lauantai 26. joulukuuta 2015

Hipleen sulatteluva
Kyllä vaehtuu ilima ku naesimmeesen mielj.
Eelissäiltana tulj vettä enämpi ku ies sopi tulemaan.
Ja nyt uamusilla työnti lunta tuulen kansa. Ja pakkastahhii lykkäs.

Eekä tiijjä tinttirukkakaa että kummastako läskistä nokkasis.
Ottasko pehmeempätä evästä. Vaeko pystyskö nokka kovempaan.
Vähä niinku äet nyt joolunaekaan.
Ottasko tuota valakeeta suklaatija. Vae napasisko jottae suolasta.- Ehehheh...äetrukka se sielä punkaa toppavuatetta piällesä.
Kankeena on ku jäenen jänis....luulenookko että pihalle tästä...tuiskuun ja tuuleen...


- No joopajoo...ee tarvihe sielä hymmyillä...
Oljkaet se lähettävä...niimpaljo ängännä syyvvä tuo naesimmeenen että männöö varmaa umpjsuoleks jos ee sitä vähä juoksuta....- Kettää muita ee oo liikkunna pyhhiinaekaan... ee nii mittää haesteltavatakaa.
Pistähhän mamma tossuva toesen etteen nyt.
Sulatettaan nyt niitä joolutorttujas ja sitä muuta hipleempätä mittee oot mättännä pyhhiinaekaan.- Herraihmetokkiisa...aarinko iha ite!
Vuan ee tuo kaavvan jootane olemmaan näkysällä.
Hyvä kuitennii ku ies näättäätyy.
Pittää vissii nyt sittä kierrättee tuota immeestä vähä pitemmälti.
Tarennoo tuo ku on kerännä monta päevee tuota vararavintoo.
Ja on tuota vuatettahhii piällä. Nii mulla ku silläe.
- Vuan kylläpä se vuan kylymästi puhaltaa tuo tuulj...Tässä rätnäelin että kylymässä sullaa läski paremmin ku lämpimässä.
Immeeseltä niät.
Ku kylymässähän se tuo roppa sitä lämmintä tekköö.
Ja sittä sulattaa nuita laartikerroksija. Kaete.
Että onneks tässä nyt sitä pakkasta piisoo jonnii päevän.
Suapi mamman kuositeltuva.Vuan toesaalta... seon kyllä nuuka ku talaviorava nuihen herkkuisa kansa.
Että varastoo piisoo. Ja niitä pikkuhilijjoo sieltä nakritettaan.
Että suattaa venähtee tuohhii kuosittelurojekti vähä pitemmälle...14 kommenttia:

 1. Palvelijatar hirnuu (nauraa) vatsamakkarat hetkuen sun äetin "umpisuolta"! Kiitoksia tehokkaasta vatsajumpasta. En minä Sitä jaksa juoksuttaa laardinsulatuksessa niin pitkään, että siltä kerätyt vuosirenkaat sulais pois.
  Äsken piti silmiään hieraista ja itseään nipistää, että ollaanko hereillä, kun nähtiin peräti parikymmentä lumihiutaletta leijailevan taivaalta. Oranssi auringon kajo vilahti hetken ja sitten tuli niitä hiutaleita. Vaan siihenpä lopahti se ihme.
  Vallatonta tapania teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule ee ne meekäläesen juoksutuksella tuoltakkaa immeeseltä kaekki sula. Kuhavvuan ies nuo jooluset vähä vähemmiks.
   Meleko mukavammakunen ilima olj ku kävin tuossa uamusilla pihalla. Pakkasta -10 ja sitä luntahhii vähä.Taes horista ne siäimmeeset ku sanovat että sielä piäkaapunnissae lunta oes vähäsen....jos kerta ee teellä sitä näy.Vuan kuivoo kelijä sitä taetaa olla nyt teelläe.Siästyt mahapesulta :) Mukavata pyhäpäevee teelle!

