tiistai 1. joulukuuta 2015

Ensmäenen päevä ja luukku


Tulin tässä ihan pikaseen vuan käväsemmään.
Ku on ihan pakko sannoo tärkee asija:
Myö suatiin nuore emännän kansa omat joolukalenterit.
Arvoottako kumpi on kumman?
Luulempa että arvootta...
Uamuja tässä nyt vuan sittä ootellaan.


Räntee ja luntahhii on satanna päevän.
Sevverra tuas että mua tulj valakeeks.
Ja tiehen sullaa kaekki. Loskoo piisoo.Äet yllätty ilosesti ku tepastelin lenkin iliman takkija ja hualarija.
-No tietennii mänin vaahilla. Että piäsen nuorta emäntee oottammaan.
Ku se tekj jottae hommijjaan silläaekoo.Nyt myö sittä uamua ootellaan.
Että piästäs yhessä kalenterin luukkuva aakommaan.
Kummannii kalenterissa on niät aeka hyvät herkut.


14 kommenttia:

 1. Mummu osti Elviksellekin kerran joulukalenterin. Elvis ei tykännyt niistä herkuista. Me annettiin kalenteri napurin Lakulle (seropi). Vois yrittää pyytää uudemman kerran joulukalenteria. Emännälläkin on vain semmoinen kuvallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kyllä maestuu nuo. Oekee on mieleesijä. Ja näkkyy nuor emäntähhii omistaan tykkeevän:)

   Poista
 2. No eipä ole vaikeata arvata Iivari, että kumpi on siun kalenteri. Entten, tentten. Minulla alkaakin joulu jo 20. päivä, kun tyttö saapuu. Tosin hän lähtee sitten takaisin jo Tapaninpäivänä. Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, taes olla heleppo arvata:) Ompa mukava ku tyttös tulloo. Sulla on sittä semmonen pitempi joolu ku alakaa jo 20.päevä. Ossilaan terveeset ja mukavata viikojjatkoo!

   Poista
 3. Kiva kun saitte joulukalenterit, ei tuu sitten Joulu ihan yllättäen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuostahan seon hyvä kahtoo ni pyssyy perillä missä päevässä männään. Ja makuhhii on kohillaan :) Ee mulla oo ennen kalenterija ollukkaa. Nuorella emännällä tuas ensmäesestä joolustasa alakaen:)

   Poista
 4. Ai sä tykkäät kalenterista. Mulle äippä osti ensimmäisenä vuonna sellaisen jossa oli koiran suklaata enkä syönyt palaakaan. En ole kalentereita sen jälkeen nähnyt.
  Kyllä tuo lumi on niin mukavan näköistä. Täällä sataa vain vettä, mutta silti on älyttömän liukasta nyt kun olin aamulenkillä. Piha oli ihan jäässä ja äipän piti myös raappia auton lasit. Merkillistä! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämänj ensmäenen joolukalenterj:) Ja siinon semmosija oekeeta herkkuja,ee mittää koeriinsuklaata.
   Kerty tuota parj senttijä lunta. Ehken tämämpäevän pyssyy ku on pakkasella parj astetta.Huomennahan sitä on tuas sittä lämmintä. Olokeehan varovaesija ettee tule vahinkoja lenkillä ku on liukasta!

   Poista
 5. Hienot kalenterit kummallakin! Meillä ei ole kalenteria ainakaan vielä. Palvelijattarella on ollut kiireitä niin, ettei kaupoilla muista koskaan ostaa sitä, mitä on mennyt hakemaan. Juu, kauppalappu on kirjoitettuna, mutta unohtuu säännöllisesti kotiin. Meillä ei ole lunta eikä räntää. Vettä ei onneksi ole sadellut, joten jussipaidassa on voinut hilpasta. Tuuli on ollu aika ajoin melko kylmää.
  Palvelijatar ihan herkistyy, kun näkee sinut aidan takaa kurkkimassa että koska se nuori emäntä tulee (ensimmäinen kuva). Hieno kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tiälä on aena kaappalappu pöövällä. Jopa sillonnii ku emäntä ite on kaapassa :D
   Tuo kalenterj on jännä. Haesoohhii hyvälle. Oespa haaska piästä kerralla aakommaan kaekki luukut:)
   Kyllä minä aena hartaasti ootan nuorta emäntee. Vaekkee oes sen kaavvempana ku tuossa nuapurissa,mummun ja ukin luona pistäätymässä:) Onneks seon vielä perjantaehin asti.

   Poista
 6. Ans ku mä arvaan: toi oikeenpualeinen eli staarwaarssi o sun kalenteri. Nuoriemäntä hempeilee koirakalenterin kans, eiks jeh? Tosin siin sun kalenteris kyl lukee, että milkkisokolaatia, ja sitä ei me koissut saatais syödä. Että voi se olla toisinkinpäin, jos siinä koirakalenterissa olis koiralle sopivia herkkuja. En minä tiedä, kerro jo!!! -Elli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule kyllä se tuo koerakalenterj on se minun ja tuo sotaukko nuore emännän:) Tuossa on hyvijä herkkupaloja tuossa minun kalenterissa. Nuor emäntä suapi suklaasa pittee ku siitä tykkeehhii.
   Ja kumpanennii on tyytyväenen:) Pusuja sulle Eloveena-Elli! <3

   Poista
 7. Meillä jäi nuo koirien kalenterit nyt kaupan hyllylle. Mutta joka päivä isokorvat saavat pikkuisen joulunodotusherkun. Itsellemme ostettiin suklaakalenteri, josta isäntä saa syödä ne suklaat. Minä odotan joulua ja marmeladeja...

  Mukavaa loppuviikkoa toivotellen
  Typy, Hippu ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehä on ihan sama asija sittä :) Ee välijä mistee se herkku on lähtösin, kalenterista vae kotj´väen kuapista.
   Äet ee löötännä itelleen valakeen suklaan kalenterija,ni jäe ostamata :)
   Ilosta perjantaeta sinne !

   Poista