tarpeensa kerralla ja sitten kipittää kilometritolkulla pysähtelyttä. Palvelijatar mietti ja tuli tulokseen, että poikakoira on just hälle se paras ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suattas kuule hyvinnii olla. Alakaa minustahhii vähä siltä tuntuva ku lukkoo nuita juttujas :)
   Sama miärä se askelija tulloo jos ne ottaa hittaammassahhii tahissa. Että sempuolee,ku äet aena sannoo että pittää olla lenkissä jottae tehhoohhii. Parassii tehosta huastaja.Jootusampata ee ies piäsiskää :)

   Meellä on kuulema ollunna vuan poekakoerija. Ja jokkaesen kansa erjlaesta lenkillä käänti. No oljhan se yks hienohelema vanahapiika pinsserj äetillä sillo nuorena. Se olj kuulema tipsutellunna nätisti tiellaetoo. Kiertännä kaekki märät kohat.Ehtinnä tarkkaa ja harkitusti oekeeta ilimansuuntoo tarpeihesa tekkoon.Ja pessy käpäläsä ja leekanna ite kyntesä lenkijjäläkeen :D
   Tiijjä sittä liekkö ollunna helepompi lenkkikaverj.
   Meelläe on kuulema siihen tulokseen tultu että poekakoera on paras :)

   Poista
 3. Sinä olet Iivari pallohirmu. Ei ole mitään muuta selitystä. koirien Facebookin päivittäminen on hirmu tärkeää ja joskus viesteihin menee uskomaton määrä aikaa. Kun on paljon asiata, niin aikaa kuluu. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taejjan pallohullu olla :)
   Sinä se ymmärrät nuo viestiin vastoomiset.Että mitenkä on tärkeetä se. Ja lukeminen tietennii kansa. Kyllä kelepoo Ossin sinun kansa käävvä lenkillä :) Kyllä saes ottoo meejjännii mamma mallija.
   Ossilaan aarinkoeset torstaeterveeset!

   Poista
 4. Aloin lukemaan että missä vaiheessa Iivarin rakkauslistalla se äetee tulee muttet ihan sinne asti päässyt :) Taidat vaan pikkusen kiusotella äeteetä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööö...tuota...en kerinnä sitä ennee miettimmään ku olj nuo muut asijat. Kyllä se äet siinä top kympissä kuitennii pyörii...taekka no ehken jopa top viitosessa :D

   Poista
 5. Olisko, kuoma, vähän komeeta, ku kolmistaan pelata jytyytettäs potkupalloo? Siihen kööriin vois osallistua kyl muutkin pallistit, tytöt ja pojat. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä saes pallo kyytijä! Ja hyvvee vitejota kuvatuks :)
   Oes kerrassaa mahtavata semmonen porukkapelj!
   Pitäskö joskus kokkeella? :)

   Poista
 6. Oli se kyllä kumma, ettet saanut haistella tarpeen vaatimaa aikaa. Se on tarkkaa hommaa, ettei mene kenenkään twiitit vaan ohitse. Jää pian joku tärkeä juttu huomaamatta. Meillä äippä onneksi antaa mun haistella ihan rauhassa, mutta Jäbällä on vähän tuollaiset teidän äetin tyyliset hermot. Koko ajan eteenpäin.
  Eilen oli tosiaan se äipän liikuntatunti, mutta lenkki jäi vähän nysäksi. Tuli nimittäin metsästä pari koiraa irrallaan (isoja) eikä se toinen totellut isäntää, että ei tule minun luo. Tuli pahus vaan eikä uskonut vaikka näytin sille hampaanikin. Se on nimittäin aiemmin räyhännyt mulle, enkä tykkää siitä lainkaan. Mulla oli kaikki selkäkarvat ihan pystyssä ja sitten mentiin vauhdilla takaisin oman kodin pihapiiriin ja käpsyteltiin vain siellä. Aamullakin vielä katsoin sinne päin hieman pelokkaasti, mutta nyt jo sentään uskalsin lähteä liikkeelle. Kyllä se vain joku pelko on meikäläiseen jäänyt. Kurjalta tuntuu! t. Eka
  ps. Sulla näyttää kyllä tuo pallon peluu sujuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe pahalaenen että tuas joku ryötti sinuva sielä ahistellu! Ee kyllä oo ihme vaekka oes minkälaenen peleko jiännä siitä sillosesta repimisestä. Että varmaan nostattaa karvoja nuo tulijat. Onneks ee kuitenkaa piälle käännä.
   Jo olj huono tuurj että sattu sinun kohalle tuas tuommonen.
   Kyllä oes tuas hajuja paljo ollunna lenkillä. En kerinnä kaekkija haestelemmaan. Jollae olj tuas muka vaahtija.
   Pallompelluu ee oekeen sujunna ku olj nii liukas nurmikko. Kuuroo valakosennaan.Jalat vähä lipsahtelj ni ee äet antanna siinä riehuva. Ettee selekä nuljaha.
   Oon nyt illan tässä haakkunna raktorija ku puita toe pihhaan :)

   Poista