   Poista
 2. Meilläkin vilahti aurinko! Mutta me ei oo pästy koko joulunpyhinä kunnon lenkille, kun on ollut niin märkää. Ja vesiliirteisellä pyörätiellä on kamalasti semmoista terävää mursketta. Ja nyt kun on pakastunut, niin se sato lumen siihen päälle. Emäntä oli heti pyllähtää kumoon. Jospa huomenissa pyärätiet ois tamppautunut kuljettavaan kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä sitä ee märällä kelillä tie mielj männä minkääppituselle lenkille.Jospa tuo kuivas kelj sielläe vähä piemmäkssii aekoo.Meellä kerkis sulloo nuo jiät tuosta hiekkatieltä ni nyt on hyvä siinä tepastella ku on luntahhii :)Minkääntähe ne ee voes sielä kaapunnissa nuita jalakateitä hiekottee vuan toeselta puolen!? Siinä voes kävellä immeenen hiekalla ja koerat siinä kivettömällä kohin!

   Poista
 3. On se ollut mukava joulunaika teilläkin. Niin täälläkin. Tänään tuli vähän luntakin ja pakkasta oli, joten oli kiva lenkkeillä. Eilen olin yksin kotona, kun porukat oli äipän siskolla. Siellä on allergiaa, joten en pääse sinne sisälle. Käyn siellä kesällä kun saadaan olla pihalla. Joulupukki toi ketun, hirven ja herkkuja, joten kiltti olin ollut. Äipän blogissa on kuva meidän kuusesta....mukavia välipäiviä toivottelee Eka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät on nyt lenkki-ilimat :)Sinähä ot ollunna tosj kiltti ku oot nuin mukavija lahjoja suanna! Hieno on tuo teejjän kuusj. Nii on tasanen ja tuuhee ja nätit koristeet. Käätiin niät kahtomassa :)Mukavija päevijä sinnehhii!

   Poista
 4. Ai teilläpäin on iha aarinko villautellu. Ei vuan meillä - sammoo harmmautta on tuas ku eilinen vessai sulatti melekis kaikki lumettii. Pittää kyllä sannoo, jotta oot aika tyylikäs eläjä noissa talavivermmeissäs. Miullakkii on tuommonen samanlainen mantteli, mutta se on punanen ja Siiri-vainoolta perinnöks suatu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sevuan vähä aekoo aarinko mollotti tuola näkyvissä :)Sittähän tuo jo piliveen paenu ja tuulla hujotti kovasti. Sillä sitä mullehhii vyntättiin tuota vuatetta piälle. Ku olj pakkasta ja mahoton tuulj.
   Tyylistä en niinkää mää sanommaan vuan hyvästi tarkenj :)Sulla on tuota kommeeta turkkija sevverra ettee iha het tarvihe takkija piälle panna. Vuan varalla seon hyvä olla.Sitä ee tiijjä millonka se kylymä hyrräättää.

   Poista
 5. Komiasti paisto aurinko, niin teillä ku meillä, vaikka vaan vähäsen aikaa, mut kyllä se vaan äimistelyä saa aikaseks ja iloo. Joo. Kinkunsulatuslenkuroita meillä(kin) tehään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee se kaavvan ruahtinna paestoo vuan vähä kuitennii :) Kaekemmualiman sulatuksija tuntuu tarvihtovan tiälä.Neon ne lentelövät hoosunnapit semmonen joka joolunen oma joolukuvvaelma tiälä :D

   Poista
 6. Sulla on hienot toppahaalarit, ei tule vilu ihan heti. Hyvä että lenkkeilytät äiteetä niin suklaat sulaa nopeammin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko sitä olj antoo äetin panna piälle tuota vuatetta. Olj niin mahottoman kova ja kylymä tuulj. Hyvä ku häntä pysy peräpiässä kiini.
   Ja pittää sitä tuota immeesta liikuttee. Siinä kääp muute nii että lehmäätyy tuas tuoho sohvalle. Ja siitei hyvä hyöree.

   Poista
 7. Haaahahahahaaa :D En voi lakata nauramasta tuolle auringonnäkemiskuvalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinno...siinähä määräkoera vuan vuateppiällä ihmettellöö aarinkoo... :D

   Poista